Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/38
ANNONS ▼

Äntligen dags för årets första studentbal

Uppklädda från topp till tå kom studenterna med bil och båt till Gustafsberg på fredagen. Det hade nämligen blivit dags för studentbal och först ut var Margretegärde och Sinclair.

Fredagen började med regn och många mörka moln på himlen. Det gjorde också att många av studenterna från Margretegärde och Sinclair nervösa inför kvällen.

Men allt eftersom dagen gick började molnen försvinna och när de första studenterna anlände till Gustafsberg sken solen. Med mindre än en månad kvar innan studenten hade en av de stora höjdpunkterna på året kommit för många av ungdomarna. 

På fredagskvällen var det dags för årets första studentbal i Uddevalla. Frisyrerna var fixade, kavajerna var strukna, klänningarna satt som de skulle och bubblet var upphällt i glas. Nu kunde kvällen börja tänkte nog många.

Familjer, vänner och släkt stod tidigt redo med sina kameror och väntade in studenterna som kom med båt eller bil. Men två tjejer hade faktiskt hittat ett helt annat sätt att ta sig till balen. 

Moah Gustafsson och Novalie Kaspersson kom nämligen med en tandemcykel som de pyntat med blommor och blad. De båda går danslinjen på Sinclair och tyckte att detta skulle vara en rolig idé. 

– Vi har inte sagt någonting till våra klasskompisar så det ska bli att överraska dem på det här sättet, säger Novalie Kaspersson.

Vad tror ni om kvällen då?

– Att det kommer bli mysigt och det kommer bli något som vi kommer att minnas med glädje, säger Moah Gustafsson. 

En annan student som också gick danslinjen på Sinclair var Emma Edvardsson. Hon kom tillsammans med baldejten David Pålsson som läste teknikprogrammet. De påtalade hur oroliga de varit över vädret. 

– Vi var rätt så osäkra men så blev det så bra. Nu känns det jättebra och vi ska ha en underbar kväll, säger Emma Edvardsson och får medhåll från sin baldejt. Efter studenten har de en tanke på att jobba och kanske även åka ut och resa. 

Därefter fortsatte det att minglas, det kramades med klasskompisar och poserades framför en och en annan kamera. Gerda Adler och Max Björnberg hade höga förväntningar på kvällen. 

– Det ska bli både roligt och spännande. Mycket dans blir det också, säger hon och tittar på sin baldejt som nickar instämmande. 

Några som också hoppades på mycket dans var Moa Davidsson, Elin Alaei och Carolin Pettersson. De läste samhällsprogrammet med inriktning på media eller musik. 

– Vi hoppas att det blir en kul och minnesvärd kväll tillsammans med våra kompisar, säger de innan de går vidare.

Minglet fortsatte sedan vidare upp mot restaurangen där en trerätters middag väntade. Julia Mollin och Moa Eriksson skålade tillsammans medan de väntade in sina klasskompisar. 

– Det kommer bli en helt oförglömlig kväll där jag hoppas komma närmare mina klasskompisar innan vi ska skiljas åt, säger Moa Eriksson. 

Fler studentbaler 2017

12 maj: Margretegärde och Sinclair​
17 maj: Plusgymnasiet
19 maj: Agnebergsgymnasiet
20 maj: Östrabo Yrkes och Östrabo 1

Läs mer om Studentbal 2017
MEST LÄST