Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Uddevallabron6
AVSTÄNGD. Från 29 maj kommer Uddevallabron stängas av i varierande grad fram till torsdag 8 juni.

Då stängs Uddevallabron i sommar

Med sommaren kommer vägbyggen och Uddevallabron står på tur. Bron stängs av för all trafik under två helger och begränsas kraftigt i åtta dagar.

Färre pendlare och gynnsammare väder gör att Trafikverket väljer att utföra många vägarbeten under sommarhalvåret.

Från och med måndag 29 maj stängs den östra sidan av bron av och trafiken dubbelriktas på den västra. På fredag 2 juni klockan 20.00 stängs all trafik på bron av till och med 09.00 på lördagen. Västra sidan kommer att vara öppen i båda färdriktningar under lördagen, fram till 20.00 då all trafik återigen stängs av fram till 09.00 på söndag morgon.

Från söndag 4 juni till torsdag 8 juni är det i stället den västra sidan av bron som är avstängd och all trafik omdirigeras till den östra sidan.

Abbi Tehyrel är projektledare för arbetet på Uddevallabron.

– Vi ska säkra bron för att upptäcka alla eventuella brister, vi ska mäta allt som går att mäta och se så att vi inte upptäcker några sprickor eller vattenläckor till exempel. Vi kör det mesta nattetid för att det ska bli så effektivt som möjligt, säger han.

Att trafiken dirigeras om och tvingas köra på bara en brosida åt gången kan medföra vissa risker för trafikanter.

– Det viktigaste är att respektera hastighetsbegränsningarna och att undvika hastiga inbromsningar. Sen ska man försöka att inte stressa och att ha respekt för varandra på vägen, fortsätter han.

Under de timmar som bron är helt avstängd så får trafikanter göra som före den 20 maj år 2000. Alltså köra den gamla vägen genom Uddevalla.

MEST LÄST