Bedragerska släpptes från fängelset – slog genast till igen

Uddevallakvinnan har hittills i år dömts till fängelse två gånger för över 20 fall av bedrägerier. I somras släpptes hon villkorligt fri. Nästan direkt passade hon på att lura en ny person på pengar. Nu döms hon återigen till fängelse för bedrägeri.

ANNONS

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, har systematiskt bedragit en stor mängd personer under minst två års tid. Det handlar om olika bedrägerier där hon lyckats lura till sig pengar, bilar, en båt och en hund. I mars dömdes hon till ett 14 månaders fängelsestraff för 15 fall av bedrägerier och ett fall av urkundsförfalskning.

Straffet har dock överklagats och målet har ännu inte tagits upp i hovrätten. Men bara strax efter rättegången misstänktes kvinnan för nya brott och i maj dömdes hon till fyra månaders fängelse för sex nya fall av bedrägerier. I somras släpptes kvinnan villkorligt från det andra fängelsestraffet och hon ska då snabbt ha begått ett nytt bedrägeri.

ANNONS

LÄS MER:Bedragare dömd för andra gången

Enligt domen påbörjade hon en kärleksrelation med en man i 55-årsåldern strax efter det att hon släpptes. Tidigt i relationen föreslog hon ett köp av en fastighet i Uddevalla till mannen. Vad pojkvännen inte visste var att kvinnan har använt exakt samma fastighet till en falsk försäljning tidigare.

Och det var planen även den här gången. Kvinnan lyckades övertyga mannen till att föra över 40 000 kronor för köpet av fastigheten. Kort därefter meddelade hon att köpet gått igenom, men när mannen kontaktade markägaren fick han reda på att allt var bluff och båg.

Nu döms kvinnan återigen till fängelse. Straffet sätts till tre månader och kvinnan kommer hållas häktad fram tills att fängelsestraffet påbörjas.

ANNONS