Bilister parkerar i korsningen - trots förbud

Nu markerar kommunen och ställer upp betongstaket.

ANNONS
|

Sedan i höstas har bygget av nya bostäder i kvarteret Sundberg pågått. Det påverkar trafiken. Men bilister stannar och ställer sig för nära i korsningen Lagerbersgatan och Norra Drottninggatan. Detta trots att det är parkeringsförbud på gatan och trots att det är för nära korsningen.

– Vihar haft problem med att folk parkerar i korsningen, det är 10 meter från korsning som gäller oavsett. Det är trafikfarligt och det påverkar även budbilar som behöver svänga in på gatan.

Det säger personal på trafikkontoret på Uddevalla kommun.

När Bohusläningen har skrivit om bygget tidigare har tidningen intervjuat företagare i närheten. De har inte varit positiva till parkeringar som försvunnit under bostadsbyggandet.

ANNONS

–Vi är inte nöjda med att de bygger där. Det är inte bra för oss,säger Robert Tammo som driver pizzerian.

Han berättar att bygget påverkat deras rörelse när det inte är smidigt för kunderna att bara stanna för att slinka in och hämta upp maten.

Men på kommunen menar man att de har skapat korttidsparkeringar för att lösa situationen för företagarna i området.

– Vi har gjort de åtgärder vi kan och har frigjort parkeringar på andra ställen, säger tjänstemannen på trafikkontoret.

Det är förbud att stanna vid gatan där Pingvin ligger. Sedan ett par dagar står flera staket i betong längs en bit av gatkanten.

Det tycker ändå pizzeria-ägaren är bra.

– Ja, folk har stannat och parkerat i korsningen. Det gillar vi inte, säger Robert Tammo.

– Vi måste få bort folk från korsningen så nu gör vi det här för att markera och för att det ska bli väldigt tydligt för alla att man inte får stanna där, säger tjänstemannen på Uddevalla kommun.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS