Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/20
ANNONS ▼

Dagens larm och händelser

Under rubriken LARMET GÅR samlar Bohusläningen aktuella larm och händelser under dygnet. Följ de senaste utryckningarna eller händelserna här - texten uppdateras löpande under dagen. Kolla även bildspelet på olyckor den senaste tiden.

 

Onsdag

15:06

Uddevalla: Det är bråk inom ett gäng alkoholpåverkade personer i Museiparken. Vakter är där men behöver polisens hjälp. En person cyklar därifrån och en körs till annan plats av polisen. En anmälan om misshandel görs. 

13:54

Uddevalla: En misstänkt narkotikapåverkad man på Cyklonvägen får följa med polisen för provtagning. Han har tabletter på sig, som tas i beslag för analys.

13:28

Uddevalla: Polisen tipsas om att två påverkade figurer smyger runt på Ramneröd. Polisen kommer dit och en person tas med för provtagning på grund av misstänkt narkotikabrott, eget bruk.

08:18

Uddevalla: En man på Lagerbergsgatan visar en kvinna att han har kniv. Ett vittne larmar polisen som hittar paret. Kniven beslagtas och en anmälan om brott mot knivlagen skrivs.
 

Tisdag

10:36

Lysekil: Automatlarm, brand. 

10:02

Strömstad: Automatlarm, brand. 

09:47

Smögen: Automatlarm, brand. 

09:14

Strömstad: Automatlarm, brand. 

09:02
Kungshamn: Automatlarm, brand. 

09:01

Uddevalla: Polisen gör en husrannsakan i en bostad på Göteborgsvägen.

07:46

Tanum: Strax innan klockan åtta kom larmet om en olycka på E6 vid Rabbalshede. Det är en bil och en lastbil som ska vara inblandad men ingen person har kommit till skada. Enligt Räddningstjänsten har ett fordon touchat in i mitträcket men inget fordon ska ha drabbats av några betydande fordonsskador. I samband med bärgning stängs en fil av i norrgående riktning. Trafiken släpptes på igen klockan 08.48. 

07:10

Uddevalla: En person har brutit sig in i ett garage i Herrestad och stulit en motorcross. Polisen tar upp en anmälan om stöld och gör en efterlysning.

05:35

Munkedal: En privatperson larmar om en älg som är ute och promenerar på fel sida om viltstängslet mellan Dingle och Munkedal.

04:41

Tanum: En personbil har krockat med ett rådjur som sprungit ut i vägen vid Grebbestad. Inga personskador uppstod i samband med krocken.  

Måndag

23:43

Uddevalla: Automatlarm Högås Kärr

14:31

Uddevalla: En kvinna ramlar över kajkanten vid södra hamnen, i närheten av Bohusläns museum. Hon hamnar dock inte i vattnet, utan landar på en yta nedanför kajen. I fallet slår hon dock i huvudet, och förs därför från platsen i ambulans med okända skador. Kvinnan använde någon form av rörelsehjälpmedel.

Söndag

20:41

Räddningstjänsten rycker ut efter ett larm om en brand på Jacobsbergs förskola på Bleket i Uddevalla. Men det visar sig inte vara någon brand utan ett automatlarm som har gått.

 

18:45

Ett larm om brand i byggavfall kommer in till polis och räddningstjänst. Det handlar om brand i byggavfall vid Sörviksvägen. Personal som ska släcka branden är snabbt på plats.

16:33

Uddevalla: Trafikolycka med minst två bilar har inträffat på Boxhultsvägen. Skadeläget är oklart.

13:18
Uddevalla: Polis kontrollerar en person på Kampenhof som visar tecken på drogpåverkan. Mannen för följa med polisen för provtagning. Man hittar även en mindre mängd misstänkt narkotika som tas i beslag för analys och en anmälan skrivs.

07:34
Munkedal: En bil kör på ett rådjur på länsväg 165 i Hällevadsholm. Rådjuret försvinner och bilen får mindre skador men ingen människa skadades.

03:11
Lysekil: En gäst på ett hotell blir både onykter och hotfull och kräver att få byta rum. Polisen omhändertar honom för fylleri.

01:16
Orust: I Henån blir en förare kontrollerad av polisen. Eftersom hon inte har giltigt körkort misstänkts hon nu för olovlig körning.

Lördag

19:38
Tanum: Personer i Greby kontaktar polisen och är oroliga för att det pågår ett inbrott i grannens sommarstuga. Enligt de ska personer också ha sprungit från platsen. Polisen kommer dit och kan inte konstatera att någon varit inne i sommarstugan men tar signalement på personerna som sågs springa från stugan.

16:28
Munkedal: En bilist kör in i mitträcket i södergående riktning på E6 vid Håby. Bilen blev mycket förstörd och mycket bildelar låg på vägbanan enligt polisen. Föraren klarade sig dock utan skador.

15:46
Tanum: Polisen får larm om att två personer går på E6 i riktning Rabbalshede. De hinner inte få fram någon polisbil dit och hör inget mer om personerna.

15:18
Uddevalla. Räddningstjänsten larmas till en källare i ett bostadshus nära sjukhuset. Där har någon spillt ut flera liter bensin. Räddningstjänsten vädrar och tar upp utsläppet som verkar komma från en mopedtank.

11:01
Uddevalla: Polisen griper en misstänkt biltjuv på Torp.

09:10
Lysekil: I Brastad kör en bil med två passagerare  av vägen om genom ett staket in i en trädgård. Enligt räddningstjänsten klarade sig båda personerna med lindriga skador.

Onsdag

22:42
Orust: En bilist kontrolleras på Färjevägen i Svanseund. Personen blåser positivt och får följa med för provtagning, en anmälan skrivs.

