Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/19

Dagens larm och händelser

Under rubriken LARMET GÅR samlar Bohusläningen aktuella larm och händelser under dygnet. Följ de senaste utryckningarna eller händelserna här - texten uppdateras löpande under dagen. Kolla även bildspelet på olyckor den senaste tiden.

Tisdag

17:44

En singelolycka har inträffat vid LErbomotet. Trafiken påverkas. 

14:45
Orust: En kvinna i 35-årsåldern åtalas för rattfylleri, sedan hon ska ha kört bil påverkad av amfetamin. Det ska ha hänt på väg 160 vid Henån, i november förra året. Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

13:24
Munkedal: Räddningstjänsten rycker ut för att släcka en brinnande granhäck.

11:30
Strömstad: Automatlarm Norra Hamngatan

08:58
Uddevalla: En Uddevallabo i 25-årsåldern döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott, sedan han tagit amfetamin.

08:00
Tanum: En trafikolycka inträffar vid Rabbalshede skola. En personbil kör in i sidan på en annan. Hastigheten är dock låg och räddningstjänst behöver inte rycka ut. Bara lätta plåtskador uppstår och inga personer skadas.

00:04
Orust: Väktare upptäcker genom övervakningskameror att två personer rör sig inne på en inhägnad återvinningsstation utanför Henån. Polis larmas, men när patrullen kommer fram har personerna lämnat området. De har försökt slanga bensin från två lastbilar och diesel har runnit ut på marken. En anmälan om försök till stöld och miljöbrott görs. På plats hittas också en bil som eventuellt kan tillhöra männen. I bilen finns gods som eventuellt kan vara stulet.

Måndag

20:59
Munkedal: Vid Krokstad kör en bilist på ett rådjur. Rådjuret springer från platsen, inga personskador.

20:06
Orust: En privatperson utanför Ellös larmar polis om att två stora, lösspringande hundar har bitit ihjäl en tupp. Hundarna springer därefter vidare. Polisen upprättar en anmälan om brott mot lagen om tillsyn av katter och hundar.

15:23
Uddevalla: Automatlarm brand, Hovhults servicehus.


15:19
Uddevalla: En person tänder eld inne på en toalett på Uddevalla sjukhus. En väktare är på plats och släckte ensam branden. En anmälan om skadegöresle har gjorts.

14:13
Färgelanda: Ett larm om inbrottsförsök på två bostäder kommer in.  Man kan se brytmärke på dörrarna men inbrottstjuvarna har inte lyckats ta sig in. En anmälan om försök till inbrott har gjorts.

05:40


Uddevalla: Polis får larm om två personer som rör sig vid en källare på Skogslyckan och åker dit för att kontrtollera. På plats grips en man som bär kniv, han misstänks för brott mot knivlagen. Inget kan konstateras vara stulet.

Söndag

23:42
Munkedal: En biljakt uppstår sedan en bil vägrat stanna när polisen ska göra en kontroll. Mannen grips till slut i Hunnebostrand.

23:16
Färgelanda: Ett inbrott upptäcks på Höjdenskolan, väktare rycker ut. Det är oklart vad som stulits.

11:58
Uddevalla: Automatlarmet går i en byggnad på Skidlöpargränd.

01:39
Uddevalla: En fest på Göteborgsvägen blir så livlig att polisen får rycka ut och lugna ner festdeltagarna.

Lördag

13:59
Strömstad: Automatlarmet går på Västra Hamngatan

12:14
Munkedal: En ledning från järnvägen har ramlat ner på järnvägsbanken och det uppstår någon form av överslag. Räddningstjänsten kan snabbt släcka den lilla brand som uppstår.

03:30


Strömstad: En stressad och upprörd anmälare ringer och säger att en man har blivit misshandlad i centrala Strömstad. Tre killar springer från platsen innan polisen är framme. Ambulans kommer till platsen men det är oklart om den misshandlade måste följa med. Ingen person är gripen. 

03:29


Uddevalla: En man född 1964 kommer i bråk med flera yngre killar på Kungsgatan. Det slutar med att han får ett slag mot ansiktet som ta så illa att två tänder slås ut. Polisen kommer till platsen och en av killarna omhändertas för fylleri. Han är gripen och förhör kommer att göras när han har nyktrat till. Den misshandlade mannen uppsöker vårdcentral.
Fredag

22:13


Uddevalla: Ungdomar "roar" sig med att kasta ägg på ett hus och springer därefter därifrån. Anmälan görs om ofredande.

19:54
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till en villa i Ljungskile där det börjat brinna i en tvättmaskin. Husägarna lyckades själva släcka elden med en pulversläckare och när räddningstjänsten kom fram återstod mest att vädra ut byggnaden. Förutom rökskador i byggnaden och en förstörd tvättmaskin ska inga större sakdor ha uppkommit. Ingen person skadades.

15.35
Uddevalla: Vid Högås brann en gryta i ett hus. Räddningstjänsten larmades men de boende lyckades få på ett lock och släcka elden Räddningstjänsten åkte ut till platsen och kontrollerade.

14:44
Uddevalla: Mindre gräsbrand på Herrestad. Ingen skadad. 

14:07
Strömstad: Mindre gräsbrand på Änggård. INgen skadad. 

13:47
Uddevalla: En man i 30-årsåldern åtalas för ringa narkotikabrott. Enligt åtalet ska mannen använt hasch eller cannabispreparat. Mannen förnekar brott.

Torsdag

22:20

Munkedal: Ett nedfallet träd på järnvägen orsakade ett elfel och skadpade en bränning. Men den mindre branden kunde släckas snabbt. 

18:44

Strömstad: Räddningstjänsten larmas till en gräsbrand på Västra Hamngatan men när manskapet kommer fram är den släckt. Man ser spår av en grill men inget annat.

15:35
Sotenäs: Räddningstjänst får larm om en gräsbrand i Kungshamn. Men när räddningspersonalen kommer fram har elden redan självslocknat. Omfattningen var mindre och inga skador rapporteras. 

13:46
Brastad: En bilist åkte av vägen i Brastad i höjd med Kyrkvägen. Föraren larmade SOS själv, ambulans åkte ut till platsen, inga personskador rapporteras. 

12:18
Uddevalla: En snattare döms av Uddevalla tingsrätt att betala dagsböter på totalt 9 000 kronor, sedan han stulit skyddsfilm till mobiltelefoner värt cirka 250 kronor från en butik på Torp. Snattaren, en man i 30-årsåldern, erkände stölden.

12:02
Strömstad: En 18-åring döms till skyddstillsyn efter en misshandel på Södra Hamngatan i september i fjol. Efter att ha hamnat i dispt med en annan man på en krog skallade 18-åringen den andra mannen i ansiktet. Den skallade mannen fickbland annat krossår på näsroten och en del av en tandavslagen.

10:30
Västsverige: Stopp i tågtrafiken på grund av sabotage. 

06:55
Grebbestad: Automatlarm Gisslerödsbacken

03:00
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till en lägenhet. En torrkokning hade skett och räddningstjänsten lämnar utan åtgärd. 

Onsdag

16:35
Orust: En kvinna i 35-årsåldern åtalas för ringa narkotikabrott. Hon misstänks ha använt amfetamin, i Varekil i början av november i fjol. Kvinnan har i förhör erkänt och riskerar 1 500 kronor i böter.

13:42
Munkedal: En man i 45-årsåldern åtalas för rattfylleri. Han stoppades vid rondellen i Gläborgsmotet i december i år, och ska då ha blåst positivt i utandningsprov. Mannen har i förhör erkänt brott. Åklagaren yrkar att han ska dömas till dagsböter på totalt 52 500 kronor.

13:04
Tanum: En lastbil drabbas av ett motorhaveri, vilket gör att en mindre mängd dieselolja läcker ut på E6. Räddningstjänsten åker dit och sanerar. Lastbilen står vid sidan av vägen, så trafiken behöver inte stängas av under arbetet.

10:23
Tanumshede: Automatlarm Storemyrsvägen

07:39
Färgelanda: Automatlarm Håbynvägen

03:21
Lysekil: Hus brann ned till grunden

Tisdag

15:01

Tanum: En singelolycka har inträffat vid Grindmotet på E6 i norrgående riktning. Inga allvarliga skador rapporteras, men vägen var avstängd ett par timmar.

14:35

Strömstad: Atuomatlarm Grålösvägen

12:04
Uddevalla: En man i 40-årsåldern stoppades av polis vid Torpmotet i somras när han körde bil fastän han saknade giltigt körkort. Han misstänktes för grov olovlig körning och kallades till polisförhör, men under polisförhöret visade han upp ett körkort som var förfalskat. Nu misstänks han ocksåför brukande av falsk urkund och har åtalats vid Uddevalla tingsrätt.

11:22
Strömstad: En27-årig Dalslänning döms för att ha misshandlat sin tidigare sambo, till villkorlig dom med samhällstjänst. Misshandeln skedde i det dåvarande parets gemensamma bostad, i slutet av 2013. Sambon har berättat att mannen varit kontrollerande mot henne och misshandeln ägde rum en dag efter att de haft besök. Kvinnan hade pratat med den manlige besökaren och efter att han hade gått blev 27-åringen arg. Han tog tag i hennes armar, lyfte upp henne och kastade ner henne, därfter satte han sig med knäna på hennes bröst. Man förnekade att det inträffat men döms ändå av Uddevalla tingsrätt. Han ska betala drygt 11 000 kronor i skadestånd till exsambon, och ska även betala advokat- och målsägarbiträdeskostnaderna på drygt 26 000 kronor.

04:42
Steungsund: Smash andr grab-inbrott i klädbutik

Måndag

14:01

Strömstad: Automatlarm Linnégatan

10:00
Orust: En man och en kvinna misstänks för stöld på äldreboende. 

09:51
Lysekil: En polispatrull stoppar en bil som det är körförbud på vid Gåseberg. Föraren misstänks dessutom för rattfylleri. Bilen tas i beslag och ska bärgas från platsen.

09:02
Strömstad: Automatlarm Norra Bergsgatan

Söndag

20:02

Bohuslän: Bråk på boende. Anmälan om misshandel och skadegörelse skrivs. 

14.46

Strömstad: Ett automatlarm om brand i byggnad på Edetgatan i Strömstad. Enligt SOS Alarm ska väktare vara på platsen och får dessutom hjälp av räddningstjänst.
Väl på plats visar det sig inte vara någon brand och räddningstjänsten drar sig tillbaka. 

12.06

Tanumshede: Enligt SOS Alarm ska det vara en gräsbrand i ett område som heter Vitevall, som ligger i Tanumshede. 

06.22

Uddevalla: Automatlarm brand, Österled 2.

00.42

Orust: En polispatrull stoppar en personbil på länsväg 160, i närheten av Henån. Föraren, som är en man i 45-årsåldern, blåser positivt och tas med för provtagning.

00.17

Strömstad: Ett larm om olaga intrång i en bostad i Strömstad. När polisen kommer till platsen påträffar de en person som vägrar lämna bostaden. De medlar med personen som tillslut lämnar platsen. 

Lördag

23.59

Orust: En man i 45-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott. Han tas med av polisen för provtagning. Händelsen inträffar på en gata i Henån. 

23.46

Uddevalla: Polisen stoppar en person som misstänkts för drograttfylleri. Personen tas med för vidare provtagning. 

19.59

Lysekil: Två män omhändertagna efter bråk

15.33

Sotenäs: Polisen får samtal från en person som precis kommit hem från sin semester och upptäckt att någon ryckt upp dörren till hans hus. Väl inne i huset är TV:n borta och även en borrmaskin. Polisen kommer till platsen och tar upp en anmälan samt söker efter spår. 

11.55

Munkedal: En personbil stoppas av polisen på grund av ett trafikbrott. Händelsen ska ha inträffat på Fossvägen.

09.29

Strömstad: En person ringer till polisen och berättar att grannarna är högljudda och bråkar. När polisen kommer fram till adressen visar det sig vara ett par som bråkat. Men ingen av dem är skadade. Däremot omhändertas en av personerna för fylleri.

Fredag

23.32

Uddevalla: En person ringer till polisen och uppger att man sett en kille som verkar påverkad. Polisen åker till området Bleket och får syn på killen, som är i 19-års åldern. Han tas med av polisen för vidare provtagning. 

20.08

Uddevalla: Polisen får in ett larm om stöld i butik på Torp. Det visar sig att en 16-årig kille tagit godis från en matbutik. En anmälan skrivs på platsen. 

19:07

Uddevalla: Två kvinnor är inblandade i ett bråk i närheten av Hönseberget. 

16:00

Orust: Larm om misshandel på buss.

13:59
Ljungskile: Två bilar kolliderar på Lyckrnavägen i höjd med busshållplatsen Ljungås. Ambulans och räddningstjänst rycker ut och en person körs till vårdcentral för kontroll. Inga allvarligare skador befaras.

08:59
Uddevalla: Automatlarm brand, Buddeberg.

07:27
Uddevalla: En man i 30-årsåldern åtalas för flera fall av narkotikabrott. Bland annat ska han haft flera gram cannabis på sig både i Uddevalla och Lysekil och han misstänks ha kört bil på Vindfällegatan när han var påverkad av narkotika. Mannen har i förhör erkänt. Åklagaren yrkar att han ska dömas till dagsböter på totalt 10 000 kronor.

00:14
Munkedal: Automatlarm brand, Dingle.

Torsdag

23:06
Strömstad: På E6 kör en personbil in i en flock med vildsvin.

15:30
Uddevalla: Misstänkt rån. 

15:06
Orust: Räddningstjänst larmas till Slussen på Orust där det ska brinna i väggen på ett uthus. Boende på tomten hann släcka branden innan räddningstjänst kom till platsen. Ingen kom till skada. 

11:34
Lysekil: En man i 20-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri. Han kontrollerades i februari på Länsväg 162 i höjd med hållplats Brodalen, Brastad, och utandningsprov visade då att han hade motsvarande drygt 1,8 promille. Han har i förhör erkänt brott.

