Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Arkivbild/Carola Hansson. Foto: Ingvar Spetsmark/Privat.

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Carola Hansson räddades av främlingar

  Hon föll ner i en snödriva vid busshållplatsen. Men Carola Hansson fick stor hjälp av förbipasserande. Nu vill hon skicka ett stort varmt tack.

  57-åriga Carola Hansson är förtidspensionär och bor i Uddevalla. Sedan tidigare har hon haft problem med hjärtat, men i tisdags i förra veckan skedde någon hon var helt oförberedd på.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  På bussen hem från en fika började hon må väldigt dåligt. Därför gick hon av vid Ramneröds busshållplats.

  – Jag var tvungen att hoppa av bussen och jag kände att jag började bli lite knepig. När jag kom till hållplatsen kände jag att jag måste ut. Först blev jag sittandes och sedan liggandes, säger hon.

  Carola Hansson hade fått ett plötsligt blodtrycksfall och hamnade till slut liggandes i snön.

  – Det var första gången jag ramlat ihop på det viset ute i offentligheten så det var jag inte beredd på. Jag tänkte att om jag lägger mig ner här i snön så väntar jag tills det går över, säger hon.

  "Medmänsklighet och värme"

  Men snabbt var flera personer framme för att hjälpa till. Tillsammans ringde de till SOS alarm. Efter en bra stund kom ambulansen, men stod kvar i kylan.

  – Det var kallt och det tog kanske en halvtimma till 40 minuter från det jag la mig ner till att ambulansen kom. De måste ha frusit. Det var fantastiskt att det finns sådan medmänsklighet och värme, säger hon och fortsätter:

  – Man läser så många gånger om att ingen hjälpte till eller ringde, så där som man säger. När det händer sådant här ser man att det finns omtänksamhet och vänlighet.

  "Ett stort varmt tack"

  Carola Hansson fick följa med ambulansen, men i dag är hon hemma och mår under omständigheterna bra. Nu vill hon tacka de personer som hjälpte till.

  – Ett stort varmt tack ifrån mig för att ni stannade och fanns vid min sida.