Äldre dam nekas färdtjänst

En Uddevallabo i 85-årsåldern nekas färdtjänst, trots läkarintyg som visar att hon inte kan resa med allmänna kommunikationsmedel.

ANNONS
|

I juni avslog socialnämnden i Uddevalla kvinnans ansökan om färdtjänst. Hon överklagade då nämndens beslut och det prövades nyligen av förvaltningsrätten i Göteborg. Både nämnden och förvaltningen gjorde bedömningen att kvinnan klarar av att åka de allmänna kommunikationsmedlen, trots ett läkarutlåtande som säger motsatsen.

Läkaren skrev i sitt utlåtande att den äldre kvinnan har yrsel och har svårt med koordination och medrörlighet. Kvinnan kan gå kortare sträckor med hjälp av rollator, men hon bedöms inte kunna resa med allmänna kommunikationsmedel eftersom hon inte kan gå upp eller ned vid på- och avstigning, samt att det föreligger en fallrisk.

Trots detta säger alltså förvaltningsrätten att det inte är visat att hon har tillräckliga svårigheter att förflytta sig på egen hand. De skriver även i sitt beslut att det inte är visat att hon inte klarar av att resa med allmänna kommunikationsmedel.

ANNONS
ANNONS