Trots intensiva jakten – träbåten är spårlöst försvunnen

Kustbevakningen såg olja i havet utanför Grebbestad. Något som kunde komma från den försvunna träbåten Tuffa. Därför kopplades dykare in.

ANNONS
|

Över en vecka har gått sedan den unika träbåten Tuffa försvann från sin brygga i Grönemaden i Grebbestad. Sedan dess har människor engagerat sig i sökandet efter henne.

Efterlysningar via Facebook har skett både i Norge och Danmark. Hennes ägare har till och med personligen åkt till Norge och letat efter henne på diverse marinor.

LÄS MER:Niometersbåten stals under helgen - vrakdelar hittade

Träbåten Tuffa.
Träbåten Tuffa. Bild: Foto: Privat

Men inte ett spår.

Förrän i mitten av förra veckan. Då började delar efter henne hittas i havet, strax utanför Grönemaden. Bland annat en mängd durkar och frälsekransen.

Kustbevakningen kopplades in för att leta efter eventuellt olje- eller dieselutsläpp ifall hon sjunkit, Fartyg och flyg har förgäves letat efter träbåten, eller spår efter henne.

ANNONS

Men under helgen syntes ett sannolikt oljeutsläpp i havet utanför Grebbestad.

LÄS MER:Mysteriet med försvunna träbåten fortsätter förbrylla

Kustbevakningen var på plats med fartyg och besättning från Strömstad, samt dykare och båt från Göteborg, under söndagen för att leta efter träbåten. Men söndagens dykningar var resultatlösa. Där dykningarna genomfördes låg i alla fall inte någon båt på botten.

– Det är verkligen ett mysterium, sa polisen Thomas Andersson, efter förra veckans resultatlösa sökningar.

Ett ännu större mysterium verkar det vara att en av träbåtens nödraketer har hittats under helgen. I intakt skick på ön Stacken i närheten av där hon försvann.

Nödraketen låg i en trälåda som tillhörde Tuffa.

Men fortfarande vet man inte vad som har hänt med träbåten.

ANNONS