Mannen åtalas bland annat för att ha brutit upp och stulit smycken från sin mors kassaskåp.
Mannen åtalas bland annat för att ha brutit upp och stulit smycken från sin mors kassaskåp.

Åtalas för slagit och sparkat sin mor

En man i 25-årsåldern åtalas för att bland annat ha misshandlat sin mamma och även dödshotat henne. Han åtalas också för att ha stulit från hennes kassaskåp och hotat både polis och häktespersonal.

ANNONS
|

Åtalet innehåller flera åtalspunkter mot mannen. Den grövsta handlar om grov fridskränkning och innehåller flera påstådda gärningar, alla riktade mot mannens mor. Åklagaren har listat fem gärningar som ska ha skett mellan maj 2015 och juli i år.

Bland annat ska mannen ha slagit sin mor i ansiktet med knuten näve när de åkte i en bil och i samband med detta också hotat modern med flera uttalanden, bland annat med orden "jag ska slå ihjäl dig om du stannar bilen".

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha sparkat modern när hon gick i en källartrappa och även slagit henne med flera slag.

ANNONS

Mannen har dömts för liknande brott tidigare och har bland annat haft ett besöksförbud mot sin mamma.

Modern har i förhör i detalj beskrivit flera händelser där mannen av olika anledningar tappat besinningen vilket slutat med antingen kraftiga verbala uttalanden eller fysiskt våld eller skadegörelse.

Sonen erkänner händelserna i trappan men förnekar misshandeln i bilen. Han häktades i slutet av juli.

Mannen åtalas också för att ha brutit sönder mammans kassaskåp och stulit smycken och en kamera till ett värde av drygt 26 000 kronor, något som han dock förnekar.

Mannen åtalas också för två fall av hot mot tjänsteman. I första fallet handlar det om hot mot en häktesvakt den 31 juli i år. När vakten öppnade luckan i dörren till mannens cell hotade mannen vakten med orden: "kom in i rummet, jag har mördat folk och jag vill mörda dig".

Några veckor senare ska mannen också hotat en kvinnlig polisman när hon skulle förhöra honom. Enligt åtalet ska mannen ha slagit ett antal slag med knuten näve i luften riktad mot den kvinnliga polisens ansikte och samtidigt sagt: "jag har dig på min lista".

Mannen förnekar båda hoten.

ANNONS