Fint läge. Huset ligger alldeles vid strandkanten.
Fint läge. Huset ligger alldeles vid strandkanten.

Sommarhus till salu för 17 miljoner

Nu är ett hus på 40 kvadratmeter till salu för 17 miljoner i Fjällbacka.

ANNONS
|

Huset, som säljs av Askengren Fastighetsförmedling, ligger på Valö i Fjällbacka skärgård med sjöbod och egen brygga för djupgående båt. Det är ett äldre bostadshus med glasveranda och det finns förrådsbyggnad med inredd bostad. Det har en tomt på 21,5 hektar.

På Valö finns en skärgårdskrog. Där kanske man kommer att springa på fotbollsproffset Kim Källström som nyligen köpt ett hus för drygt 19 miljoner på ön.

Lars-Erik Askengren menar att det är det fina läget precis vid vattnet som gör priset så högt:

– Det kan ta lite tid innan det säljs, men det finns absolut köpare till sådana här fastigheter.

ANNONS

Jan Jörnmark docent i Ekonomisk historia, säger till Radio Väst att det höga priset inte handlar om en bostadsbubbla, snarare om närheten till Norge. Som enligt honom är att jämföra med Gulfstaterna.

– Det finns hur mycket folk som helst i Norge, som har tjänat sinnesrubbade pengar de senaste åren. Bohuslän som är ganska fattigt, där ingen har särskilt höga inkomster, men har som sin närmaste granne någon man kan jämföra med länder som Qatar, Dubai eller Abu-Dhabi. Det skapar ju helt makalösa effekter, när du släpper loss en sådan granne, säger Jan Jörnmark.

Valö är en ö belägen knappt 600 meter väst om Fjällbacka i Tanums kommun. Ön är omkring 1 km lång från syd- till nordspets och det är omkring 1,5 km från öns västra del till den östra. Öns högsta punkt, som ligger mitt på ön, når 72 meter över havet heter Valö Sadlar. Härifrån har man fri utsikt över Skagerrak och till Väderöarna.

Valö har sedan länge varit bebodd. På 1700-talet fanns trankokeri och sillsalteri i Valöbukten på öns västsida. Numera finns ett hotell, skärgårdskrog och vandrarhem på ön.

ANNONS