10:38
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms till dagsböter om totalt 3 000 kronor för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Mannen kontrollerades av polis på Tureborgsvägen och var då påverkad av hasch eller annat cannabispreparat. Han hade också tre knivar, två knogjärn och en yxa med sig, i bland annat en ryggsäck och i sin jacka. Tillhyggena beslagtogs och Uddevalla tingsrätt har beslutat att de ska förverkas.

10:07
Munkedal: Automatlarm brand, Klockvägen.

09:51
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms att betala 1 500 kronor i böter för att kört över heldragen linje med motorcykel. Det hände vid Torpmotet på väg 44, i juli förra året.

05:13
Orust: En brand bryter ut i ett garage i Tegneby. Räddningstjänst släcker branden, som inte ska ha varit av strre omfattning. Inga personer uppges ha skadats.

03:40
Strömstad: På E6 vid Skee kör en lastbil in i mitträcket i norrgående riktning. Föraren skadas inte, men olyckan gör att diesel rinner ut på vägbanan och det blir bråte efter mitträcket. En bakomvarande bil kör in i bråtet och får punktering. Föraren klarar sig dock oskadd.

01:43
Munkedal: En polis blir sparkad i huvudet av en man i samband med att man rycker ut på ett larm om ett bråk i Hedekas.

Onsdag

14:04
Uddevalla: Polisen stannar en bilist på Lagerbergsgatan i centrala Uddevalla. Mannen blåser positivt i en alkoholmätare och får därför följa med till stationen för vidare provtagning, misstänkts för rattfylleri.

12:34
Orust: Räddningstjänst larmas till Kalvhagen utanför Vräland, där en lastbil har börjat brinna i hytten. Ingen person har skadats. Under bärgningsarbetet spärras vägen av helt i cirka 30 minuter.

11:18
Uddevalla: En 21-årig man döms till dagsböter på totalt 5 500 kronor för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 21-åringen stoppades i en trafikkontroll vid Kläpphede och i samband med den visiterades han och polisen fann en påse med 1,64 gram amfetamin. Knivbrottet ägde rum i Göteborg i december. 

08:21
Färgelanda: En trafikolycka inträffar på väg 172 söder om Ödeborg. Det är en personbil som kör av vägen och i diket. Ambulans, räddnignstjänst och polis larmas till platsen, när räddningstjänsten kommer fram är personen redan ute ur bilen förefaller inte vara allvarligare skadad. Föraren körs dock till Näl för kontroll. Under räddnings- och bärgningsarbetet stängs vägen av helt.

07:54
Tanum: En kvinna i 50-årsåldern döms för grov olovlig körning sedan hon i december förra året kört bil fastän hon saknar körkort. Hennes bil förklarades förverkad av Uddevalla tingsrätt. Hon dömdes så sent som i december för flera fall av grov lovlig körning och rattfylleri till tre månaders fängelse. Det nya brottet infogas i det tidigare utdömda straffet.
Kvinnan misstänktes även för grov olovlig körning och grovt rattfylleri efter en olycka på E6 i Tanumshede i augusti i fjol. En anställd på polisen i Norge blev omkörd av en bil i hög hastighet och några minuter senare såg han samma bil igen, då hade den kört in i vajerräcket och kvinnan stod utanför bilen. Hon var påverkad av narkotika men hävdade att det var en annan som kört bilen. DNA-spår som matchade kvinnan fanns på bilens utlösta krockkudde, men kvinnan hävdade att hon hade fått gå ut på förarsidan eftersom passagerardörren var blockerad och att DNA-spåret kunde ha lämnats då. Tingsrätten anser inte det bevisat att det var kvinnan som körde bilen vid olyckstillfället och hon frias.

04:32
Munkedal: Automatlarm brand, Gläborg.

01:41
Lysekil: Polis kontrollerar en personbil på Länsväg 162 vid Lyse. Den manlige föraren saknar körkort och rapporteras för grov olovlig körning.

Tisdag

21:40
Sotenäs: En singelolcyka inträffar på väg 872 utanför Kungshamn när en personbilsförare måste väja för ett vildsvin och kör av vägen. Ambulans och räddningstjänst larmas till platsen men inga personer skadas i olyckan. Bilen bärgas från platsen.

16:05
Uddevalla: En man i 50-årsåldern döms för sjöfylleri till 40 dagsböter, totalt 16 800 kronor. Mannen erkänner att han kört båt med cirka 0,5 promille alkohol i blodet.

06:29
Uddevalla: Automatlarm, Hålgjutegatan.

Måndag

16:33
Lysekil: Automatlarm Gåseberg

15:37 

Uddevalla: Automatlarm Loftvägen

12:04

Uddevalla: Automatlarm Norra Drottninggatan. 

03:57
Strömstad: Ett inbrott skre på Nordby köpcentrum. Någon krossar en ruta och tar sig in, det stjäls gods från en matvarubutik på området. Platsen spärras av för en teknisk undersökning. I samband med inbrottet har en väktarbil fått en ruta krossad.

Söndag

20:56
Orust: Räddnignstjänst larmas till Morlanda på grund av en gräsbrand. Det är en glödbrand i ett vindfälle. Enligt uppgift yr gnistor, men det är ingen direkt spridningsrisk.

13:36
Strömstad: Automatlarm brand, Norra Bergsgatan.

12:24
Sotenäs: Polisen får en anmälan från om att det varit inbrott i en bostad utanför Hunnebostrand. Ägaren är inte på plats utan anmälan görs av någon annan, det är därför oklart vad som eventuellt har stulits vid inbrottet.

08:25
Munkedal: Två bilar krockar på Strömstadsvägen. Inga personskador rapporteras.

04:14
Lysekil: Polis larmas om att en personbil har voltat vid Hals utanför Brastad. Enligt larmet finns ingen person i närheten. När polispatrullen kommer till platsen dyker föraren upp. Han berättar att han skulle väja för ett rådjur och slog runt. Mannen har inga synliga skador men körs till sjukhus för kontroll. Bilen bärgas från platsen.

04:05
Tanum: En skåpil har krockat med mitträcket vid lurmotet i södergående riktning. Bilen fick bärgas ifrån platsen. Inga personskador. 

01:34
Orust:  En personbil har kört in i en bergvägg vid malön. När polisen kom dit fanns det ingen person på platsen. En anmälan om smitning från trafikolycka samt vårdslöshet i trafik har gjorts.

01:10
Uddevalla: Automatlarm brand, Kilbäcksgatan.

Lördag

22:52
Uddevalla: Väktare larmar polis om att en kvinna blir misshandlad av en man på Kungsgatan. När polis kommer är det lugnt på plats. En anmälan görs, inga allvarligare skador rapporteras.

15:36
Väktare griper en man som misstänks ha stulit från en butik på Torp, och polis tillkallas. Det är oklart vad mannen har stulit. En anmälan görs.

12:10
Orust: Föraren av en husbil hörde två skott när man kört förbi en epatraktor på vägen. Man trodde först att det var stenskott men upptäckte sedan två stora bucklor på bilen. Man tror att någon har skjutit på husbilen med en luftpistol. En anmälan om skadegörelse har gjorts.

10:30
Tanum: Vilolycka vid skärholmen. Ett råddjur har blivit påkört och låg död på vägen men har nu transporterats bort. Inga personskador.

03:02
Sotenäs: En man ska ha misshandlat två personer utanför en ICA-butik i Sotenäs. Mannen har slagit den ena personen över ögonbrynet. Då försökte en tredje person gå emellan och också blev slagen. Väktare var först på plats och ringde polisen. Ingen är allvarligt skadad. En anmälan om misshandel har gjorts. 

Fredag

17:54
Strömstad: En 32-årig strömstadsbo döms till nio månaders fängelse för bland annat ett inbrott den 1 januari där han stal brandvarnare och mobiltelefoner. Offret var hemma när inbrottet skedde men denne vågade inte göra någonting. 32-åringen döms även för stöld, häleri,grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot strålskyddslagen. Förutom fängelse ska 32-åringen också betala 6 000 kronor i sadestånd till personen han gjorde inbrott hos. Mannen avtjänar redan ett tidigare utdömt fängelsestraff.

16:32
Uddevalla: En bil voltar på E6 vid Hogstorp, vilket kort därefter följs av ytterligare en olycka på samma plats.

13:34
Uddevalla: En man som hade varit och köpt brädor från en byggbutik i Uddevalla. Brädorna transporterade han inne i bilen och de stack ut genom bagageluckan. En polis uppmärksammade bilen och såg hur mannen höll fast plankorna inne i bilen med ena handen. Nu döms mannen till 1 500 kronor i böter för brott mot trafikförordningen, då lasten inte varit tillräckligt förankrad.

12:09
Uddevalla: En kvinna i 45-årsåldern åtalas för häleri. Han ska i höstas ha förvarat och lämnat in en dator på en elektronikbutik, men datorn hade stulits tidigare samma höst från en adress i Uddevalla.

11:54
Strömstad: En strömstadsbo i 20-årsåldern döms till dagsböter på totalt 3 000 kronor för tre fall av ringa narkotikabrott. Strömstadsbon har varit påverkad av marijuana eller annat cannabispreparat och även innehaft en mindre mängd cannabis.

11:43
Lysekil: En man i 20-årsåldern döms till dagsböter om totalt 4 000 kronor för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Detta efter att han i november i fjol körde bil narkotikapåverkad och utan körkort, det hände på länsväg 162 vid Gläborg.

Torsdag

17:01
Orust: En Orustbo i 55-årsåldern döms till dagsböter på totalt 5 000 kronor efter att han har kört bil flera gånger utan att ha körkort. Han döms också för att ha kört berusad och kör en bil som varit avställd.

15:51
Lysekil: Automatlarm brand, Hallindenvägen, Brastad.

15:15
Strömstad: Automatlarm brand, Västra Hamngatan.

13:31
Tanum: Automatlarm brand, Hedevägen, Tanumshede.

11:18
Uddevalla: En Uddevallabo åtalas för våldtäkt mot tre barn och försök till våldtäkt mot ett barn. Offren har varit i 12- och 13-årsåldern.

10:27
Munkedal: Automatlarm brand, Ekebackevägen.

06:44
Uddevalla: En man har anhållits misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Onsdag: 

23:38
Tanum: Internt brandlarm på Backsippevägen. Ingen åtgärd från räddningstjänst då det berodde på ett tekniskt fel. 

15:51
Lysekil: Automatlarm Hallindensvägen.

13:36
Tanum: Automatlarm Hedevägen

10:33 
Munkedal: Automatlarm Ekebackevägen

23:00
Uddevalla: Man anhålls misstänkt för grov kvinnofridskränkning

17:13
Orust: Lägenhetsinnehavare på Orust upptäcker att det har varit inbrott, bland  annat har en tv stulits. Polisanmälan görs.

09:34

Tanum: Automatlarm brandstationen Tanumshede. 

Tisdag

22:04

Orust: En man fastnar på en övervakningskamera i ett inhägnat område då han slangar diesel från en tank. En anmälan om inbrott och stöld upprättas. 

20:15

Strömstad: Automatlarmet gå på Norra Bergsgatan.

18:33
Brastad:  Räddningstjänsten åker ut på ett larm om brand i en soptunna som står i ett soprum i ett flerfamiljshus. Någon har försökt släcka och räddningstjänsten tar hand om det sista och vädrar ut.   

16:19
Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om röklukt i ett flerfamiljshus på Skogslyckan. Det visar sig vara en torktumlare i en tvättstuga som av någon anledning luktar, ingen brand.

15:46
Munkedal: Räddningstjänsten larmas till ett hus på grund av Soteld. Inga större skador rapporteras.

11:12
Sotenäs: En man i 50-årsåldern åtalas för snatteri. Han misstänks ha stulit matvaror för 130 kronor från en butik i Hunnebostrand. Åklagaren har yrkat på att han ska dömas till dagsböter på totalt 3 000 kronor. Den misstänkt har erkänt brott.

10:34
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms till skyddstillsyn för narkotikabrott. I november i fjol påträffades han på Fjällvägen med 683 narkotikaklassade tabletter.

09:00

Orust: En skolbuss åker i diket vid Höggeröd på Orust. Inga rapporter om skador.

08:41
Lysekil: En polispatrull kontrollerar en man på Verkstadsgatan. Han misstänks vara narkotikapåverkad och tas med för provtagning. Han är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Måndag

16:11
Strömstad: En singelsolycka har inträffat på Ringvägen utanför Jysk, eventuellt skadeläge oklart. 

12:57
Uddevalla. Automatlarm Underåsgatan 2

11:56: 
Stenungsund: Efter den tidigare olyckan är ett körfält avstängt i norrgående riktning. Räkna med att det kommer vara så en stund till.

11:03
Stenungsund: En singelolycka med en lastbil har inträffat på E6 mellan Spekeröd och Stenungsundsmotet. En vägriktning är avstängd fram till 11.00

09:19 
Uddevalla: Singelolycka riksväg 44. En bilist har åkt in i mitträcket, vägen avstängd i riktning mot Uddevalla. Trafiken leds om. Arbetet runt olyckan beräknas vara klart runt 11.00

08:30
Munkedal: Buss har hamnat i diket och ligger på sidan. Resenärer kan inte ta sig ut. 

05:58
Uddevalla: En linjebuss på 44:an börjar ryka och passagerar evakueras

01:06
Tanum: Flera bilar har kört in i mitträcket på E6 vid Tanumshede. Inga personer har kommit till skada i olyckorna som ska ha berott på halka och dåligt väglag. 

Söndag

23:01
Lysekil: En singelolycka inträffar i Dalskogen i Lysekil på väg 161. Vägen öppnas för trafik före midnatt.

22:30 
Uddevalla/Stenugnsund: Rapporter kommer från Räddningstjänsten i söda Bohuslän om att 100-tals lastbilar sitter fast i halkan på E6.

21:40 
Uddevalla: En singelolycka med en buss har inträffat på väg 161 mellan Stensbacka och Rotviksbro. Ett körfält påverkat. Arbetet runt olyckan beräknas pågå fram till 22.30.Ingen kom till skada vid olyckan.

