Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ännu en misstänks för guldrånet

Utredningen kring rånet mot guldbutiken i Uddevalla växer. Nu har ytterligare en person gripits.

I början av veckan omhäktades en av de sedan tidigare misstänkta för guldbutiksrånet i centrala Uddevalla. Samtidigt försattes en av de misstänkta på fri fot, dock fortfarande misstänkt för inblandning i rånet.

Nu har i stället ytterligare en person häktats misstänkt för rån. Det är en man i 20-årsåldern, bosatt i en annan västsvensk ort. Han anhölls i sin frånvaro förra veckan och greps i torsdags. Under fredagen begärde åklagare att mannen skulle häktas, som på sannolika skäl misstänkt för rån.

Det är bland annat genom polisens spaning och den tekniska bevisningen som väckt misstankar mot mannen, som inte tidigare har varit frihetsberövad i målet.

- Han misstänks vara gärningsman. Under utredningen har det framkommit uppgifter och gjorts sådana beslag som har gjort att den här mannen har blivit misstänkt, berättar åklagaren Daniel Veivo-Pettersson.

Enligt åklagarens begäran finns det risk att mannen på fri fot skulle undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Mannen nekade via sin försvarsadvokat till brottsanklagelserna, och motsatte sig åklagarens häktningsbegäran.

Häktningsförhandlingen hölls på fredagseftermiddagen och skedde bakom stängda dörrar. Tingsrätten ansåg att mannen var misstänkt för rån på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, och beslutade att häkta honom.

Åklagaren kan på grund av förundersökningssekretess inte gå in på detaljer kring målet, men tycker att det ser bra ut så här långt.

- Det har gjorts framsteg, säger Daniel Veivo-Pettersson.

På vilket sätt är den nu häktade bekant med övriga misstänkta?

- Det kan jag inte säga på grund av att utredningen kring den nu häktade är i sin linda. Nu ska polisen höra personen.

Det var den 31 augusti som mopedburna rånare slog till mot en guldbutik i centrala Uddevalla, mitt under lunchruschen. Ett vittne lyckades dock ta mopednyckeln så att rånarna blev tvungna att fly till fots. Flera vittnen förföljde dem, men de lyckades trots det komma undan - åtminstone tillfälligt. Fem misstänkta personer greps samma kväll och natt på olika platser i Uddevalla. Två av dem häktades senare, medan tre försattes på fri fot. Sedan dess har alltså ytterligare en släppts fri och den nya misstänkte har häktats.

Guldbutiksrån i Uddevalla
Se mer från - Guldbutiksrån i Uddevalla
MEST LÄST