20:25
Orust: Vid Varekil stoppas en bilist för kontroll. Föraren saknar körkort och får blåsa, varefter man misstänker rattfylleri och olovlig körning. Föraren tas med för provtagning. 

16:41
Tanum: En person har tankat bilen på en bensinstation på Brehogsvägen utan att betala, och sedan åkt därifrån. Polisen larmas om bensinsmitning.

15:39
Uddevalla: En man har passerat kassorna i en matvarubutik med gods som han inte betalat för. Personalen har ingripit mot mannen och kontakt polis, som upprättat en anmälan om snatteri. Mannen har förhörts men greps ej. 

15:27
Tanum: Två bilar kolliderar på gamla E 6 norr om Tanum. Det är en bil som har kört in baktill på den andra. Ingen person skadas i olyckan men köer uppstår.

14:09
Uddevalla: En kvinna har blivit bestulen på sin handväska på Norra Drottninggatan. Väskan hittades senare tom. Enligt uppgifter från polisen ska ett vittne ha pekat ut gärningsmannen. Polisen har upprättat en anmälan om stöld.

11.30
Henån: Lastbil har åkt i diket söder om Henån

11:00
Lysekil: En singelolycka inträffar på Dammvägen. Airbagen i bilen har löst ut och en kvinna kontrolleras av ambulansen.

07:07
Uddevalla: Automatlarm brand, Österled.

05:30
Strömstad: Automatlarm brand, Löpargatan.

Tisdag

20.03
Uddevalla: SOS alarm får in ett larm om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus på Strömstadsvägen. Anmälaren har känt en bränd lukt i trappuppgången. Räddningstjänsten rycker ut och kan konstatera att det handlar om en torrkokning. Ingen kom till skada.

16:32
Uddevalla: Polisen omhändertar en kraftigt berusad man på Sankt Mikaelsgatan för fylleri. 

16:20
Uddevalla: En berusad man i 60-årsåldern har tagit sig in på ett serviceboende för missbrukare. Personalen på boendet tillkallar polis, som anländer till platsen och omhändertar mannen för tillnyktring. 

15:51
Skalhamn: Skogsbrand i Lysekil

15.13
Munkedal: Automatlarm brand, Skolvägen

10:00
Strömstad: En 35-årig kvinna döms av Uddevalla tingsrätt till två månaders fängelse för tre fall av stöld och ett fall av häleri. I april och maj i fjol stal hon kläder och tobak från olika butiker i Strömstad. Hon förvarade också en stulen jacka. Kvinnan erkände brotten. Hon ska också betala cirka 4 800 kronor i skadestånd till de olika butikerna.

09:44
Uddevalla: En man i 25-årsåldern döms av Uddevalla tingsrätt till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för att ha slagit en ordningsvakt i ansiktet. Det hände på en krog i centrala Uddevalla i november 2015. Mannen erkände brott. Han ksa också betala cirka 1 400 kronor i skadestånd till vakten.

09:24
Uddevalla: En man i 60-årsåldern döms till dagsböter om totalt drygt 11 000 kronor för sexuellt ofredande, sedan han i februari i år pussat en okänd kvinna på munnen, på en krog i Uddevalla. Mannen har uppgett att han inte minns något av det inträffade på grund av berusning men att arbetskamrataer i efterhand har berättat det för honom. Uddevalla tingsrätt har också beslutat att mannen ska betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Måndag

23:26
Strömstad: En brand bryter ut i ett flerfamiljshus och en familj tvingas fly lågorna.

18:30 
Orust: Räddningstjänsten larmas till en brand i ett hus. Men det visar sig vara en kastrull som lämnats på spisen och ingen brand har brutit ut. De som bor i huset hinner vädra ut innan räddningstjänst kommit på plats. 

15:00
Svinesund: Tonvis med öl fastnar i tullen i Svinesund. 

12:58
Uddevalla: Villkorlig dom och dagsböter om totalt 2 800 kronor blir straffet för en man som visade upp ett förfalskat körkort för polisen när han skulle höras om misstänkt olovlig körning. Mannen, som är i 40-årsåldern, stoppades vid Torpmotet i juni förra året och saknade då körkort varför han kom att misstänkas för olovlig körning. I januari i år skulle han förhöras av polis om misstankarna och för att försöka "bevisa" sin oskuld visade han upp ett förfalskat körkort. Uddevalla tingsrätt menar att mannen måste ha varit medveten om att körkortet var förfalskat och dömer honom för såväl brukande av falsk urkund och grov olvlig körning. 

11:15
Uddevalla: En man i 20-årsåldern döms till 40 dagsböter à 190 kronor för rattfylleri. I augusti i fjol körde han berusad på Edingsvgen.

10:33
Orust: En man i 30-årsåldern misstänks ha kört bil påverkad av amfetamin och åtalas nu för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Det ska ha hänt vid Tegneby i mars i år.

01:26
Orust: Det upptäcks att en man rör sig inne på en inhäggnad byggarbetsplats i Henån, och polis tillkallas. Först upptäcks en bil som är fullastad med byggmaterial. Kort därefter hittas också en man i 55-årsåldern som grips, misstänkt för stöld. Mannen anhålls efter förhör.

Söndag

16:01
Uddevalla: I en butik på Torp upptäcker personalen att en man i 40-årsåldern tagit ett par skor. Personalen springer efter mannen och griper honom. Han misstänks för stöld, alternativt snatteri.

03:58
Mellerud: En bilförare på Storgatan är påverkad av något och kontrolleras av polisen. Provet ger utslag och han tas med för ytterligare provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

03:04
Uddevalla: En man anmäler att han misshandlats av tre män på Sankt Mikaelsgatan utanför gamla biografen.