21:05
Uddevalla: Flera lastbilar är inblandade i en olycka mellan Uddevalla och Torp på riksväg 44. Det är svårt att komma fram på vägen just nu.

 

20:05 
Uddevalla: En lastbil står tvärs över vägen vilket gör att trafiken är avstängd från Västerlånggatan till Fjällvägsmotet. Avstängningen beräknas hävas runt 23.00 söndagkväll.

19:05
Hunnebostrand: En bil har åkt av vägen i Hunnebostrand. Räddningstjänsten är på väg till platsen. En person skadades lindrigt.

18.15
Uddevalla: Singelolycka, lastbil av vägen söder om Uddevallabron. Föraren klagar på knäont.

15:29
Tanum: En lastbil ska ha kört av vägen, strax norr om Rabbalshedemotet. E 6.

14:17
Munkedal: Buss har kört in i mitträcket, E 6.

14:15
Munkedal: Trafikolycka, traktor och personbil uppges vara inblandade. Hedekas.

13:50
Uddevalla: Brand i fordon, fyrhjuling. Lane-Ryr.

11:56
Munkedal: Tre personbilar och en lastbil kolliderar på E 6.

10:51
Tanum: En singelolycka har inträffat på E 6 i södergående riktning i höjd med Tanumshede.

10:38
Uddevalla: En singelolycka har inträffat vid Ödsmålsbron, endast inrapporterat till Trafikverket. Inget körfält är avstängt.

07:02
Uddevalla: Singelolycka med lastbil på Uddevallabron

05:25
Tanum: Automatlarm, brand. Gisslerödsbacken, Grebbestad.

03:19
Munkedal: Automatlarm, brand. Valbo-Ryr kyrka.

Lördag

18:59
Uddevalla: Automatlarm, brand. Ljungskile folkhögskola.

18:12
Sotenäs: Singelolycka, personbil. Väg 171, Hunnebostrand.

17:23
Lysekil: Brand i lägenhet, Skottegatan.

15:18
Uddevalla: Singelolycka, E 6. En bil uppges ha voltat, men ingen person är skadad. Herrestad.

13:43
Uddevalla: Singelolycka, väg 161. Inga personskador. Rotviksbro.

10:23
Tanum: En man som stoppats vid en poliskontroll blåser positivt. Han tas med för provtagning, misstänkts för rattfylleri.

10:18
Lysekil: Automatlarm, brand. Ekgatan.

03.05
Strömstad: Misstänkt fylleri på Laholmen. En person får åka ambulans men polisen kan inte prioritera ärendet. Oklart om något brott ligger bakom.

02.50
Strömstad: Uppgifter kommer om att någon ska ha blivit slagen på en adress i samband med en fest med alkohol inblandat. Polisen kommer dit och medlar.

00.11
Uddevalla: Polisen åker till en fest med enligt uppgift väldigt unga personer. En mår väldigt dåligt och får skjuts hem till anhörig.

00.08
Uddevalla: Ett vildsvin blir påkört på E 6 vid Lerbomotet. Lastbilen får mindre skador men kan köra vidare. Jägare söker efter vildsvinet som inte är kvar på platsen.

Fredag

23:38
Tanum: En personbil stoppas på Stora Oppen och det visar sig att den har brukandeförbud. Skyltarna omhändertas och föraren får en ordningsbot.

15:15
Orust: En bilist tappade en släpkärra från dragkroken. Släpet åkte in i en mötande bil. Räddningstjänsten åkte ut till platsen. Ingen skadades vid olyckan.

14:59
Uddevalla: En person blir påbackad på en parkering i Uddevalla. Räddningstjänsten behöver inte åka ut.

10:30
Färgelanda: En kvinnan ska ha blivit biten i bröstet, fälld till marken och inknuffad i en vägg. Nu åtalas en 25-årig man för två fall av misshandel, som skett i Färgelanda vid flera tillfällen sommaren 2015. Han åtalas också för att ha hotat kvinnan med kniv, genom att sätta en kniv i väggen bara några centimeter från hennes huvud. Mannen har i förhör erkänt brott.

08:48
Uddevalla: En ordningsvakt som skulle avvisa en gäst från en restaurang i Uddevalla blev hotad. Nu åtalas en man i 65-årsåldern då han ska ha sagt att han skulle slå vakten på käften. Det hände i december 2015, mannen har i förhör erkänt.

07:34
Uddevalla: En ölsugen man döms till skyddstillsyn för stöld. Detta sedan han trängt sig in i en butik i centrala Uddevalla och tagit öl och tändare. Han döms också för snatteri från en butik i Göteborg samt olovligt brukande då han olovligen använt en bil som inte var hans. 

07:20
Uddevalla: En man i 25-årsåldern åtalas för brott mot strålskyddslagen. Detta sedan han innehaft en stark laserpekare som kräver tillstånd. Mannen nekar till brott.

Torsdag

22:21
Uddevalla: På väg 172 vid Nordmanneröd inträffar en trafikolycka mellan två bilar, när den ena bilen måste väja för ett rådjur. Den ena bilen kör ner i diket och kör ner skyltar. Inga personer skadas dock i olyckan, men båda bilarna måste bärgas från platsen. 

16:01
Uddevalla: En singelolycka inträffar på riksväg 44 mot Göteborg i höjd med Nisses växter. Räddningstjänsten åker ut. Ingen skadas vid olyckan förutom bilen som bärgas.

14:09
Uddevalla: En man döms till dagsböter om drygt 4 000 kronor för att ha knuffat en gravid kvinna med foten så att hon for in i bagageutrymmet p åen bil. Mannen och kvinnan hade tidigare varit ett par men i höstas skulle de separera och gräl uppstod om deras respektive tillhörigheter. Kvinnan menade att mannen sparkat och knäat henne, vilket mannen nekat till. Kvinnan fick inte några större skador i samband med händelsen.

12:26
Strömstad: En man i 35-årsåldern åtalas för allmänfarlig vårdslöshet. Han ska enligt åtalet ha ställt en kastrull på spisen men sedan gått in i ett annat rum där han somnat. Det orsakade en brand osm enligt åklagaren inneburit fara för annans liv eller omfattande förstörelse av annans egendom. Det hände i en lägenhet i Strömstad i oktober i fjol.

11:09
Lysekil: Automatlarm brand, Träleberg.

10:25
Strömstad: Automatlarm brand, Nordby handelsområde.

09:26
Strömstad: En månads fängelse blir straffet för en 47-årig man som kört berusad två gånger, varav en gång med en alkoholkoncentration högre än gränsen för grovt rattfylleri. Han döms också för att ha visat upp falskt körkort i samband med en poliskontroll.

09:19
Tanum: En kvinna i 45-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri. Hon körde bil vid grindmotet när hon var påverkad av narkotikaklassad medicin. Färden slutade när hon fick punktering och körde in i en tunnelvägg. Det hände i augusti i fjol. Kvinnan förnekar brott.

08:02
Sotenäs: En 28-årig man döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri, sedan han i höstas kört berusad bland annat i Hunnebostrand. Mannen hade en alkoholkoncentration som understeg gränsvärdet för grovt rattfylleri, och han erkände rattfylleri av normalgraden. Men då han kört på ett trafikfarligt sätt. Han körde snabbt, uppemot 150 kilometer i timmen, och i mötande körfält. Han gjorde en omkörning som tvingade ett mötande fordon att väja ut i dikeskanten. Därför anser Uddevalla tingsrätt att brottet ska betraktas som grovt. Mannen har tidigare dömts för rattfylleri.

01:52
Munkedal: Polis kallas till en adress i Munkedal då någon hör en man ropa på hjälp. På plats träffar de på en man som har ramlat och som inte kan ta sig upp själv. Poliserna kör mannen hem och tillkallar ambulans.

Onsdag

22:59
Uddevalla: På kämpegatan stoppas en bil där föraren saknar körkort. Föraren rapporteras för olovlig körning.

22:02
Uddevalla: Efter tips från allmänheten stroppar polis en bil på Göteborgsvägen. Föraren misstänks vara drogpåverkad och saknar körkort och tas med för provtagning. Bilen tas i beslag.

22:00
Lysekil: Polis kallas till en adress i Brastad på grund av en misshandel. En kvinna ska ha blivit sparkad. Hon kontrolelras av ambulans men behöver inte uppsöka sjukhus. En namngiven misstänkt finns.

15:00
Lysekil: Tre unga kvinnor åtalas för rån och olaga hot. Enligt åklagaren ska de ha tagit ett hårt grepp om offrets arm och stulit hennes mobiltelefon. 

13:27
Uddevalla: 25 000 kronor. Så mycket ska en 25-årig Uddevallabo totalt betala i dagsböter sedan han kört bil fastän hans körkort var indraget. Det hände på Västgötavägen i november i fjol. Mannen har flera gånger tidigare gjort sig skyldig til lsamma brott och döms nu av Uddevalla tingsrätt för grov olovlig körning. Förutom böterna ska han även betala kostnaderna för sin advokat på drygt 3 000 kronor.

10:52
Orust: I juni i fjol stals en motorbåt med tillhörande motor och släp på Malö utanför Ellös. Nu döms två män i 30- respektive 50-årsåldern för stöld, sedan de erkänt. De döms även för andra brott, som ringa narkotikabrott och rattfylleri. Den yngre mannen döms till fängelse i en månad, den äldre döms till skyddstillsyn. Båda männen har tidigare dömts för brott vid flera tillfällen.

08:13
Orust: En Orustbo i 40-årsåldern döms till dagsböter om totalt 3 000 kronor för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen körde i oktober i fjol en tung motorcykel på länsväg 160 vid Varekil utan att ha körkort för detta. Han hade då också använt narkotika.

07:27
Uddevalla: Automatlarm brand, Lelångenvägen.

07:20
Tanum: En man i 25-årsåldern döms till två månaders fängelse för grov olovlig körning. Han stoppades av polis på E6 vid Rabbalshede i december i fjol när han körde utan körkort. Fram till mitten av januari i år stoppades han ytterligare två gånger, en gång i Malmö och en gång i Södertälje. De senaste åren har han dömts för olovlig körning vid sex tillfällen. Uddevalla tingsrätt menar att "hans ständiga återfall i samma brottslighet förefaller närmast vara att bedöma som lagtrots" och dömer honom därför till fängelse.

06:53
Tanum: Automatlarm brand, Grebbestad.

05:42
Uddevalla: I Ljungskile stoppas en manlig bilist som saknar körkort. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning. Då han gjort sig skyldig till olovlig körning flera gånger tidigare beslutas om att beslagta hans bil.

05:25
Uddevalla: Väktare kontaktar polis då en kraftigt narkotikapåverkad man står utanför Uddevalla sjukhus och vill komma in. Polis omhändertar mannen för berusning.

00:08
Lysekil: Polis gör en husrannsakan i en bostad i centrala Lysekil och upptäcker då en cannabisodling av mindre omfattning. En man misstänks för narkotikabrott. 

Tisdag

14:28
Grebbestad: Automatlarm Gisslerödsbacken

08:00
Munkedal: Singelolycka vid rondellen vid Håby. En bilförare har kört av vägen. Enligt räddningstjänsten beror det på ett sjukdomsfall. Bilen behöver bärgas från platsen. Inga trafikstörningar. 

Måndag

16:06
Tanumshede: Automatlarm Storemyrsvägen 

13:04
Tanumshede: Automatlarm Stora Oppen

12:27
Kungshamn: Automatlarm Hallindenvägen

11:00
Orust: En trafikolycka inträffar på Orust vid Henån. 

03:50
Sotenäs: Räddningstjänsten rycker ut på larm till en skola i Kungshamn. Det är dock ingen brand, däremot har någon brutit upp ett fönster. Polis anländer och en amälan om inbrott görs. Möjligen är en dator stulen, men det är oklart om något alls har stulits.

02:32
Lysekil: Någon kastar in en sten genom en ruta till en bostad i de centrala delarna av stan. Familjen är hemma och ligger och sover. En anmälan om skadegörelse görs.

01:18
Uddevalla: En manlig bilist stoppas på Helenedalsvägen vid Bleket och misstänks för drograttfylleri. Han tas med för provtagning.

Söndag

17.05
Strömstad: Automatlarm brand på Norra Bergsgatan 6-8.

13:45
Lysekil: Inne på en Icabutik snattar en vuxen man varor, okänt för hur mycket. Polis kommer till plats och tar upp en anmälan om snatteri.

11:49
Uddevalla: En man blir påkommen med att snatta i en butik på Torp. Anmälan skrivs. 

08:38
Munkedal: Automatlarmet går på Ekebackevägen

04:29
Strömstad: På 176:an har en personbil voltat. Föraren kan själv ta sig ur bilen som ska bärgas senare på söndagen eftersom den inte står trafikfarligt till. Ingen misstanke om brott.

03:07
Lysekil: Ordningsvakterna på en krog blir hotade av en gäst. Polis kommer till platsen och griper mannen misstänkt för våld/hot mot tjänstman.

01:27
Uddevalla: En personbil har åkt av väg 44 vid Kurödsmotet, inga personskador. Bilen bärgas från platsen.

Lördag

01:32
Lysekil: En kille född 1999 tas med till stationen för provtagning, misstänkt för narkotikabrott.

00:33
Uddevalla: En kvinna och en man bråkar med varandra på Norra Drottninggatan. Polisen kommer till platsen och det slutar med två anmälningarom misshandel.

Fredag

20:36
Sotenäs: Ett villainbrott upptäcks i Tossene. En fyrhjuling är stulen från garaget, men om tjuvarna även stulit något från huset är oklart.

17:55
Strömstad: Man i femtioårsåldern åtalas för grovt rattfylleri

14:06
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms efter att kört alkoholpåverkad. Mannen hade drygt en promille alkohol i blodet. Mannen erkänner gärningen. Nu döms han till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar.

12:22
Orust: 178 fastigheter på Orust drabbas av strömavbrott, som pågår fram till klockan fyra på eftermiddagen. Orsaken uppges vara en avgrävd kabel.

07:27
Tanum: Ett gatukök i Hamburgsund hade inbrott under natten. Sex personer sågs på platsen och försvann i en bil. Bilen påträffades sedan av polis i Håby och alla sex personer var på platsen. Personerna är mellan 16 och 20 år gamla. Samtliga grips misstänkta för stöld genom inbrott.

Torsdag

21:08
Uddevalla: Automatlarm, brand. Uddevalla tingsrätt, Zachaus gränd.

19:23
Munkedal: Automatlarm, brand. Svarteborg, Dingle.

17:38
Två män i 40-årsåldern har häktats på sannolika skäl för grov misshandel, grovt olaga hot och vapenbrott av normalgraden. Samtliga brott begicks den 20 februari i Uddevalla och Trollhättan i år. Åtal ska vara väckt den 9 mars.

16:39
Uddevalla: En kvinna i 30-årsåldern åtalas för snatteri i två fall. Enligt åtalet ska hon ha stulit varor för drygt 500 kronor i två två olika butiker. Kvinnan erkänner det ena snatteriet men förnekar den andra.

10:24
Uddevalla: Automatlarm Dalabergsstråket

09:55
Orust: En man i 25-årsåldern åtalas för att ha använt bland annat hasch. Mannen förnekar brott.

09:20
Uddevalla: Polis larmas till centrum där en man ska ha blivit misshandel. Det ska ha uppstått bråk och personen som anmält ska ha blivit pepparsprayad. Den misstänkte förhörs och släpss senare. En anmälan om misshandel har upprättats. 

Onsdag

22:51
Munkedal: Automatlarm Svarteborg

20:46
Uddevalla: Brand i personbil, Groröd.

15:30
Uddevalla: Väktare griper en man misstänkt för stöld i en butik. Mannen bär en kniv som också är utrustad med knogjärn, och han blir därför misstänkt även för brott mot knivlagen.

12:12
Munkedal: Räddningstjänst larmas om en olycka på 164:an. Det visar sig vara en bil som hamnat i diket. Inga personskador rapporteras och bärgare rings dit. 

09:30
Steungsund: Polis larmas till Stenungsund där tre tiggare angripits. 

08:18
Lysekil: Automatlarm Edsvattnet

06:52
Munkedal: Två singelolyckor inträffar på E6:an vid Hogstorp. 

05:18
Uddevalla: Lastbilar fast i backe på grund av dåligt väglag. 

Tisdag

19:30

Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om brand i en mindre byggnad bakom Pressbyrån vid centralstationen. Det visar sig vara lackeringsfärg i en hink som fattat eld, och som ryker kraftigt. 

17:54
Strömstad: Det forsar vatten längs vägen på grund av en större läcka. Orsaken till läckan är okänd. Gatukontoret i Strömstad är på plats. 

16:37

Uddevalla: Två bilar i krock. Inga uppgifter om personskador. Det finns inga uppgifter om skadade. Enligt polisen handlar det om att bilförarna har svårt att prata med varandra vilket fick polisen att åka dit.

14:18

Lysekil: Automatlarm Sjöbol. 

10:28

Kungshamn: En båt som legat i hamn har av okänd anledning sjunkit. Räddningtsjänst på plats för att sanera mindre mängd bensin i havet. 

09:19

Ljungskile: Automatlarm brand, Ljungskile folkhögskola

08:30

Stenungsund: En singelolycka inträffar vid Ucklum på grund av halt väglag. Enligt polisen har föraren klarat sig med lindrigia skador men bilen ska ha blivit demolerad. 

05:01

Munkedal: Automatlarm Gläborg

03:16

Uddevalla: Automatlarm Dalhemsvägen 

Måndag

20:52

Strömstad: En förare som stoppats av polisen blåser positivt, och får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Knarrevik.

18:03

Lysekil: En man i 35-årsåldern åtalas för vållande till kroppsskada efter att ha kastat ett glas i ansiktet på en kvinna på en bar i Lysekil. Händelsen inträffade i augusti 2015. Mannen nekar till brott. 

17:02

Uddevalla: Interna brandlarm, Skredsvik

13:57

Fjällbacka: Automatlarm, Bico formplast

11:06

Tanum: En man i 60-årsåldern åtalas för att ha framfört en bil utan att ha rätt till det. Händelsen skedde i Bullaren i oktober förra året. Mannen erkänner.

Söndag

23:48 

Munkedal: Brand i lägenhet i Hedekas. 

12:35
Ljungskile: En trafikolycka har skett på E6 i höjd med järnvägen i Ljungskile. Bilisten är en äldre man som är chockad och inte kan minnas vad som hänt. Polisen kommer utreda en eventuell smitning eftersom mannen var ensam på platsen. Mannen är förd till sjukhus med ambulans, skadeläget är okänt.

11:58
Uddevalla: En bilist har kört på ett rådjur som fått svåra skador på benet. Jakträttsinnehavaren är på väg till platsen. Ingen person har skadats vid olyckan.

02:10
Munkedal: Polispatrull stoppar en bilist för rattfylleri. Personen tas med till polisstationen för kroppsbesiktning. 

Lördag

23:27
Uddevalla: En person har slagit sönder rutan till gymnastiksalen på en skola i Uddevalla. Hålet blev såpass stort att det fanns möjlighet att krypa in genom det. Ett vaktbolag åker dit och lagar hålet samt gör en anmälan om skadegörelse.

15:18
Uddevalla: Brand på Coop på Torp Köpcentrum. När brandkåren kom till platsen var branden redan släkt.

11:32

Lysekil: En personbil har kört av vägen. Två personer i bilen. Enligt räddningstjänsten är en person transporterad med ambulans till NÄL efter att ha klagat på smärtor i ryggen. Skadeläget är dock oklart.

Organisation

Polisen Västra Götaland

Fredag

18:45

Lysekil: Strax innan 19 kom larm om att det brann vid en garagelänga på Dammvägen. En okänd person hade tänt eld på en hög med papper. Räddningstjänst och polis kom till platsen och branden är nu släckt. Rökevakuering pågår. 

16:45

Uddevalla: En man i 30-årsåldern åtalas för att ha kört bil utan att ha rätt till det. Mannen erkänner brottet.

10:29
Uddevalla: Två knivar och ett knogjärn. Det var vad en man i 40-årsåldern hade med sig in i en butik på Torp. Nu åtalas han för brott mot knivlagen. Han åtalas också för stöld då han ska ha stulit varor för nästan 5 000 kronor ur samma butik. Mannen har erkänt brotten.

05:00
Orust: Container med skräp brinner i Svanesund. Räddningstjänst släcker den mindre branden som misstänks vara anlagd. Någon ska ha sett två personer springa från platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats hos polisen. 

Torsdag

19:45 
Tanum: En omfattande olycka inträffar på E6. 

13:23
Sotenäs: En man och en kvinna i 25-årsåldern åtalas, misstänkta för stöld. De ska enligt åklagaren ha stulit kläder, bland annat en skinnjacka, från en butik på Smögen under två dagar i somras. Värdet av det stulna ska ha uppgått till över 5 000 kronor. Båda har erkänt brott vid ett av stöldtillfällena men bara mannen har erkänt stöld vid andra tillfället.

10:16
Lysekil: Automatlarm brand, Gymnasievägen.

08:42
Färgelanda: På väg 2077 mellan Ödeborg och Torp krockar två personbilar i halkan. Ambulans och räddningstjänst larmas till platsen men inga allvarligare skador rapporteras. En man körs till vårdcentral för kontroll då han klagar på nacksmärtor.

08:03
Uddevalla: En kvinna i 35-årsåldern åtalas för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Hon misstänks bland annat ha sparkat en ordningsvakt i ansiktet i samband med att hon skulle omhändertas. Det hände i en butik på Torp i februari i fjol.Hon åtalas också för att ha kört bil narkotikapåverkad i centrala Uddevalla i april i fjol, samt för grovt rattfylleri. Det senare då hon kört med 1,34 promille på bland annat Fjällvägen. Hon ska ha kört trafikfarligt i hög hastighet och bland annat genat in på mötande körbana. Kvinnan förnekar brotten.

7:26
Lysekil: Automatlarm brand, Fiskebäckskil.

06:27
Orust: En bil kör av vägen och ner i diket på väg 160 i höjd med Hästlägg mellan Henån och Vräland. Enligt uppgift ska det vara glashalt på vägen.

Onsdag

18:20
Färgelanda: Polisen stoppar en och kontrollerar en bil på Allévägen. Föraren som är en man i 60-årsåldern misstänks för rattfylleri och får följa med för provtagning och vidare utredning.

17:00
Uddevalla: En bil krashar in i mitträcket vid Saltkällemotet. 

15:26
Orust: En bil har av okänd anledning hamnat på taket i diket på länsväg 160 på Orust. Enligt Räddningstjänst på plats har personen själv tagit sig ur bilen. 

14:42
Lysekil: Automatlarm Ekgatan

14:24
Uddevalla: En man i 20-årsåldern döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott. Han ertappades i juni i fjol på Kampenhofsgatan med drygt ett gram gannabis på sig.

12:37
Uddevalla: En 19-åring döms till sammanlagt 2 500 kronor i dagsböter för att ha haft en kniv i sin bil på allmän plats utan att det har varit befogat. Detta hände på Skogslyckan i november förra året.

10:49
Lysekil: Automatlarm Ekgatan

08:34
Orust: En cementbil och en skåpbil krockar i Svanesund.

04:34
Uddevalla: Automatlarmm brand, Bidevindsvägen.

04:14
Munkedal: Någon har stulit koppar från järnvägen. Tjuven eller tjuvarna söks med hundpatrull men ingen misstänkt gärningsman hittas.

02:52
Orust: På länsväg 160, mellan Varekil och Vräland, stoppas en bil. Föraren har sitt körkort återkallat och rapporteras för grov olovlig körning.

01:56
Tanum: Polis försöker stoppa en bil. Bilen vägrar stanna och en biljakt tar vid. Bilen hittas senare övergiven.

Tisdag

16:00
Uddevalla: Olycka på 44:an. Stopp i trafiken efter att två bilar kolliderat. 

14:16
Uddevalla: Någon har försökt tända eld inne på toaletterna på Uddevalla sjukhus. Inne på den ena hittas en burk och på en annan en tändare.
En rådig väktare låser toaletterna, polisen larmas och kommer och tar upp en anmälan och tar sakerna i beslag.

14:33
Tanum: Automatlarm på Tanumstrand i Grebbestad

14:23

Munkedal: Automatlarm på Ekebacken.

11:00

Uddevalla: En kvinna i 20-årsåldern döms för snatteri efter att ha tagit varor för ett värde av 653 kronor från en butik på Torp. Kvinnan har erkänt gärningen och döms till dagsböter.

03:19
Uddevalla: En saltbil kör av vägen vid Frölandsrondellen. Föraren körs till sjukhus.

00:55
Uddevalla: I en lägenhet på Jarlsgatan har en man blivit knivskuren i pannan och även blivit slagen. Han körs med ambulans till sjukhus men skadorna ska inte vara allvarliga. Enligt anmälan ska det ha varit två män i lägenheten som misshandlat honom. Ingen är gripen

Måndag

21:25
Uddevalla: AUtomatlarm brand, Ljungskile folkhögskola.

17:29
Uddevalla: Automatlarm Bergius väg Ljunskilge

15:00
Uddevalla: En man häktas misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt. 

14:07
Orust: Räddningstjänst larmas till Trätte mellan Varekil och Svanesund på grund av en gräsbrand. Det visar sig dock vara en mindre brand som kan släckas snabbt. Inga omfattande skador rapporteras.

14:01
Uddevalla: En kvinna i 50-årsåldern åtalas misstänkt för bidragsbrott. Kvinnan ska under 2013 varit beviljad sjukpenning, vilket hon också fått ut, men har samtidigt varit anställd på ett företag i Uddevalla och fått lön från detta. Kvinnan ska ha fått ut drygt 130 000 kronor trots att hon itne varit berättigad till det. Kvinnan förnekar brott.

13:44
Tanum: Automatlarm brand, Grebbestad.

11:54
Uddevalla: Automatlarm Brand, Torp.

09:25
Uddevalla: En månads fängelse blir straffet för en Uddevallabo i 45-årsåldern som döms för grov olovlig körning. Uddevallabon har dömts ett stort antal gånger för detta brott, senast i mitten av november förra året och också då till fängelse. Det brott han nu döms för ägde rum på Edingsvägen, bara två veckor efter den senaste domen fallit.

08:54
Orust: Räddningstjänsten får ett nytt larm om att brandlarmet tjuter i bostaden i Henån. Tekniskt fel, ingen brand.

07:59
Uddevalla: En Uddevallabo i 25-årsåldern döms till böter för ringa narkotikabrott, sedan han använt hasch eller annat cannbispreparat. Det skedde i somras, mannen har erkänt.

06:26
Orust: Räddningstjänst larmas till en bostad i Henån där brandlarmet tjuter. Ingen är hemma. Troligtvis är det ett tekniskt fel som gjort att larmet aktiverats, ingen brand hittas.

Söndag

22:54
Tanum: En bilist ringer till polisen och anmäler att hen har kört in i en lyktstolpe på parkeringen på Tanums shoppingcenter så att den slocknar. Ärendet lämnas över till kommunen.

22:01
Uddevalla: Polis får samtal från en bostad där bostadsinnehavaren och en innebeoende inte kommer överens. Det slutar med att polisen medlar och kör den inneboende till en vän på annan adress.

12:22
Uddevalla: Det ryker i en container med matavfall på Hyggestråket. Räddningstjänsten rycker ut och det visar sig vara en liten eld i en påse. Oklart om någon tänt på eller om det är linolja eller liknande som fattat eld. Räddningstjänsten släcker med mycket vatten i containern.

08:32
Munkedal: I centrala Munkedal stoppas en bil som känns igen av polisen. Det leder till en anmälan om misstänkt förberedelse till stöld.

01:17
Uddevalla: En personbil brinner på riksväg 44, innan Väne Ryr. Den har stått vid sidan om vägen en tid och polisen har markerat den med polisband. Nu har någon tänt eld på den. 

