Nystartad förening för de som gillar kulor och krut

Deltagarna i ett airsoft-spel är klädda som tungt beväpnade soldater på väg ut i strid. Men de anser själva att det påminner om att spela tv-spel ute i naturen och inte framför en dataskärm.

ANNONS
|

– Jag har inte haft några intressen att tala om när jag var yngre men jag fastnade för detta direkt i somras när jag deltog i ett airsoft-spel för första gången, säger Henrik Hultengren från Uddevalla.

För ett par veckor sedan bildade han Airsoft-föreningen Korpen tillsammans med kamraten Nikke Johansson. Intresset verkar minst sagt stort och föreningen har redan ett 80-tal medlemmar.

– En viktig uppgift för oss är att ordna en aktivitet för de som sitter många timmar framför dataskärmen.

I lördags träffades ett 50-tal medlemmar i föreningen i åldrarna 16 till 40 år vid nedlagda Tanums sommarland för några timmars airsoft-spel. Deltagarna hade på sig militärkläder och var beväpnade med olika typer av vapen, exempelvis kulsprutor, automatgevär, pistoler eller gevär som använts för prickskytte. Meningarna är delade om den här typen av aktivitet. En del tycker att det handlar om vuxna som leker cowboyer och indianer. Andra tycker det handlar om krigsromantik.

ANNONS

– Jag tycker att det är en kul fritidssysselsättning.

Vapen som används är konstruerade på olika sätt och det är luft, el eller en fjäder som gör att de små plastkulorna skjuts iväg.

Reglerna för att delta i ett spel är hårda. Man måste vara en bit från den man skjuter på beroende på vapnets utgångshastighet. Detta undersöks innan spelet startar.

Det är inte ovanligt att de som deltar i ett spel återskapar militära slag och delar upp sig i olika lag för att sedan eliminera det andra lagets spelare.

En regel är att den som träffas av de små plastkulorna visar detta för övriga deltagare i spelet.

Linus Henriksson och Robin Kinn tycker båda att det är kul att hålla på med airsoft-spel. De har redan hunnit skaffa sig utrustning.

– Man kan köpa ett gevär från en tusenlapp, säger Linus Henriksson.

ANNONS