Lördag

14:20
Uddevalla: Tre tjejer har dömts för att ha rånat en 18-årig tjej på hennes mobil. Vid tiden för rånet var de 17-23 år gamla.

08:30
Uddevalla: Natten har varit ovanligt lugn med tanke på det fina vädret, säger polisens inre befäl i Uddevalla. Bara två personer har omhändertagits för fylleri varav den ene kom in från Strömstad sent på fredagskvällen.

 

Fredag

16:13
Tanum: Ett automatisk gaslarm kommer från en plats i Fjällbacka. Det visar sig att vara ett falsklarm som troligtvis utlösts när strömmen kom tillbaka efter ett avbrott.

14:58
Munkedal: En man tar ost från en affär utan att betala. En anmälan om snatteri skrivs.

13:53
En person ramlar i vattnet vid Badhusparken i Uddevalla. Räddningstjänsten rycker ut, men situationen löser sig innan de är på plats.

10:43
Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om brand på en uteservering. Det är dock inte någon större fara: något som har börjat glöda i en askkopp och orskat rök men personalen släcker själva.

10:24
Munkedal: En man i 65-årsåldern döms för rattfylleri och grov olovlig körning, sedan han kört bil berusad och utan körkort på Bruksvägen i augusti i fjol Mannen ska betala sammanlagt nästan 23 000 kronor i dagsböter. 

09:59
Strömstad: En man i 20-årsåldern döms till dagsböter för vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Han körde i erusat tillstånd ner i diket vid rondellen Ånnerödsvägen i maj i fjol. Dagsböterna uppgår till totalt drygt 10 000 kronor.

07:01
Lysekil: Automatlarm brand, Lasarettsgatan.

Torsdag

19:03
Lysekil: 10 - 15 ungdomar blev avisade från en fritidsgård efter att ha varit stökiga. Senare kom flera personer tillbaka och var hotfulla.

16:56 
Uddevalla: 
En person stal varor i en matbutik. En anmälan om snatteri har gjorts.

16:09
Orust:
 Räddningstjänsten får larm om en gräsbrand öster om Henån. Branden spred sig mot en telestople men kunde snabbt släckas av brandkår. 

10:29
Tanum: En man som kört över 50 kilometer för fort döms till 4 000 kronor i böter. Det var i maj 2015 som mannen körde i 131 kilometer i timmen på E6 vid Hovtorps busshållplats, där det är en hastighetsgräns på 80 kilometer i timmen.

06:24
Uddevalla: Polis kallas till Elseberg på grund av misstänkt inbrottsförsök. En berusad eller påverkad man i 25-30-årsåldern kontrolleras. Något inbrott kan inte konstateras men mannen har en stulen mobiltelefon på sig. Han misstänks för stöld, tas med för tillnyktring och ska därefter förhöras.

02:58
Strömstad: En person vaknar och hör glas som krossas. När personen tittar ut ser hen ett pågående inbrott i en leksaksbutik. Polis larmas och en man grips.

Onsdag

19:24
Uddevalla: På Förenignsgatan hittas en dumpad moped intill en gångväg. Efter att polisen varit i kontakt med ägaren konstateras att den stulits.

15:46
Uddevalla: I Ljungskile smiter en bilförare iväg utan att betala efter att ha tankat.  

14:59:
Färgelanda: En moped har vält på Allhemsgatan. Personen ska ha blödigt från huvudet och ha skadat armen och fördes därifrån med ambulans.

11:08
Tanum: En man i 50-årsåldern döms av Uddevalla tingsrätt att betala 1 000 kronor i böter för fortkörning med båt. I somras körde mannen i 10 knop med sin båt i Havsstensfjorden på en plats där det bara är 5 knop. 

04:53
Tanum: En trafikolycka med två bilar inblandade inträffade vid Lurmotet på E6. Det var en bil som först körde in i mitträcket och i samband med det flög något föremål iväg till mötande vägbanan och träffade en bil. Det ledde till att den mötande bilen började läcka motorolja och olja rann ut på vägen i några hundra meter. Inga personer skadades i olyckan. Trafikverket åkte ut och sanerade vägbanan. Under bärgningsarbetet stängdes vägen delvis av och trafiken leddes om.

01:53
Uddevalla: Räddningstjänst får larm om brand på en byggnad på Kilbäcksgatan. Det är en ljusskylt på fasaden som börjat brinna, troligtvis på grund av elfel. Självabyggnaden skadas inte.

Tisdag

18:54
Uddevalla: Automatlarm brand, Myråsvägen.

13:07
Strömstad: En man i 30-årsåldern misstänks har stulit sex flaskor cognac, tillsammans värda över 3 000 kronor, från Systembolaget i Strömstad. Mannen, som har häktats, åtalas nu för stöld. Han har i polisförhör erkänt brotten.

12:45
Uddevalla: En ordningsvakt skulle avvisa en gäst från en krog i Uddevalla men blev då slagen i huvudet så att han fick hjärnskakning. Det hände i februari förra året. Nu åtalas en Uddevallabo i 35-årsåldern för våld mot tjänsteman

10:42
Uddevalla: En man i 50-årsåldern döms för att ha brutit sig in i tre varuautomater i Uddevalla och stulit pengar ur dessa. Stölden ägde rum i augusti 2015, det är okänt hur mycket pengar mannen kom över. Mannen dömdes  förra sommaren till skyddstillsyn i ett annat mål, och Uddevalla tingsrätt beslutar att det straffet även ska omfatta den nya brottlisghet han döms för. Han döms också att betala drygt 26 000 kronor till företaget som äger varuautomaterna och cirka 13 000 kronor till Uddevalla kommun.

09:11
Uddevalla: Automatlarm brand, Sommarhemsvägen.

08:38
Uddevalla: En kvinna i 50-årsåldern från Uddevalla döms till villkorlig dom och dagsböter om totalt 8 000 kronor för bidragsbrott. Kvinnan, som har varit beviljad halv sjukpenning, har vid två tillfällen under 2013 lämnat felaktiga uppgifter till försäkringskassan om att hon också varit anställd på ett företag. Genom att inte lämna korrekta uppgifter har hon fått över 130 000 kronor felaktigt utbetalt till sig.

07:03
Lysekil: En 19-årig man döms till totalt 1 500 kronor i dagsböter för snatteri. I oktober förra året stal han en usb-laddare värd 100 kronor från en butik i centrala Lysekil. 19-åringen erkände stölden. 

03:05
Uddevalla: Polis kallas till Tureborg på grund av bråk mellan en man och en kvinna. Mannen ska ha slagit kvinnan och grips.

01:03
Uddevalla: En personbil krockar med ett rådjur på E6, ett par kilometer innan avfarten till Ljungskile i norrgående riktning. Inga personskador men rådjuret dör.

Måndag

21:11
Lysekil: Polis tillkallas då ett vittne ser en man ligga mitt på vägen på en gata i centrala Lysekil. Mannen omhändertas för berusning.

21:08
Uddevalla: En förbipasserande på Kampenhof hjälper en person som uppgivit sig blivit slagen. Personen kan dock inte ge några uppgifter om vem som ska ha slagit eller vad som hänt.

20:28

Uddevalla: Automatlarm Högås-Kärr

13:12
Uddevalla: En berusad person, som tidigare blivit avvisad av väktare från Kampenhof, är högljudd och bråkig på Västerlånggatan. Personen omhändertas av polis för fylleri.

11:39
Uddevalla: En kvinna i 45-årsåldern åtalas för att ha smitit från en trafikolycka. Enligt åtalet körde kvinnan på en personbil i närheten av Torp köpcentrum den 10 februari, och hon ska vid tillfälligt varit berusad. Hon åtalas därför också för grovt rattfylleri och ska ha kört bil med 1,63 promille. Kvinnan har i förhör erkänt brott.

10:26
Orust: En man blir misshandlad av en annan man vid Henåns skola. Mannen har vissa sakdor men behöver inte uppsöka sjukvård. Ingen är gripen men polisen tror sig veta vem gärningsmannen är.

09:41
Uddevalla: En man och en kvinna bråkar på Kampenhof och polis tillkallas. Mannen kontrolleras och en anmälan om brott mot knivlagen samt narkotikabrott görs.

09:38
Uddevalla: Det upptäcks att det någon gång under morgonen varit inbrott i tre företag vid Källdal. Enligt polisen har gärningsmannen, eller männen, varit inne i lokalerna under en längre tid och fått med sig mycket stöldgods.

05:22
Strömstad: En kvinna anmäler att hon blivit drogad på krogen. En man följer med kvinnan hem, när hon kommer hem är henneas sambo där och mannen körs ut. En anmälan om misshandel görs.

01:57
Strömstad: En bil kör in i en parkerad bil. Föraren, en kvinna, springer först från platsen men kommer sedan tillbaka. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, men kvinnan ska höras om olyckan.

01:31
Tanum: Inbrottslarmet går på ett företag vid Huds moar. På övervakningskamera syns fyra personer på platsen. Ingen grips, oklart om något har stulits.

00:37
Lysekil: Polis larmas om att några ungdomar slår sönder busskuren på hållplatsen Ekgatan. Ingen gripen. En anmälan görs senare.

00:36
Färgelanda: Polis får samtal från en bilist som ligger bakom ett ekipage som kör vingligt på väg 172. Det är en skåpbil med till kopplats släp. Vid Rödshult får polisen stopp på ekipaget och inne i skåpbilen sitter två personer, båda ä berusade. Föraren saknar dessutom körkort. Polis omhändertar bilnycklarna och föraren tas med för provtagning.

Söndag

23:59
Strömstad: En personbil kontrolleras vid Valebacken. En manlig förare visar tecken på att vara påverkad och misstänks för drograttfylleri. Han tas med för provtagning.

22:00
Munkedal: En bil krockar med en äld på länsväg 812 vid Foss. Ingen människa skadas. Jakträttsinnehavaren kontaktas för att ta hand om det skadade djuret.

16:19
Uddevalla: Automatlarm, brand. Dalaberg.

15:51
Orust: Två larm har inkommit till SOS angående en eldning utomhus, som uppges avge störande rök. Räddningstjänsten har skickat ut en brandman till platsen.

14:20
Tanum: Singelolycka på E 6 

07:28
Strömstad: Automatlarm, brand. Skee.

05:11
Uddevalla: Polisen mottar ett telefonsamtal om en misshandel som ska ha ägt rum i en bostad utanför centrum. Polisen åker ut och upprättar en anmälan, men utan att gripa någon misstänkt gärningsman.

01:53
Uddevalla: Polisen utfärdar en ordningsbot mot en bilist vid Kurödsvägen/172:an. 

Lördag

23:46
Strömstad: En person ringer in till polisen och anmäler att någon kastat in en sten genom dennes köksfönster. Polisen kommer ut till platsen och upprättar en anmälan om skadegörelse.

22:01
Orust: En kvinnlig bilist kör på en älg någonstans på väg 160 vid Tyfta, mellan Varekil och Henån. Jägare kallas till platsen. Inga uppgifter om personskador.

21:40
Lysekil: Blottare misstänks ha ofredat pojke

16:45
Strömstad: Automatlarm, brand. Hättebäcksvägen.

12:51 
Uddevalla: En man i 25-årsåldern blåser positivt i samband med en poliskontroll på Frölandsvägen. Mannen får följa med till stationen för ytterligare provtagning.

07:48
Smögen: Segelbåt förtöjd vid Smögenbryggan tar in vatten.

01:40
Uddevalla: En väktare åker på ett larm till länsstyrelsens kontor på Skansgatan i Uddevalla. Där konstateras att någon krossat en ruta och brutit sig in, men om något är stulet och i så fall vad är oklart.

Fredag

23:23
Uddevalla: En taxibil utsätts för skadegörelse.

21:53
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas om att en person befinner sig i vattnet i Bäveån, nedanför Kungstorget. När de kommer på plats har personen, som beskrivs som en ung tjej, redan tagit sig upp ur vattnet. Hon klagade över smärta i ett ben, och får följa med en ambulans för kontroll.

21:37
Uddevalla: En singelolycka med en personbil inträffar på väg 161 mellan Torp och Rotviksbro. Räddningstjänsten behöver inte tillkallas.

17:28
Strömstad: En bil kör av okänd anledning in i ett träd. Ingen person ska ha kommit till skada. 

12:07
Uddevalla: En trafikolycka inträffar vid tunnlarna och orsakar stopp i trafiken under en halvtimma.

07:22
Munkedal: En 27-årig man åtalas för ringa dopningsbrott och ringa narkotikabrott. Enligt stämningsansökan ska mannen innehaft ett 40-tal dopningsklassade tabletter och ampuller. samt ett 20-tal tabletter amfetamin. 27-åringen har delvis erkänt brott. 

07:10
Hunnebostrand: En viltolycka inträffar. Inga personskador är inrapporterade till polisen.

07:06
Uddevalla: En byggfirma rapporterar in till polisen om ett inbrott i en nybyggd villa i Lanesund. Bland annat har en panna stulits.

Torsdag

22:34
Automatlarm brand, Kungsgatan.

19:29
Lysekil: En trafikolycka med flera fordon inblandade inträffar i korsningen Gymnasievägen-Västra Kronobergsgatan.

19:02
Strömstad: Automatlarm brand, Svinesunds handelsområde.

18:24
Strömstad: Automatlarm brand, Hätebäcksvägen.

17:20
Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om en gräsbrand vid Lillmossegatan.

16:25
Munkedal: Räddningstjänst får larm om gräsbrand vid vägkanten längs E6 vid Dingle.

11:44
Uddevalla: En singelolycka inträffar på väg 161 vid Bokenäs btgdegård. Räddningstjänst och ambulans larmas till platsen, men ingen behöver köras till sjukhus.

09:55
Lysekil: Två bilar har kolliderat vid korsningen till idrottsplatsen i Brastad. Ingen person behövde avföras till sjukhus. 

04:41
Tanum: På länsväg 163 utanför Tanumshede krockar en lastbil med en älg. Älgen skadas och hamnar i diket, inga synliga skador på lastbilen. Jaktättsinnehavaren kallas till platsen för att ta hand om djuret.

03:20
Uddevalla: Bråk uppstår utanför en lägenhet på Dalaberg och polis tillkallas. När patrullen kommer fram är det flera personer på plats. Det framkommer uppgifter om att en berusad tonåring har sparkat sönder en entrédörr, bankat på en lägenhetsdörr och tonåringen ska ha fått stryk, men uppgifterna är oklara. Den berusade tonåringen körs till sjukhus.

Onsdag

23:11
Munkedal: Automatlarm, sprinklerlarm, Åkarevägen Dingle.

21:16
Uddevalla: Vid hållplatsen Eskilsröd i Bokenäs krockar en bil med ett rådjur. Rådjuret avlider.

21:14
Tanum: En sommarstugeägare i Tanumshede kommer till sitt fritidshus och upptäcker att det varit tjuvar där. Han hör en moped lämna platsen, men ser ingen. Tjuvarna har inte varit inne i huset, men tagit ner en övervakningskamera. Kameran filmade dock de två gärningsmännen och det finns därför signalement på dem. Sommarstugeägaren upptäcker att en skottkärra är stulen. Denna hittas senare en bit från platsen och är då fylld med burkar och en yxa som inte kommer från hans hus. Polis tar upp en anmälan om stöld och omhändertar hittegodset. 

20:18
Strömstad: Automatlarm brand, Norra Kyrkogatan.

20:15
Lysekil: En berusad man har ramlat och slagit i huvudet så att han blöder, och går enligt anmälaren runt och skriker. Ambulans och polis kallas till platsen, till slut blir mannen omhändertagen av polisen för fylleri.

14:15
Uddevalla: Automatlarm Museigatan

12:15
Tanumshede: Automatlarm Rabbalshede skola

07:36
Uddevalla: En 20-årig man misstänks ha ofredat en parkeringsvakt efter att han fått parkeringsböter på Norra Drottninggatan. 20-åringen, som nu åtalas, ska ha sagt könsord till vakten och dragit denne i kläderna. Det hände i slutet av december i fjol. Parkeringsvakten har begärt skadestånd på 5 000 kronor för kränkning.

04:32
Uddevalla: En lastbil kör in i mitträcket på Uddevallabron. Inga personskador, men olyckan orsakar stopp i trafiken.

Tisdag

16:54
Uddevalla: Polis larmas till en adress på Skogslyckan på grund av ett högljutt bråk mellan en man och en kvinna. Inget brott konstateras.

11:08
Uddevalla: Automatlarm brand, Kochs gränd.

09:55
Ljungskile: Automatlarm brand, Utsiktsvägen.

Måndag

18:00
Strömstad: En lastbil havererar vid Sältenmotet, det börjar ryka under hytten och föraren väntar på bärgning på E6. En fil är öppen och trafiken rullar på men det kan vara begränsad framkomlighet medan Trafikverket jobbar. 

04:44
Uddevalla: AUtomatlarm brand, Hålgjutegatan.

Söndag: 

17:43

Räddningstjänsten i Sotenäs har fått ett larm om gräsbrand vid Dyrstolen i Kungshamn och åker dit för att släcka elden.

Uddevalla: En eller flera personer har brutit sig in på en avledning på Uddevalla lasarett under morgonen. Ett antal rutor har krossats och dörrar har brutits upp. En person är gripen.

04.45

Uddevalla: Ett inbrott har skett på Biostaden. Någon gång under natten har gärningsmän tagit sig in och forcerat ett kassaskåp. Kontanter har stulits men det finns ännu ingen misstänkt. Polisen har gjort en teknisk undersökning på plats. Beslag har gjorts, och enligt förundersökningsledare finns en del spår att gå efter. 

03:19
Uddevalla: Flera parkerade bilar förstörs på Nordanvindsvägen. Ingen är gripen.

00.53 
Brastad: Det har börjat brinna i en bil på Björkvägen. När Räddningstjänst tillkallas till platsen är bilen helt utbrunnen, dock finns ingen risk för spridning. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Lördag: 

19:50

Sjöräddningssällskapet på Smögen får ett larm att en snipa fått motorhaveri 12 sjömil väst om Smögen. sjöräddningen och Kustbevakningen rycker ut för att hjälpa de som fått motorhaveri. klockan 23.30 är haveristen vid kaj i Kungshamn.

12.53

Uddevalla: En vuxen person har ofredat ett barn i ett bostadsområde i utkanten av Uddevalla. Polisen uppger att det finns misstankar om gärningsman men ingen person har gripits.

10:33

En singelolycka har inträffat på Sotenäsvägen i Bovallstrand när en okänd person körde in i en bergvägg. Ambulans och räddningstjänst har lämnat platsen utan skadade. Personen som körde bilen har avvikit från platsen och polisen söker just nu efter bilföraren.

05:06

Munkedal: En kvinna larmar polisen när hon misstänker att någon brutit sig in i hennes ladugård i Valbo-Ryr. Polisen kan med hjälp av hundpatrull konstatera inbrott. 

00:59

Uddevalla: En lastbil har kört ut i gräset vid Netonnet och får bärgas från platsen.

00:18

Uddevalla: En man i 25-årsåldern misstänks för drograttfylleri. Mannen saknar körkort och är även misstänkt för olovlig körning.

Fredag: 

23:56

Munkedal: Polisen stoppar en bil i Svarteborg. Föraren, en man född 1992, misstänks vara narkotikapåverkad och tas med för provtagning av patrull. Mannen är misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning då han saknar körkort.


17:30
Uddevalla: En 16-åring som stått åtalad för ringa narkotikabrott frias av Uddevalla tingsrätt. Åklagaren menade att 16-åringen gjort sig skyldig till narkotikabrott genom att i mars uppsåtligen ha rökt cannabis. 16-åringen erkände att han hade rökt, men hävade att det inte alls varit uppsåtligt. Han sa att han hade blivit bjuden på en cigarett av en kamrat, och att det var jättestarkt och han fick hjärtklappning, men kamraten sa aldrig vad det var för cigarett. Tingsrätten anser inte att16-åringen uppgifter är osannolika och att det inte är styrkt att han rökte cannabis medvetet.

17:12
Munkedal: En person har larmat polisen om en stege som ligger på motorvägen vid Gläborgsmotet. Flera fordon har kört över stegen som ligger utspridd i bitar på vägen, och tvingar trafikanterna att väja. Trafikledningscentralen meddelas och avlägsnar stegen från platsen. 

16:55
Strömstad: Automatlarm brand, Norra Bergsgatan.

16:46
Uddevala: Automatlarm brand, Myråsvägen.

15:09
Tanum: En husbil står placerad i höger körfält i norrgående riktning vid avfarten till Rabbalshedemotet. Polisen går ut med en varning i radio. 

14:42
Strömstad: En kvinna har stulit varor från ett apotek på Nordby shoppingcenter till ett värde av cirka 500 kronor. Polisen håller förhör och skriver en anmälan om snatteri. Kvinnan släpps efter förhöret. 

11:09
Munkedal: En 20-årig man döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott, till 1 500 kronor i dagsböter. Detta sedan han i januari kört bil påverkad av hasch eller något annat cannabispreparat. 

00:45
Uddevalla: Inbrott  i kiosk. 

Torsdag: 

18:16
Munkedal: Ett däck ligger på väggrenen, med en del ut i vägen på väg E6 vid Saltsjömotet. Polisen har informerat trafikverket som tar bort däcket från platsen.

18:16
Uddevalla: En bil kör av vägen på väg 172 mellan Ödeborg och Ellenö. Tre personer fick föras till sjukhus men ingen ska vara allvarligt skadad.

13:54
Uddevalla: En kvinna i 50-årsåldern döms till villkorlig dom och dagsböter för att i höstas ha försökt stjäla två jackor, värda drygt 5 000 kronor från en butik på Torp. Kvinnan erkände brottet.

13:45

Färgelanda: Misstänkt utsläpp i vattendrag vid Stigen. Räddningstjänst och kommunen på plats för att ta reda på om det är något större utsläpp och vad det är. 

13:40
Munkedal: En 20-årig man döms till villkorlig dom och dagsböter för narkotikabrott och ringabrott. Detta sedan an använt narkotika samt haft flera olika sorters narkotika på sig i Hällevadsholm i december 2015.

11:20
Lysekil: Automatlarm Datavägen

08:30
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till ett förråd på Fjällvägen. Det har av okänd anledning börjat brinna på utsidan av ett bod. Branden kan släckas innan det sprids vidare och ingen kommer till skada. Ärendet har nu lämnats över till polisen. 

Onsdag

16:43
Munkedal: Räddningstjänst larmas till ett flerfamiljshus i centrum där det uppstått rökutveckling. Det visar sig vara någon som använt mikrovågsugnen lite väl mycket, därav röken. Någon brandrisk fanns inte enligt räddningstjänsten.

15:23
Orust: I Svanesund startade en gräsbrand. Ett område på upp till 350 kvadratmeter eldhärjades och ett tag låg ett hus i farozonen. Men 30 meter från byggnaden lyckades räddningstjänsten släcka elden. Orsaken till elden är okänt.

14:46
Strömstad: Automatlarm Linnégatan

13:16
Uddevalla: Polis omhändertar en berusad person på Kampenhof.

13:10
Uddevalla: På E 6 vid Forshälla står en bil illa till längs vägkanten i södergående riktning. Trafikverket kontaktas för bortforsling av fordonet.

12:29
Uddevalla: Polis får larm om att det pågår ett slagsmål utanför museet, mot Kampenhof. Flera personer ska finnas på platsen men det är oklart vad som sker. Polis åker dit och tar upp en anmälan om misshandel. Ingen är gripen och ingen körs till sjukhus.

11:40
Räddningstjänsten larmas till en gräsbrand i Munkedal. Enligt de första uppgifterna skulle det ha varit en brand på ett område om 100 kvadratmeter och att det fanns risk för hus i närheten .På plats konstaterar räddningstjänsten att det är ett mindre område. Branden som släcktes vid 12-tiden spred sig aldrig till husen som låg runt 100 meter bort. 

11:12
Uddevalla: Polis får samtal från allmänheten om att en mycket berusad man skrämmer folk på Kampenhof. Mannen tas om hand för tillnyktring.

10:56
Uddevalla: Polis kallas till Tureborgsgatan på grund av ett bråk mellan två personer, bland annat ska någon ha blivit slagen med munstycket till en högtryckstvätt. Ingen skadas allvarligt och ingen blir gripen, men de inblandade personerna anmäler varandra för misshandel.

05:14
En lastbil har av okänd anledning hamnat i diket vid Ljungskile på E6. Ingen person ska kommit till skada och chauffören lyckas ta upp lastbilen själv. 

02:30
Ljungskile: Två mörkklädda personer kommer gående på gamla E6:an. De var påtagligt berusade tycker en passerande bilist som larmar polisen. De två omhändertas på grund av onykterhet men misstänks inte för något brott. 

Tisdag

21:13

Uddevalla: En bilist vid Kuröd väcker uppmärksamhet och ett vittne ringer polisen. Mannen i bilen vinglade och verkade berusad innan han satte sig i förarsätet. Polisen stoppar bilisten på 44:an vid Glimmingen. Han blåser och har 1,7 promille i blodet. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och hans körkort omhändertas. 

18:16
Uddevalla: Två bilar krockar vid avfarten från Blomsterlandet till motorvägen. Bilarna stod ivägen för trafik ett tag men har nu bärgats bort. Inga personador.

17:06
Färgelanda: En singelolycka sker vid Hermelinsgatan. Föraren mister kontrollen och kör ned i diket. När polisen kommer märker de att föraren är femton år.

14:05 
Munkedal: En bil kör in i ett staket och åker in i en husvägg. Bilen fick bärgas från platsen. Inga personskador.

10:01

Uddevalla: På 172:an vid Lane stoppar polisen en bilist för kontroll. Föraren misstänks vara narkotikapåverkad och en anmälan om drograttfylleri upprättas. 

08:26

Munkedal: Automatlarm Myrbottenvägen

01:36

Munkedal: Misstänkt olovlig körning

Måndag

17:58

Strömstad: Automatlarm Norra Bergsgatan

09:33
Uddevalla: Flera fartkameror sprayades med färg vid Rotviksbro. Trafikverket åkte dit och åtgärdade problemet. En anmälan om skadegörelse har gjo

04:05
Sotenäs: En man omhändertas för fylleri i Kungshamn.

Söndag

21:28
Uddevalla: En person som tidigare blivit bestulen på bland annat en hjälm hittar hjälmen hos en annan person i ett närliggande garage och hör av sig till polisen.

18:31
Uddevalla: En bil stoppas på Dalaberg. Föraren, en kvinna i 60-årsåldern misstänkts vara påverkad av narkotika och får följa med polisen. 

17:49
Uddevalla: Polisen meddelas att en grind i viltstängslet är öppen på väg 161 vid Lanesund. Trafikverket meddelades och ska åtgärda grinden.

17:05
Tanum: En bil krockar med ett rådjur vid Karlslund. Det ska dock inte ha blivit några skador.

16:14
Sotenäs: Räddningstjänsten larmas om gräsbrand vid Hunnebostrand. Det visar sig dock röra sig om en kontrollerad brand.

11:00
Uddevalla: Polisen får flera inringningar kring en cyklist som befinner sig på E6:an vid Hogstorp påväg söderut. När polisen kommer till platsen har cyklisten lämnat motorvägen. Det visar sig vara en rysk medborgare som ville dokumentera omgivningen och som inte kände till de svenska reglerna kring cyklar på motorvägen. Något han blev varse om av polisen.

02:41
Sonteäs: Polis kallas till Hunnebostrand där en berusad man kört traktor, personer har ingripit och tagit nycklarna från mannen som nu misstänkts för rattfylleri.

02:35
Uddevalla: En person ringer till polisen och säger att han tidigare under natten blivit misshandlad med slag och sparkar på Kampenhof. 

00:47
Orust: Räddningstjänsten får flera larm om att det ska brinna vid en villa i Slussen. Men det visar sig lyckligtvis handla om en påskbrasa.

00:04
Tanum: Ett par anmäler att de blivit misshandlade av en berusad kvinna på en camping.