Lördag

23:30

Uddevalla: Polisen stoppar en bilförare på Kapellevägen för kontroll. Han alkoholtestas och blåser positivt och får därför följa med för ytterligare provtagning.

21:06

Uddevalla: Personal i en butik på Dalaberg avslöjar en kvinna som försöker stjäla varor. Hon blir aggressiv när hon blir påkommen. Polisen tillkallas och det blir en anmälan om snatteri.

15:52

Uddevalla: Efter uppgifter om berusade personer i en busskur och inne på Kampenhof omhändertas två. En förs till sjukhus med ambulans och en annan får följa med till polisstationen.

14:30

Strömstad: En man avslöjades på Nordby köpcenter när han hade stulit varor för drygt 5000 kronor.

13:40

Lysekil: Automatlarm till räddningstjänsten från Kungsgatan.

13:22

Uddevalla: Tre ungdomar, en under 15 år och de två andra över 15 år, togs på bar gärning när de försökte stjäla för över 1000 kronor.

10:08

Uddevalla: En personbil vid Björbäck kontrolleras och föraren åker på en ordningsbod för trafikbrott.

02:53

Uddevalla: En personbilsförare på Norrtullsgatan stoppas av polisen för kontroll. Mannen som är i 40-årsåldern alkoholtestas och eftersom första utslaget är positivt blir han misstänkt för rattfylleri och tas med för ytterligare kontroll.

01:30

Uddevalla: Vakterna på en krog i centrum har problem med en berusad och stökig gäst. De tillkallar polisen och personen omhändertas för fylleri.

01.17
Uddevalla: En man i 25-årsåldern anmäler att han har blivit knivskuren i handen när han har stått på en busshållplats. Han har inte behövt åka till sjukhus. Närmare omständigheter är inte kända ännu. Ingen person är gripen.

 

Fredag

21:03

Uddevalla: Två kvinnor bråkar i en tvättstuga i centrum. Polisen tillkallas och patrullen medlar mellan de båda.

19:00
Uddevalla: SOS Alarm får larm om en vattenläcka på Nordanvindsvägen, vilken ska ha lett till översvämning. Det är dock inget räddningstjänsten åker på. Boende på skogslyckan ska ha drabbats och blivit utan vatten. Det är oklart hur ofmattande problemet är.

10:23
Ljungskile: Inom loppet av några minuter sker flera olyckor på E6 vid Ljungskile. Bland annat kör en bil av vägen, en lastbil kör in i en pelare till en viadukt och lite senare krockar två bilar.

08:28

Uddevalla: En bilist har av okänd anledning hamnat i diket vid Ljungskile. Ingen person har kommit till skada och bärgare kallas till platsen. 

06:04

Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till 172:an vid Lillesjö. En dike ska ligga på sidan på en äng vid sidan av vägen. Det visar sig att bilen legat där sedan tidigare. Ingen person i bilen. Räddningstjänsten lämnar utan åtgärd. 

Torsdag

16:25

Lysekil: En man i 40-årsåldern åtalas för bland annat rattfylleri och ringa narkotikabrott, då han ska ha kört bil narkotikapåverkad. Han saknar också körkort och åtalas för grov olovlig körning. Detta hände på Västra Kronbergsgatan i oktober i fjol. Åklagaren yrkar på att mannen om han fälls ska dömas till dagsböter på totalt drygt 12 000 kronor.

16:02
Strömstad: En man i 45-årsåldern åtalas för att olovligen använt amfetamin. Mannen förnekar brott.

15:48
Uddevalla: En man skadade sin axel illa på sin arbetsplats. Enligt uppgifter från polisen ska det vara en svetsarfirma. Mannen är vid medvetande. En anmäl om arbetsplatsolycka har gjorts.

09:48
Tanum: Automatlarm, Tanumsskolan

05:30
Uddevalla: Ett föremål på E6:an har orsakat punktering för flera bilar söder om E6:an. 

00:19
Uddevalla: Vid Fjällvägen stoppas en man och en kvinna i en bil för kontroll. Båda misstänks vara narkotikapåverkade och får följa med för provtagning. Den manlige föraren är även misstänkt för narkotikabrott, eget innehav.

Onsdag

20:56

Uddevalla: Två personbilar har kolliderat på Edingsvägen. Föraren till den ena bilen har förts till NÄL med oklara skador. 

17:46

Tanum: En lastbil har krockat med en älg på E 6 strax söder om Tanumshede. Södergående körfält stängs tillfälligt av då älgen måste avlivas. Inga rapporter om personskador. 

16:16
Uddevalla: En 21-årig man ställs inför rätta för att ha köpt varor med en annan persons kontokort. Totalt misstänks han ha handlat för över 5 000 kronor i ett flertal olika butiker på Torp och på Stenungstorg i Stenungsund. Köpen ska ha skett vid nio tillfällen i augusti i fjol. Vid sex av tillfällena ska han ha skrivit under med kontokortsinnehavarens namn. 21-åringen har i förhör erkänt.

15:19
Munkedal: Automatlarm brand, Klockvägen.

14:26
Uddevalla: En 22-årig man döms till villkorlig dom och dagsböter om totalt 2 500 kronor för två fall av stöld. Han stal i december förra året varor - bland annat eltandborstar - till ett värde av drygt 6 000 kronor från två butiker på Torp.

13:21
Uddevalla: Automatlarm brand, Kochs gränd.

12:05
Uddevalla: Automatlarm, Norra Drottninggatan.

09:23
Munkedal: En 24-åring åtalas för ringa narkotikabrott. Han ska enligt åtalet haft  2,74 gram cannabisharts på sig i Dingle. Det hände i början av januari. Mannen har erkänt brott.

04:28
Strömstad: Polis larmas till en adress på grund av bråk i en bostad. Personerna är mycket berusade, en av dem omhändertas för fylleri. Ingen misstanke om brott.

03:14
Uddevalla: Polis larmas till ett boende på grund av att en person rör sig utanför. Personen verkar vara påverkad och är störig. Polis avlägsnar personen från platsen.

Tisdag

22:15
Steungsund: Två män blir påkomna med att försöka stjäla en lastbil. Polisen griper senare två misstänkta på en rastplats.

17:35
Uddevalla: På länsväg 161 vid Rotviksbro krockar en bil med ett rådjur. Jägare kallas ut och det skadade djuret avlivas. Inga personskador.

16:42
Tanum: På E 6 stoppas en norsk bil som kör för fort. Föraren får fortkörningsböter.

16:15
Uddevalla: En trafikolycka inträffar på riksväg 44 vid sista tunneln innan Frölandsrondellen, i riktning mot Torp. Enligt räddnignstjänsten var det en kökrock där den ena bilen körde in i den andra bakifrån. Inga personer skadades allvarligt i olyckan.

15:37
Lysekil: Polis larmas till en lägenhet där det pågår en högljudd fest. Det slutar med en tillsägning och att hyresvärden informeras.

14.55
Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas för ringa vapenbrott. Enligt åtalet ska mannen ha innehaft tårgas. Mannen erkänner brott.

13:41
Orust: På ett företag i Varekil ser en anställd två män inne på området som verkar vara i färd med att stjäla kopparkabel. Vittnet tycker sig se männen lasta in något i bilen. Vittnet försöker blockera vägen för männen men de kör iväg och touchar då vittnets bil. Vittnet följer efter en stund men tappar bort bilen. Polisen hittar inte bilen eller de två männen.

11:06
Munkedal: Automatlarm brand, Lilla Foss allé.

09:40
Munkedal: Polis får larm om en personbil som kör märkligt på E6, bland annat är varningsblinkers på. Vid Dingleavfarten stoppas bilen och ordningsböter utfärdas då bilen inte är skattad och belagd med körförbud.

08:00
Uddevalla: En man i 30-årsåldern döms för att ha kört 77 km/tim på 70-väg. Mannen har erkänt gärningen och döms nu att betala 1 500 kronor i böter.

07:17
Orust: på länsväg 160 vid Varekil krockar en bil med ett rådjur. Platsen markeras och jägare rings ut för att ta hand om det skadade djuret. Inga personskador men mindre skador på bilens front.

Måndag

19:34
Stenungsund: En man står åtalad för ringa narkotikabrott. Mannen ska ha använt sig av amfetamin. Mannen erkänner brottet.

19:02
Uddevalla: Två män i 40- respektive 50-årsåldern har åtalats misstänka för misshandel. Misshandeln ska ha skett i november förra året och de båda männen ska tillsammans ha slagit en man både i ansiktet och på kroppen. De båda männen nekar till brott.

18:36
Uddevalla: En 66-årig man döms till en månads fängelse för stöld och tre fall av snatteri. I slutet av september i fjol stal mannen varor från flera olika butker på Torp, till ett sammanlagt värde av över 3 500 kronor. Mannen erkände stöldena. 

14:46
Uddevalla: Polisen har fått avvisa en man från ett trapphus två gånger under dagen. Mannen har varit aggressiv och stört personer som bott i lägenhetshuset. En anmäl om ofredande har gjorts. 

14:31
Uddevalla: En bil och lastbil krockade vid Frölandskorset. Enligt räddningstjänsten var det en lätt krock efter ett filbyte och resulterade inte i några personskador. Inget fordon behövde bärgas.

13:33
Sotenäs: En man i 45-årsåldern åtalas, misstänkt för grovt rattfylleri. Han ska ha kört bil på Kyrkogatan i Kungshamn i juli förra året, och då haft motsvarande omkring 1,8 promille alkohol i blodet.En polisbil följde efter mannen som körde väldigt vingligt, han ska vid ett tillfälle varit nära att frontalkrocka med ett annat fordon, han ska ha kört på en taxibuss bakifrån och kört upp på en trottoar och varit nära att köra på tre gångtrafikanter. Färden tog slut när polisen till slut prejade mannens bil. Mannen har i förhör erkänt.

12.32

Uddevalla: Bil stoppas i Uddevalla. En person är ute och kör bil utan körkort.

10:04
Ljungskile: En personbil ska ha kört in i ett träd på väg 660 vid Grinneröd. Enligt SOS Alarm ska ingen ha förts till sjukhus.

08:54

Lysekil: Polisen får in larm om ett hinder i rondellen in mot Lysekil. Ett stort lass grus har åkt av in rondellen.Trafikverket kontaktas.

08:36
Uddevalla: Singelolycka. En personbil har kört ner i diket vid Utäng gård på vägen mellan Hogstorp och Skredsvik. Bilföraren följde fick följa med ambulans med okända skador.

05:54
Kungshamn: Automatlarm Roparebacken

Söndag

14:44

Uddevalla: Ett område på 4-6 kvadratmeter med skräp uppges brinna i närheten av några husvagnar. När räddningstjänsten kommer till platsen visar det sig vara en kontrollerad eldning, där en man står redo med vatten. Groröds industriområde.

08:59

Lysekil: Räddning övrigt. Brastad.

07:46

Uddevalla: Polisen stoppar en kvinna i 25-årsåldern på läsväg 161 vid Lanesund. Kvinnan blåser positivt och får följa med för provtagning, misstänkt för rattfylleri.

Lördag

21:14

Uddevalla: En personbil kraschar in i en bergvägg vid Brattåsmotet. Ung kvinna avlider.

13:55

Orust: Larm om brand ute öster om Henån. Enligt SOS Alarm är det en person som eldar och räddningstjänsten åker ut för att kontrollera.

12:12

Färgelanda: Automatlarm, brand. Folkhögskolevägen.

02:37

Uddevalla: En kvinna ringer till polisen och berättar att hon blivit misshandlad av sin sambo. Kvinnan uppger att mannen är berusad och har slagit henne ett flertal gånger. På plats skriver polisen en anmälan om misshandel och ofredande.

Fredag

22:19

Strömstad: En kiosk på Norra hamngatan i Strömstad har blivit utsatt för inbrott. Enligt polisen ska någon försökt ta sig in i kiosken genom att bryta upp en dörr. Däremot lyckas man inte komma in och man får därmed inte med sig något. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse och försök till inbrott. 

19:29

Färgelanda: Automatlarm brand, Assarbyn.

16:03

Uddevalla: En kvinna i 50-årsåldern åtalas för att ha snattat en hårprodukt för 89 kronor på en butik i centrala Uddevalla. Kvinnan förnekar brott.

14:27

Strömstad: På Polisgatan kontrolleras en kille, som är i 15-årsåldern, av polisen. Killen misstänks vara påverkad av narkotika och tas med för provtagning. En rapport om eget bruk av narkotika skrivs. 

14:14

Uddevalla: Automatlarm Sommarhemsvägen

13:01

Uddevalla: En epa-traktor blir påkörd av en lastbil bakifrån på länsväg 161. Inga personskador. 

12:16
Uddevalla: En man i 65-årsåldern åtalas för att ha kört sin lastbil för fort. Enligt åtalet körde han 66 km/tim på 60-väg. Mannen erkänner brott och åklagaren yrkar på böter 1 500 kronor.

10:21
Strömstad: Automatlarm brand, Oslovägen.

09:21
Tanum: En 33-årig man åtalas för rattfylleri och grov olovlig körning. Mannen misstänks för att i september ha kört med 0.87 promille på Veddövägen i Fjällbacka. 22-åringens körkort var då redan återkallat. Han har i förhör erkänt brott. Åklagare yrkar på dagsböter om totalt 21 000 kronor. 

06:05
Uddevalla: En saltbil kör av vägen vid Sågarebacken, norr om Uddevalla. Fordonet ligger i diket och ska inte utgöra nåt hinder för trafiken. Vägen kan dock komma att stängas av i samband med bärgning. Inga skador rapporteras.

05:09
Munkedal: En personbil kör av vägen och in i en stolpe vid Valbo-Ryr.

Torsdag

16:00
Orust: En man i 50-årsåldern döms till fängelse i sex månader för att bland annat ha stulit en båt. Mannen hävdar att han tog båten för att lämna över den till polisen eftersom han trodde att båten och båtkärran var övergiven. Något som dock inte tingsrätten tror på och dömer mannen för bland annat stöld.

