Ambulans och räddningstjänst till olycka på Dalaberg

Klockan halv två på söndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på Fjällvägen i stadsdelen Dalaberg i Uddevalla.

ANNONS
|

SOS fick larmsamtalet om olyckan klockan 13.29.

Enligt personen som larmade om olyckan ska det handla om en trafikolycka. Det ska vara flera bilar inblandade i olyckan.

Flera räddningsinstanser larmades till olyckan.

En ambulans och räddningsförbundet Mitt Bohuslän var först på plats.

Polisen kom sent

– Vi vet inte så mycket i nuläget. Men som jag har förstått det handlar det om att en bil kört in i en annan bil bakifrån. Två personer uppges vara inblandade på något sätt i olyckan, säger Mia Lorén, teamledare på SOS Alarm.

Tobias Land är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla. Han berättar att även polisen larmades ut till olycksplatsen. Strax efter klockan 14 var en polispatrull på plats.

ANNONS

– Det ska ha varit "lite förvirrat på platsen", rapporterar patrullen. Det är inte helt klart vad som har hänt än så länge. Vi får se om ett tag var det här landar, säger Tobias Land.

Körde in i bilen bakifrån

Efter hand började bilden klarna. Det visade sig att en av bilisterna kört in i den andra bilen bakifrån. Under räddningsarbetet var trafiken förbi olycksplatsen i princip helt stillastående. Efter cirka 1.5 timme flöt det ganska långsamt förbi, men lättade upp så fort en bärgare hade tagit hand om båda bilarna.

Ingen person blev allvarligt skadad.

ANNONS