Ulla Börjesson (S), fick under onsdagens fullmäktige igenom sin budget efter en utdragen debatt.
Ulla Börjesson (S), fick under onsdagens fullmäktige igenom sin budget efter en utdragen debatt.

S, FP och V vann budgetvotering

Efter en utdragen debatt på fullmäktige i Färgelanda, kunde till slut kommunstyrelsens förslag om den övergripande verksamhetsplanen klubbas. Men det krävdes votering.

ANNONS
|

Den debatt som på fullmäktige utspelade sig kring de kommande årens budget blev lång. Högt och lågt diskuterades invandring, Nattis och kvinnligt företagande.

– Om man inte kan ta hand om sina barn så det fungerar med dagis, så kanske det är lika bra att någon tar dem på heltid, säger Per Krokström (M) tvärt, efter att diskussion blossat upp om kommunen ska satsa på barnomsorg på obekväm arbetstid eller ej.

Förslaget ligger i S, FP och V:s verksamhetsplan, men fick också visst medhåll från C.

– Att erbjuda en flexiblare barnomsorg kan minska utflyttningen och göra det attraktivare att flytta hit, säger Tobias Bernhardsson (C).

ANNONS

När klockan närmade sig tio på kvällen beslutades till slut att debatten skulle avbrytas och voteringen kunde starta. Kommunstyrelsens förslag till beslut gjorde S, FP och V:s förslag till huvudförslag. Efter votering blev M och KD:s budget motförslag med bara en röst över Centerpartiets budget. 14 stycken valde att avstå.

Efter en andra votering vann S, FP och V med 14 röster mot M och KD:s åtta röster. Moderaterna, Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna reserverade sig mot beslut.

Den övergripande verksamhetsplanen som röstades fram kommer bland annat innebära 20 miljoner per år i investeringar och en oförändrad skattesats på 22,26.

ANNONS