11:30
Uddevalla: En man i 30-årsåldern döms till villkorlig dom och dagsböter, för stöld, sex fall av snatteri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Snatterierna bestod bland annat i stöld av oxfilé för över 500 kronor från en butik på Torp.

 

Onsdag

17:30
Uddevalla:Två bilar har kolliderat på Fjällvägen. Enligt polis har inga personer kommit till skada.

16:40 
Färgelanda: Automatlarm Stigsvägen

14:32
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms för brott mot knivlagen, för att ha burit kniv på allmän plats i södra delen av Uddevalla. Mannen själv hävdade att han bara skulle transporterat kniven från en adress till en annan, men tingsrätten anser att det inte var befogat för mannen att ha kniven, bland annat då han burit den dold inne i jackfodret. Han döms att betala sammanlagt 1 500 kronor i dagsböter.

10:35
Tanum: Automatlarm, Höjden i Tanumshede

Tisdag

22:35
Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om brand i ett flerfamiljshus på söder. Det visar sig dock vara en torrkokning som lett till rökutveckling och lukt, ingen brand. Lägenhetsinnehavaren har fått i sig rök och körs till sjukhus för kontroll.

22:51
Uddevalla: På Fjällvägen tas en brusad man i 35-årsåldern om hand av polis.

16:44
Uddevalla: Automatlarm Ljungskile Folkhögskola

13:07
Munkedal: En 59-årig man åtalas för att hastighetsöverträdelse. Han ska i slutet av oktober ha kört 138 kilometer i timmen på E6 vid Småröd.

08:03
Strömstad: En man i 40-årsåldern döms för narkotikabrott och ringa narkotikabrott, till villkorlig dom och samhällstjänst. Mannen har i november förra året både brukat och innehaft amfetamin på olika platser i Strömstad.

Måndag

23:33
Lysekil: Räddningstjänsten larmas till en villabrand norr om Brastad. När man eldat i en kammin har det av någon anledning uppstått en glödbrand på vinden. De boende i villan hade lyckats släcka det mesta själv och räddningstjänsten kontrollerade läget och vädrade ur fastigheten.

19:58
Sotenäs: En man som kom körande i en lätt lastbil stoppades av polisen på Cellovägen i Hunnebostrand i oktober 2016. Det visade sig att han saknade körkort och han åtalas nu för olovlig körning. Åklagaren föreslår att fallet avgörs utan rättegång och att straffet blir 30 dagsböter à 250 kronor, summa 7 500 kronor. 

14:51
Lysekil: En man i 40-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Han ska enligt åklagaren ha kört bil påverkad av alprazolam och amfetamin, på länsväg 162 i Brastad. I höjd med Gåsemyrsvägen ska mannen ha kommit över i fel körfält och därefter kört av vägen och kolliderat med en kraftledningsstolpe som förstördes. Mannen saknar körkort och har tidiagre dömts för olovlig körning. Han har i förhör erkänt olovlig körning men nekar till grovt rattfylleri.

13:09
Munkedal: En 24-åring åtalas för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. 24-åringen, som saknade körkort, misstänks ha kört bil med 0,9 promille i Dingle, den 20 december. Det ska också ha funnits spår av hasch eller annat cannbispreparat kvar i 24-åringens blod. 24-åringen har erkänt rattfylleri och olovlig körning men nekat till narkotikabrottet.

09:03
Munkedal: En då 18-årig man som i början av förra året bodde hos en kvinna i Munkedal stal ett guldarmband av kvinnan. Han pantsatte sedan armbandet för att få pengar. När kvinnan upptäckte att armbandet var borta konfronterade hon mannen som erkände. Nu har han dömts till dagsböter för stöld.

08:53
Uddevalla: Mannen hörde röster och blev så uppretad att han krossade fönster. Dels på en pizzeria i norra Uddevalla i mars förra året, och dels en bostad i de norra stadsdelarna i april samma år. Nu döms mannen, som är i 30-åråsldern, för skadegörelse till skyddstillsyn, och ska betala nästan 9 000 kronor i skadestånd.

07:50
Uddevalla: En 23-åring döms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänstför grovt rattfylleri och olovlig körning. Han körde med nästan 1,2 promille på Torp den 3 december och saknade körkort.

Söndag

22:32
Uddevalla: På Strömstadsvägen stoppas en personbil för kontroll. Föraren saknar körkort och tros vara påverkad av narkotika. Han misstänks för grov olovlig körning samt drograttfylleri. Bilen, som är avställd och har körförbud, tas i beslag enligt Trafikbrottslagen.

13:14
Uddevalla: Räddningstjänsten åker till ett hus på Skolgatan där boende känt brandlukt. Det visar sig vara en mikro som var boven. Lägenheten vädrades ut, och ingen person om till skada.

00:41
Uddevalla: På resturang Mortens har någon orsakat en stor vattenskada. Polisen skriver en anmälan om grov skadegörelse,

00:44
Strömstad: Bilolycka inträffar vid Hällestrand. En person uppges vara skadad, oklart hur och om personen förts till sjukhus.

00:25
Uddevalla: Automatlarm går på Kilbäcksgatan.

Lördag

04:45
Uddevalla: Inte nog med att kunden vägrar betala, taxichauffören får även ta emot ett slag i ansiktet innan kunden försvinner in i ett hus. Anmäls som misshandel och bedrägligt beteende.

02:19
Lysekil: En personbil har voltat och kört in i en stolpe. Personen som larmar polisen ser inte till någon bilist, senare anmäls bilen som stulen. Polisen misstänker rattfylleri.

Fredag

7:27
En singelolycka med en personbil har inträffat vid Tången, i höjd med kyrkogården. Bilen körde av vägen och voltade flera gånger. Polis och ambulans kallades till platsen. En person kördes till sjukhus med ambulans. Vid 20:30 var skadeläget fortfarande okänt.

14:38
Uddevalla: En 28-årig man döms till en månads fängelse för bland annat flera trafikbrott. Han har kört berusad, och då kört ner i en trädgård i Högsäter, han saknar körkort och har varit narkotikapåverkad. Han döms också för brott mot knivlagen då han haft ett knogjärn.

10:43
Orust: En husvagn står på torget i Svanesund. Polisen kontrollerar och träffar på tre män, de misstänks vara narkotikapåverkade och tas med för provtagning.

10:13
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till Sunnanvindsvägen där det uppges ryka från ett soprum. Det handlar dock inte om någon brand, utan om klottersanering med en högtryckstvätt och varmt vatten vilket gör att ånga uppstår.

08:41
Orust: Två personer åtalas misstänkta för stöld. De ska ha stulit varor, bland annat kläder, ljusslingor och hygienartiklar, till ett värde av drygt 2 700 kronor från en butik utanför Henån. De misstänkta nekar till brott.

08:39
Uddevalla: En busschaufför blir hotad av en resenär på Kampenhof. Oklara omständigheter, en polisanmälan kommer att göra senare per telefon.

06:31
Uddevalla: Två bilar kör ihop i Sörvik. Ingen behöver uppsöka sjukhus.

00:23
Uddevalla: På parkeringen vid Lerbomotet, Forshälla, brinner en bil. Polis åker dit och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs.

Torsdag

22:39
Tanum: Två kabeltjuvar grips på bar gärning på ett företag i Tanumshede.

18:05
Uddevalla: Automatlarm brand, Ljungskile.

17:05
Uddevalla: En 21-årig kvinna åtals misstänkt för ringa narkotikabrott efter att ha använt bland annat amfetamin. Det ska ha skett vid Fagerhult i september.

14:50
Lysekil: Polis kallas till ett inbrott i en villa på Aspernavägen. En altandörr har brutits upp och huset har letats igenom men det är okänt vad som stulits.

14:10
Strömstad: En 18-åring åtalas för att olovligen använt amfetamin och hasch. 18-åringen förnekar brott.

08:14
Lysekil: En man i 20-årsåldern åtalas för brott mot knivlagen. Han misstänks ha burit kniv på Badhusberget den 22 januari. Han förnekar brott.

05:31
Tanum: På E6 vid Grindmotet upptäcker en lastbilschaufför att det har runnit ut diesel på parkeringen där lastbilen står. Någon har slangat diesel från fordonet, oklart hur mycket. En polispatrull åker dit och en anmälan om stöld görs.

02:45
Strömstad: Polis får samtal från från personer som ser en person slå sönder en port till ett bostadshus för att ta sig in till sin lägenhet. Polis åker dit och tar upp en anmälan om skadegörelse och säkrar blodspår på plats.

01:18
Uddevalla: Automatlarm brand, Hålgjutegatan.

Onsdag

23:25
Lysekil: Automatlarm brand, Rosviks torg.

21:40
Orust. Automatlarm brand, Ellös.

17:48
Uddevalla: På riksväg 44 i höjd med Stenshult möter en trafikant, som kör från Uddevalla i riktning mot Trollhättan, en personbil som kör i vägrenen i riktning mot trafiken. Polis larmas. Fem minuter senare ringer trafikanten igen, nu har hen sett samma bil igen fast den här gången körandes i rätt riktning.

16:14
Strömstad: En 49-årig man döms för två fall av grov olovlig körning. Brotten ägde rum i Strömstad i början av 2015. Han döms också för ringa narkotikabrott sedan han använt hasch eller annat cannabispreparat i december samma år. Mannen ska betala dagsböter på totalt 5 500 kronor.

15:37
Orust: En kvinnai 60-årsåldern döms till dagsböter för olovlig körning. Kvinnan körde bil på länsväg 178 vid Tegneby i augusti. Hennes körkort hade gått ut och hon hade inte förnyat det, det skulle hon ha gjort redan 2014.

13:49
Uddevalla: En 23-åring döms till fyra månaders fängelse för flera olika narkotikabrott förra året. Han har bland annat innehaft både cannabis och kokain. Han har tidigare dömts för narkotikabrott.

12:21
En 28-årig man åtalas för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han stoppades av polis på Sunnanvindsvägen den 20 december och ska då ha varit påverkad av narkotika. Mannen saknar körkort och har tididigare dömts för olovlig körning, därför räknas det nya brottet som grovt. I samband med att han stoppades ska också ett knogjärn ha upptäckts. Han har i förhör erkänt grov olovlig körning, men förnekar övriga brott.

11:43
Hunnebostrand: Automatlarm, Skolgatan.

10:33
Uddevalla: En Uddevallabo i 60-årsåldern döms till en månads fängelse för skadegörelse och narkotikabrott. I december 2015 slog han sönder en ruta till en lokal på Hålgjutegatan och orsakade skador för drygt 11 000 kronor. Samma höst hade han även haft drygt nio gram amfetamin på sig.

10:22
Uddevalla: Automatlarm brandm Kämpegatan.

08:15
Uddevalla: En lastbil och personbil krockar på Boxhultsvägen. Inga personskador. 

04:32
Uddevalla: Polisen larmas om en bil vars larm gått igång och tjuter. Bilen visar sig ara eftersökt stulen och ägare kontaktas. 

Tisdag

21:34
Saltkällan: En personbil har kört in i vajerräcket på E6. Två perosner fanns i bilen men ingen ska ha skadats allvarligt. 

17:05
Lysekil: Det blir rökutveckling i en lägenhet i centrala Lysekil eftersom ett föremål lämnats på en varm spis. Räddningstjänsten larmas till platsen och släcker branden som inte blivit fullt utvecklad. Ingen person kom till skada.

14:42
Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas för att ha kört rattfull. Enligt åtalet hade han 0,7 promille alkohol i blodet. Mannen erkänner gärningen.

10:55
Orust: En polispatrull stoppar en bil för kontroll i Henån. Föraren, n man i 75-årsåldern, blåser positivt och får därför följa med polisen för vidare provtagning. Han misstänkts för rattfylleri.

10:53
Sotenäs: Automatlarm Skolgatan i Hunnebostrand.

00:01
Uddevalla: Misstänkt misshandel Kampenhof

23:35
Uddevalla: Olaga intrång på återvinningscentral

Måndag

20:26
Tanum: Automatlarmet går på Furuvägen.

18:08
Uddevalla: Automatlarm brand, Färgaregatan.

17:05
Strömstad: En personbil voltar utanför Skee, inga personskador rapporteras.

16:22
Uddevalla: På Kungsgatan får räddningstjänsten larm om röklukt i samma butik som brann i december. Men på plats kan man konstatera att det varken finns rök eller eld. Man hittar heller inget elfel.

14:51
Strömstad: En person hör ljud och ser hur en man springer från ett garage på en grannfastighet i utkanten av Strömstad. Polis larmas till adressen. Tjuven har tagit sig in genom att lyfta av ett fönster, det är oklart vad som har stulits.

12:39
Strömstad: En 23-åring döms för ringa narkotikabrott till dagsböter om sammanlagt 1 500 kronor. 23-åringen har bland annat använt hasch och metamfetamin, det hände i Skee i juni förra året. 23-åringen hävdade i rättegången att han blivit drogad av någon på krogen, men det är en förklaring som Uddevalla tingsrätt inte finner trolig.

05:47
Färgelanda: En bilist stoppas på 172:an och blåser positivt. Föraren följer med till stationen och misstänks för rattfylleri. 

Söndag

15:37 
Munkedal: Larm om folk som sitter fast i hiss. Brudås torg.

13:43
En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Uddevalla döms för olovlig körning, grovt brott, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen har vid flera tillfällen kört bil utan att ha rätt till det. Han har också kört bil narkotikapåverkad samt använt och innehaft narkotika. Mannen döms till 34 000 kronor i dagsböter.

12:11 
Munkedal: Automatlarm, brand. Gläborg.

09:53
Lysekil: En man i 50-årsåldern åtalas för hemfridsbrott, misshandel, sexuellt ofredande och överträdelse av kontaktförbud. Brotten ska ha skett i Lysekil i mars 2016. De sexuella ofredandena ska ha skett vid åtta tillfällen och består av SMS med sexuellt innehåll. 

01:02
Uddevalla: Polisen kontrollerar en man i 25-30-årsåldern på Kungsgatan. Polisen beslagtar narkotika och tar med mannen för provtagning och förhör. Mannen misstänks för ringa narkotikabrott innehav och narkotikabrott eget bruk.

Lördag

14:35
Uddevalla: En kvinna i 40-årsåldern åtalas misstänkt för sju fall av snatteri och stöld. Hon ska ha tagit varor från olika butiker i Uddevalla och Munkedal under perioden mars-maj 2016. Hon har bland annat tagit kläder och smink. Kvinnan erkänner vid sex av åtalspunkterna, men kan varken erkänna eller förneka brott vid den sjunde.

13:10
Lysekil: En man i 50-årsåldern åtalas misstänkt för brott mot fiskelagen. Han ska ha olovligen fiskat med fyra tinor/burar vars flyktöppningar var för små för det minimimått som gäller för årstiden på 75 millimeter. Fiskeredskapen ska inte ha varit korrekt utmärkta eftersom fiskekulorna saknat bokstaven F. Detta ska ha skett den 26 juli ifjol vid Stångenäs. Åklagaren yrkar på 2 000 kronor i böter.

10:07
Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas misstänkt för stöld och skadegörelse. Han ska ha stulit en trehjulig el-cykel i Uddevalla. Han ska också ha slagit på en personbil med en skruvdragare eller liknande och dessutom sparkat på bilen. 

07:49
Uddevalla: Larm om brand i flerfamiljshus på Erik Dahlbergsgatan. En lägenhet är rökfylld. Orsaken är troligen torrkokning, enligt SOS Alarm. Räddningstjänsten lämnar platsen klockan 08:09. En person har förts med ambulans till sjukhus, okänt med vilka skador.

00:41
Lysekil: En man i 20-årsåldern blir enligt polisen misshandlad av ett gäng med flera män bakom Konsum på Rosviksgatan. Mannen körs med ambulans till sjukhus med skador på huvudet. En anmälan skrivs.  

00:04
Orust: Larm om inbrott i en företagscontainer där det förvaras båtmotorer. Troligen har dock containerns larm skrämt iväg förövaren, enligt polisen. Det finns skador på dörr och lås, men det är oklart om något har stulits.

Fredag

22:32
Uddevalla: Polisen åker efter flera samtal till en fest som pågår. Där finns en ung man som enligt polisen är uppenbart påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning.

18:01
Orust: Polisen får larm om att en bil framför vingligt. När patrullen hittar bilen har den kört av vägen. Föraren som omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, misstänks för rattfylleri.

17:55

Tanum: Olycka E6

15:15
Uddevalla: Automatlarm Kärranäslarm

11:30 
Lysekil: Gatljus sönderskjutna i Lysekil och lyktstolpar påkörda. Polisanmälan gjord från Leva i Lysekil.

09:33
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms till 1 500 kronor i böter för hastighetsöverträdelse. Han körde 7 kilometer för fort på en väg där högsta tillåtna hastighet var 70 kilometer i timmen. Det hände i mars förra året på väg 161 vid Äskebacka.

08:51
Uddevalla: En 28-årig man åtalas för grov olovlig körning. Han ska ha kört bil utan att ha giltigt körkort på Sunnanvindsvägen i september i fjol. Brottet bedöms som grovt eftersom han tidigare dömts för olovlig körning. Mannen nekar till brott.

06:29
Lysekil: En man i 45-årsåldern åtalas för olovlig körning. Han misstänks ha kört bil utan giltigt körkort på väg 162 vid Uteby. Han förnekar brott.

Torsdag

22:28
Uddevalla: Automatlarm brand, Håljutegatan.

21:09
Ljungskile: Sjöräddningen larmas om en befarad drunkningsolycka på Ulvön. Ingen person verkar dock ha ramlat i vattnet.

17:30
Tanum: En man åtalas misstänkt för att ha kört sin båt för fort. Bptesn ska enligt åklagaren haft en hastighet på 10 knop där det var 5 som gällde. Mannen åtalas för brott mot sjötrafikförordningen. 

17:00
Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas för att ha kört bil efter att ha använt narkotika. Han åtalas också för narkotikabrott. Mannen förnekar brott.

13:07
Orust: En orustbo i 40-årsåldern döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri vid två tillfällen. Det första tillfället var i september i Stora höga, Stenungsund, då han körde med 1,53 promille. Han körde då trafikfarligt och vinglade så att han höll på att preja andra fordon. Det slutade med att han själv körde av vägen. Det andra tillfället var i december i Svanesund. Då körde han med drygt 1,4 promille.

10:47
Ljungskile: Automatlarm utanför Ljungskile.

08:51
Uddevalla: En 27-årig man döms till två månaders fängelse för stöld vid två tillfällen. Mannen stal varor för drygt 1 000 kronor från en butik på Torp i början av januari i år, samt varor för över 6 000 kronor från en butik i Kungsbacka i somras. Mannen erkände stölderna.

07:41
Uddevalla: En 19-årig man misstänks för rattfylleri och åtalas. I slutet av december ska han ha kört bil på Nordmannerödsvägen med en alkoholkoncentration motsvarande 0,8 promille. 19-åringen förnekar brott. 

00:13
Tanum: En sommarstuga utanför Tanumshede börjar brinna. Räddningstjänst släcker.

Onsdag

23:03
Polis får samtal från en kvinna som uppger att hennes väninna blivit hotad. Polis åker till adressen i centrala Uddevalla och tar upp en anmälan om olaga hot.

22:49
Uddevalla: En bil stoppas på Fjällvägen. Föraren, en kvinna, misstänks för rattfylleri.

16:57
Hunnebostrand:Lyckans gård

15:44
Färgelanda: En bil börjar brinna på Centrumvägen. Räddningstjänsten åker ut och släcker branden. Ingen kommer till skada och spridningen av branden stoppas.15:44

13:27
Uddevalla: Två bilar kolliderar på 44:an. 

12:48
Sotenäs: En man i 25-årsåldern misstänks ha krossat två fönsterrutor på en lokal på Smögen. Det ska ha hänt i augusti och orsakade skador för drygt  1 200 kronor. Mannen åtalas nu för skadegörelse, ett brott han förnekar.

11:18
Uddevalla: En 48-årig man åtalas för snatteri. Han misstänks ha stulit varor för drygt 500 kronor från en butik i centrala Uddevalla. Den misstänkte nekar till brott.

09:15
Sotenäs: En 23-årig kvinna döms till 50 dagsböter à 50 kronor för skadegörelse. Detta efter att hon i mars förra året kastade en sten genom en fönsterruta till en bostad i Kungshamn

08:27
Lysekil: Automatlarm brand, Turistgatan.

07:18
Strömstad: Automatlarm brand, Nordby handelsområde.

06:30
Munkedal: Automatlarm brand, Lilla Foss Allé.

06:21
Uddevalla: Automatlarm brand, Kilbäcksgatan.

03:32
Munkedal: Vid Saltkällan stoppas en bil med tre personer i. Föraren, en man, misstänks vara narkpåverkad och tas med för provtagning. Han är misstänkt för drograttfylleri.

00:01
Uddevalla: På Trumpetvägen vid OKQ8-tappen stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks vara alkoholpåverkad och får följa med för provtagning.

Tisdag

23:17
Uddevalla: Vid Sunnanvindsgatan stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks vara alkoholpåverkad och får följa med för provtagning.

20:41
Lysekil: En bil med släp stoppas på Norra Hamngatan. Släpet saknar helt belysning och en ordningsbot skrivs ut.

19:15
Uddevalla: Ett barn i 10-årsåldern har blivit påkörd av en personbil i korsningen Asplundsgatan/Göteborgsvägen. Ambulans kallades till platsen, och barnet som hela tiden var vid medvetandet fördes med lindriga skador till Näl. Polisen skriver en trafikrapport.

17:33
Uddevalla: Automatlarm på Torggatan.

16:11
Orust: Automatlarm löses ut på Ravinvägen i Ellös.

14:22
Uddevalla: En 30-årig kvinna misstänks för stöld och åtalas vid Uddevalla tingsrätt. Hon misstänks ha stulit kläder till ettvärde av drygt 1 400 kronor från en butik utanför Uddevalla. Det ska ha hänt den 4 januari. Kvinnan har i förhör erkänt brott.

13:14
Sotenäs: Automatlarm brand, Hunnebostrand.

10:55
Strömstad: En sopbil med komprimator för återvinningsavfall fattar eld på Daftön. Det är dock en begränsad brand i fordonets lastutrymme. Räddningstjänsten släcker branden med skärsläckare, därefter körs bilen till verkstad.

10:05
Strömstad: Automatlarm brand, Hättebäcksvägen.

09:20
Uddevalla: En man i 20-årsåldern döms för rattfylleri efter att ha använt amfetamin i samband med körning. Mannen döms också för ringa narkotikabrott och erkänner gärningarna. Han döms till 50 dagsböter, totalt 2 500 kronor.

03:57
Strömstad: Automatlarm brand, Norra Kyrkogatan.

Måndag

19:07
Uddevalla: Polisen kontrollerar en bil med två personer i som har stuckit från OKQ8 utan att betala tankningen. Bilen stoppades vid Herrestad och de två personerna misstänks vara narkotikapåverkade och tas med för provtagning.

16:58
Färgelanda: Automatlarm Dagsholm Ellenö

14:53
Uddevalla: En man i 40-årsåldern åtalas för att ha hotat en polis. Det var i november 2015, i samband med att mannen togs om hand för fylleri som han hotade den polis som gjort omhändertagandet. Mannen ksa ha sagt "när du inte har din batong, spray och uniform på dig då står jag på stan och väntar på dig" eller liknande till polisen. Den misstänkte nekar till brott.

12:41
Uddevalla: Räddningstjänst larmas till Rotviksbro på grund av en bilbrand. Den brinnande bilen står uppe på en bärgningsbil. Inga personskador.

12:25
Uddevalla:En 45-årig kvinna döms för att ha snattat från två butiker. Det första snatteriet ägde rum den 8 september i en butik på Torp där kvinnan stal varor för 240 kronor. En dryg månad senare stal hon igen. Denna gång  varor för drygt 800 kronor från en butik i Trollhättan. Kvinnan döms till dögsböter på totalt 6 000 kronor.

08:35
Sotenäs: Automatlarm brand, Kungshamn.

07:32
Orust: En man i 40-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri. I början av december ska han ha kört med motsvarande cirka 1,4 promille alkohol i blodet, mellan Varekil och Svanesund.

05:41
Orust: På väg 160, strax norr om Varekil, börjar en bil brinna under färd. Inga personskador.

Söndag

15:50
En Uddevallabo i 50-årsåldern har dömts till skyddstillsyn för tre fall av olovlig körning, tre fall av rattfylleri och tre fall av narkotikabrott.

12:20
Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas för grov olovlig körning efter att ha kört bil flera gånger utan att ha körkort, senast i september 2016 på Sunnanvindsvägen. Mannen hade kunnat  slippa rättegång om han hade godkänt det strafföreläggande med förslag om böter som åklagaren har skickat till honom. Nu gjorde han inte det och då blir det rättegång.

10:33
Uddevalla: En bilförare åtalas för brott mot trafikordningen i två fall efter att lasten som han har haft baktill på bilen inte har varit fastgjord och märkt på det sätt som lagen kräver. Det var i oktober 2016 som det hände och han stoppades av polisen på Boxhultsvägen. Mannen nekar till brott. I sin stämningsansökan skriver åklagaren att fallet kan avgöras utan rättegång om mannen erkänner brottet. I så fall föreslår han böter på 1750 kronor.

03:26
Uddevalla: Polisen får larm om att en berusad person går omkring och rycker i dörrar i ett trapphus på Strömstadsvägen. En patrull åker dit och personen omhändertas för fylleri.

02:27
Strömstad: En person omhändertas för fylleri på en restaurang i Strömstad.

01:29
Strömstad: Det är högljutt och stökigt i en lägenhet på Surbrunnsgatan. Grannarna ringer polisen och en patrull åker dit. Det är ungdomar i lägenheten och efter att polisen pratat med dem, lugnar de ner sig.

01:13
Strömstad: En man på en restaurang är så berusad och i dåligt skick att vakterna väljer att ringa ambulans istället för polisen. Mannen förs till sjukhus.

00:55
Uddevalla: En person vid järnvägsstationen är kraftigt berusad och omhändertas för fylleri. Men patrullen bedömer samtidigt att han behöver ses om av vårdpersonal och han körs därför till Näl.

Lördag

23:26
Strömstad: Polisen larmas till en restaurang eftersom en person säger sig ha sett att en av gästerna har ett vapen. Gästen kontrolleras men polisen hittar inget vapen. 

23:08
Strömstad: Vakterna på en restaurang kallar på polis eftersom en gäst visar tecken på drogpåverkan. Mannen får följa med för provtagning och är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

22:57
Uddevalla: Polispatrullen stoppar och kontrollerar en man på Norra Drottninggatan. Han verkar vara drogpåverkad och får följa med för provtagning. Han är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

21:23
Strömstad: En hotellgäst röker på rummet och då går brandlarmet.

18:17
Tanum: Personal på en restaurang tänder en marschall inomhus vilket utlöser brandlarmet. 

13:39
Orust: En gastub ligger och guppar i vattnet utanför Sollids camping i Hälleviksstrand. Räddningstjänsten åker ut och tar hand om den. Det är syrgas som förmodligen använts vid svetsning och man tror att tuben har fallit i vattnet från en båt. Den är rostig och kommer att skrotas.

13.05
Ljungskile: Ett automatlarm om brand på Sofiehemsvägen utlöses.

12:01
Strömstad: Det ryker från en fristående elcentral på ett gärde i Skee. Räddningstjänsten rycker ut och konstaterar att det mycket riktigt ryker men att det inte finns någon spridningsrisk och att det därför är en sak för Fortum som äger nätet. Fortums jour kontaktas.

10:25
Ljungskile: En man i 20-årsåldern åtalas för vårdslöshet i trafik efter att ha kört in i släpet till en bil framför honom. Olyckan hände den 16 maj 2016 på E6 vid Lyckornamotet och mannen kom i en personbil. Enligt ett vittne på platsen ska han omedelbart efter olyckan ha sagt att han hade somnat under körningen. Men i polisförhören efteråt har mannen nekat till brott. I stämningsansökan skriver åklagaren att hon tycker att fallet kan avgöras utan rättegång om mannen erkänner brott och att han i så fall bör dömas till 40 dagsböter à 170 kronor, det vill säga 6800 kronor.

03:02
Uddevalla: Polispatrullen kontrollerar en bil på Hyggestråket. Föraren verkar vara påverkad, han testas och det slutar med att han tas med för kroppsbesiktning, det vill säga ett urinprov. Samma gäller för passageraren. Båda är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk och föraren dessutom för drograttfylleri.

 

Fredag

21:19
Orust: En brand har skett i en villa i Varekil, utanför Stenungsund. Källaren har fyllts med rök.

21:08
Uddevalla: En singelolycka har skett i södergående riktning på Uddevallabron, väg E6.


19:35
Orust: Tre förda till sjukhus efter att en singelolycka på väg 160. Bilen voltade och hamnat i diket, ingen ska dock vara allvarligt skadad.

10:10
Orust: En kvinna i 40-årsåldern åtalas för bland annat ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och rattfylleri. Enligt åtalet ska hon bland annat innehaft 20 gram amfetamin. Kvinnan erkänner brott.

02:33
Uddevalla: Automatlarm Esperödsvägen

Torsdag

20:25
Uddevalla: En man i 30-årsåldern från Uddevalla döms till 30 dagsböter för olovlig körning. Han döms för att ha kört personbil utan att ha rätt till det, i Uddevalla den 13 augusti . Mannen erkände brottet.

19:24
Lysekil: En bilist stoppas i Lyse för kontroll. Förare är en kvinna i 30-årsåldern som tas med för vidare provtagning på polisstationen.

18:14
Munkedal: Räddningstjänsten larmas till Munkedal där det är rök från en soptunna.

16:00
Uddevalla: Polisen kontrollerar en man i centrum. Han misstänks vara påverkad av narkotika. När de visiterar honom upptäcker de att han bär kniv. Han misstänks nu för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Mannen är i 25-årsåldern.

14:05
Orust: Det är mycket vatten på vägbanan på väg 160 mellan Säckebäck och Varekil. Trafikverket varnar för begränsad framkomlighet. Det beräknas pågå fram till klockan 20 ikväll.

11:24
Färgelanda: En kvinna i 40-årsåldern från Färgelanda döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Hon döms för att ha kört bil med en alkoholkoncentration i blodet på 2,12 promille, i Trollhättan den 25 september. Kvinnan erkände brottet.

10:16
Ambulans och polis kallas till en villafastighet i Hällevadsholm. En hantverkare har skadat sig i ena armen vid sågningsarbete. Mannen förd i ambulans till sjukhus. Anmälan om arbetsplatsolycka. 

09:29
Uddevalla: En förare upptäcks på riksväg 44 vid Källdal med att inte ha betalat skatten. Bilen är heller inte besiktigad och har därmed körförbud. Föraren rapporteras.

07:55
Strömstad: Automatlarm brand, Norra berggatan.

07:51
Lysekil: Viltolycka, rådjur blir påkört på Dalskogsleden. Inga personskador.

06:11
Färgelanda: En trafikolycka inträffar på 172:an norr om Högsäter. 

00:35
Ljungskile: Automatlarm Lyckorna

Onsdag

17:21
Uddevalla: En 23-åring åtalas för ringa narkotikabrott. Han misstänks ha använt bland annat kokain på Kungsgatan i december. Han förnekar brott.

16:24
Uddevalla: En man i 30-årsåldern åtalas, misstänkt för ringa narkotikabrott. Han ska ha brukat hasch eller annat cannabispreparat i Uddevalla i november förra året. 

15.21
Sotenäs: 196 hushåll är strömlösa i Tossene, Sotenäs kommun. Felsökning pågår och omkopplingar kan ske. Detta kan medföra att strömmen kan komma och gå enligt Ellevio. Beräknad sluttid är 19.00. 

15:15
Kungshamn: Räddningstjänsten larmas till Todderöds busshållplats där det ryker från en transformatorstation. Nätleverantören kommer ut till platsen för att ta hand om felet.

14:16
Uddevalla: En bil tankar men försvinnar utan att betala från Shell i Ljungskile. Personal på macken hinner skriva ner registreringsnumret på bilen och polis larmas ut för att finna smitaren. Ingen är dock gripen för stölden.

12:10
Ljungskile: Träd över väg 675 vid Resteröd

Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om att en personbil har kört in i andra bilar på en parkering utanför ett gym. Men när räddningstjänsten kommer till platsen hittar man ingen olycka eller några skadade.

11:11
Strömstad: Automatlarm brand, Norra Bergsgatan.

09:06 Strömavbrott Tanum

Följ Bohusläningens liverapportering om vädret

Tisdag

16:40 

Munkedal: En personbil kör in i vajerräcket vid Munkedalsmotet. Plastdelar flyger iväg och skadar en annan bil. 

16:16

Lysekil: Singelolycka på länsväg 785. Föraren chockas och klagar på ont i överkroppen. Lindriga skador, enligt polisen.

16:02

Uddevalla: En bilist tankar för 300 kronor på en bensinmack och kör iväg utan att betala. Bilen finns med på övervakningsfilm, men polisen har inte gripit någon.

13:53

Uddevalla: En polispatrull stoppar en man i 25-årsåldern. Han misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

11:25 

Uddevalla: Automatlarm Sigelhultsvägen. 

Måndag

22:11

Kungshamn: Automatlarm Guleskär

19:48

Munkedal: Brand i en rökgasfläkt på utsidan av en skorsten. Det var så gott som släckt när räddningstjänsten kom fram.

17:37

Tanum: Viltolycka. Rådjur blir påkört. Inga personskador.

17:21
Tanum: En personbil kör av vägen på väg 163, norr om Grebbestad. Räddningstjänst larmas till platsen, dock inte ambulans då ingen person ska vara skadad.

10:51

Uddevalla: Viltolycka. Två rådjur har körts på vid Dragsmark. Inga personskador.

10:25
Färgelanda: Larm om att någon form av drivmedel som ska ha läckt ut i Lillån. Räddningstjänts på plats.

09.45
Färgelanda: Automatlarm Assarbyn

 

Söndag

23:13

Strömstad: Automatlarm Norra Kyrkogatan

04:57

Uddevalla: En bilist stoppas på Balladvägen. Bilen har körförbud, en ordningsbot utfärdas

02:28

Uddevalla: Polisen får in ett larm om bråk i centrala Uddevalla. En anmälan görs om en misshandeln där en person blivit sparkad.

02:11

Uddevalla: En singelolycka inträffar på Fjällvägen.

00:34

Färgelanda: En person grips misstänkt för våld mot tjänsteman vid en fest i Valboskolans bollhall. http://www.bohuslaningen.se/nyheter/dalsland/fick-inte-komma-in-p%C3%A5-fest-slog-ordningsvakt-1.4103935

 

Lördag

23:17

Ljungskile: Två bilister kolliderar i norrgående riktning på E6 mellan Ljungskile och Stenungsund. Olyckan orsakar totalstopp i trafiken under en halvtimma. En kvinna förs med nacksmärtor till Näl.

22:49

Färgelanda: En viltolycka inträffar vid Lundeby i Färgelanda 

21:37

Uddevalla: En bil blir omkörd på Göteborgsvägen. Bilen som kör om kör in i sidan på den andra bilen. Polisen larmas. Det är ett känt registeringsnummer på den bil som kört in i sidan. Polisen letar efter bilen men hittar den inte.

16:39

Tanum: Singelolycka, personbil. E6 vid södra infarten till Tanumshede.

14:01

Strömstad: Djurräddning, vilt djur. Lången, Skee.

10:15

Orust: En man i 40-årsåldern stoppas vid en poliskontroll i Henån. Mannen misstänks vara rattfull och får därför följa med till polisstationen för provtagning.

08:51

Strömstad: Automatlarm, brand. Fredrikshaldsvägen.

08:13

Uddevalla: Kontroll, person. Polisen larmas till en adress i centrala Uddevalla. En man och en kvinna bråkar över en trasig kaffekanna, men inget brottsligt har ägt rum. Polisen lämnar platsen utan att ta upp någon anmälan.

06:50

Uddevalla: Trafikolycka, singel. En personbil kör i diket strax före tunnlarna på riksväg 44, i riktning mot Torp. En förbipasserande larmar SOS, men när räddningstjänsten kommer till platsen konstateras att föraren klarat sig utan skador. Han inväntar bärgare.

Fredag

15:42

Uddevalla: Larm om brand i lägenhet på Dalaberg. Det var olja på spisen som tagit eld och det kunde snabbt släckas. Ingen person skadades.

09:27

Ljungskile: Automatlarm, brand.

09:23

Uddevalla: Två personer grips misstänkta för att ha stulit en traktor med tillkopplad timmerkärra vid Herrestadsfjället. 

01:27

Lysekil: Viltolycka. Ett rådjur blev påkört vid Grytan. Inga personskador rapporteras.

Torsdag

17:51

Uddevalla: En bil blir påkörd av en annan personbil på Torps parkering. Inga personskador. 

14:04

Uddevalla: En man i 50-årsåldern har dömts till 70 dagsböter för ringa narkotikabrott efter att ha haft 0,97 gram amfetamin på sig. Det hände i mars 2016 vid Brattåsmotet i Uddevalla. Mannen finns med i belastningsregistret 40 gånger sedan 2000.

12:57
Ljungskile: Räddningstjänst får larm om att en båt som ligger upp på land vid seglarklubben brinner. Efter att ha kontrollerat saken kan man konstatera att det är ett värmeaggregat som har blivit varmt och det har uppstått rökutveckling. Dock brinner det inte med några öppna lågor.

12:23
Uddevalla: En personbil krockar med en lastbil vid Råsserödsmotet.

09:55
Uddevalla: En kvinna i 35-årsåldern misstänks för snatteri och åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt. Enligt stämningsansökan ska hon ha stulit varor till ett sammanlagt värde av 484 kronor från en butik på Torp. Kvinnan nekar till brott. 

08:59
Uddevalla: En 27-årig Uddevallabo döms för ringa narkotikabrott, till dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor. Detta sedan han i augusti förra året använt bland annat amfetamin.

07:50
Tanum: Automatlarm brand, Grebbestad.

06:43
Tanum: Automatlarm brand, Grebbestad.

06:21
Uddevalla: Automatlarm brand, Västerlånggatan.

05:59
Uddevalla: På länsväg 172 i höjd med Fagerhult kolliderar en lastbil med en älg. Inga personskador rapporteras, älgen springer från platsen och eftersöksjägare kontaktas.

04:42
Uddevalla: Polis larmas till en bostad i östra delen av stan, där en man är bråkig och våldsam. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och misstänks vara narkotikapåverkad. Han omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:49
Uddevalla: En långtradare med släp viker sig och blockerar E6 norr om Torp.

00:46
Strömstad: Polis larmas till ett hus norr om Strömstad där ett par bråkar. Polisen medlar och kör den ena parten till ett hotell.

Onsdag

22:39
Orust: Polisen får samtal från allmänheten om att ett antal a-traktorer är ute och buskör i Varekil. De kör fort och det väsnas. Ingen åtgärd.

22:35
Strömstad: Norska poliser som befinner sig på svenska sidan, gör ett ingripande och tar bilnycklarna från en misstänkt fyllerist.

16:50
Uddevalla: En kvinna i 55-årsåldern åtalas för flera fall av snatterier. Enligt åtalet ska hon ha snattat varor för  cirka 2 700 kronor i flera olika butiker runtom i Uddevalla. Kvinnan erkänner brott.

12:38
Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas för två fall av grov olovlig körning. Det första tillfället ägde rum den 13 oktober vid Stranderäng utanför Dingle. Det andra tillfället var den 15 november på Cyklonvägen i Uddevalla. Mannen har tidigare dömts för olovlig körning varför brottet bedöms vara grovt. Mannen har i förhör erkänt.

08:59
Uddevalla: En Uddevallabo i 30-årsåldern åtalas för narkotikasmuggling. Han misstänks ha försökt föra in ästan 100 gram amfetamin till Sverige via en brevförsändelse. Det ska ha hänt i slutet av maj. Han åtalas ocks åför ringa narkotikabrott och ska i början av juli ha haft 16 narkotikaklassade tebletter i sin bostad. Han har i förhör erkänt innehavet av narktoikatabletterna, men förnekar narkotikasmuggling.

03:43
Uddevalla: Två väktare rycker ut till ett företag på Junogatan där ett inbrottslarm går. De träffar på en man som grips under pågående inbrott. Han bär också kniv. Mannen är i 35-40-årsåldern och misstänks för inbrottsförsök och brott mot knivlagen.

Tisdag

16:30
Lysekil: En man häktas misstänkt för livsfarligt knivhugg. 

14:24
Uddevalla: En man i 40-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri. Enligt stämningsansökan ska mannen på nyårsafton ha kört bil med motsvarande omkring 1,3 promille alkohol i blodet på Exercisvägen. Den misstänkte har i förhör erkänt brott. 

11:30
Flera olyckor inträffar på E6an i samband med svår halka. 

09:44
Sotenäs: En singelolycka inträffar på väg 171 vid Nordens ark. En person körs till sjukhus med ambulans, med oklara skador.

8:12
Strömstad: Automatlarm brand. Dynekilsvägen.

07:40
Uddevalla: Automatlarm brand, Ramnerödsskolan.

01:44
Uddevalla: Ett vittne ser hur en man krossar en glasruta till en trappuppgång på Karl Gustavsgatan och larmar polis. Polisen kommer till platsen och påträffar den misstänkte i närheten. Han omhändertas för fylleri och misstänks för skadegörelse.

01:24
Munkedal: Automatlarm brand, Kustvägen Dingle.

 

 

MEST LÄST