Lördag

22:14
Orust: En person anmäler att en bil kommer över på fel sida och touchar anmälarens backspegel så den går sönder på länsväg 766 vid Myckleby på Orust. Den personen vars backspegel går sönder tvingas väja ned i diket och den andra bilen smiter från platsen.

14:55
Lysekil: Tre personer till sjukhus efter att två bilar frontalkrockat på vägen mellan Preemraff och väg 161 i Lysekil.

14:03
Uddevalla: Två personer skadades när två bilar kolliderade på väg 161 vid Bokenäs.

14:03
Fjällbacka: Räddningstjänsten får larm om att det brinner vid Vetteberget. Det visar sig vara en ordnad påskbrasa,

13:02
Smögen: Räddningstjänsten larmas återigen om en brand, denna gång vid Sandön. Men när räddningstjänsten kommer till platsen visar det sig att det är en kontrollerad påskbrasa.

10:21
Orust: Räddningstjänsten larmas om soteld på en adress i Henån. Det visar sig dock att det endast rörde sig om en värmekamin som blivit för varm. Räddningstjänsten hjälper till och lämnar sedan platsen. 

00.06
Uddevalla: Vittnen ser hur en ung man klottrar på dörren till Pressbyrån på Kampenhof. Polisen lyckades hitta och omhänderta mannen i närområdet. En anmälan om skadegörelse skrivs.

Fredag

20:34

Ljungskile: Gräsbrand vid E6 i Ljungskile. Räddningstjänsten kallas ut till platsen.

18:15
Uddevalla: En kvinna blir rånad på två halsband i centrala Uddevalla.

17:00
Färgelanda: Automatlarm, brand. Håvestensvägen.

14:59
Uddevalla: En granne noterar hur det brinner i ett skjul på en adress i norra Uddevalla. Räddningstjänsten larmas till platsen, men elden är då så gott som släckt. Skjulet brinner inte upp helt men går inte att rädda. Orsaken till branden är okänd, men ägaren misstänker själv att den kan ha orsakats av att han slängt en cigarettfimp där tidigare. Enligt räddningstjänsten fanns det ingen spridningsrisk.

13:34
Uddevalla: Polisen får larm om en person som sägs gå från dörr till dörr och utge sig för att företräda Com Hem. Polisen utför spaning, men hittar ingen misstänkt.

11:16
Uddevalla: Polisen bötfäller en bilist som kört på E 6 med ett släp lastat på felaktigt sätt.

10:52
Sotenäs:  Under en poliskontroll vid Smögenbron stoppar polisen en förare i 50-årsåldern som tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. På stationen blåser han dock negativt, och misstanken avskrivs.

10:52
Strömstad: Automatlarm om brand på Kebalvägen.

09:08
Uddevalla: Polisen larmas till en adress i centrala Uddevalla, där det pågår ett misstänkt bråk. Det visar sig vara ett högljutt gräl, och de inblandade får en tillsägelse att lugna ner sig.

08:57
Lysekil: En privatperson ber polisen om hjälp med att avhysa en person från en lägenhet. En uppmaning via från polisen per telefon räcker för att den oönskade gästen ska avlägsna sig frivilligt.

Torsdag

20:56
Uddevalla: En man i 25-årsåldern kör in i en bergvägg på Frändeforsvägen i riktning mot Lane-Ryr. Enligt räddningstjänsten är mannen omtumlad men oskadd, och behöver inte följa med ambulansen till sjukhus. Polisen uppger att mannen hade väjt för ett rådjur.

19:53
Uddevalla: Ett bråk uppstår mellan cirka femton personer på Kampenhof. En anmälan om misshandel skrivs och förhör håls med målsägande.

14:43
Munkedal: En man i 20-årsåldern åtalas för rattfylleri. Mannen stoppades på E 6 vid Saltkällemotet i februari och ska då ha blåst positivt i ett utandningsprov. Mannen förnekar brott.

13:21
Munkedal: Automatlarm, brand. Lilla Foss Allé.

09:15
Orust: En kvinna i 45-årsåldern åtalas för fortkörning. Enligt åtalet körde kvinnan 85 kilometer i timmen på en 70-sträcka. Det hände i juni i fjol, på väg 160 vid Varekil. Åklagaren har yrkat på 2 000 kronor i böter för kvinnan. Hon förnekar brott.

09:10
Uddevalla: En efterlyst man blir omhändertagen av gränspolis och lokalpolis enligt utlänningslagen.

04:09
Uddevalla: Automatlarm brand, Nitstansvägen.

02:01
Uddevalla: Två män misstänks för stöld och narkotikabrott efter att de gripits i samband med ett inbrott på Kungsgatan.

Onsdag

17:17
Uddevalla: En personbil kör in i vajerräcket i samband med en omkörning på Bratterödsleden. Enligt SOS Alarm krockar personbilen även med en lastbil. Polisen rapporterar att cirka 50 meter av vajerräcket är skadat, och att en anmälan om vårdslöshet i trafik upprättats. Det finns inga rapporter om personskador.

13:46
Uddevalla: Automatlarm i Uddevalla.

10:45
Uddevalla: En 19-årig man åtalas för ringa narkotikabrott. Enligt stämningsansökan har han i början av februari haft cannabis på sig inne på en krog i Uddevalla. Han ska också ha använt narkotika. 19-åringen har erkänt.

10:33
Strömstad: Autmatlarm brand, Oslovägen.

08:52
Strömstad: En man åtalas för misshandel och skadegörelse. Han misstänks för att i juni i fjol ha slagit en kvinna i ansiktet så att hon föll till marken och för att ha slagit sönder flera fönsterrutor i en fastighet på Badhusgatan. Mannen har varken erkänt eller förnekat brott.

01:00
Uddevalla: Automatlarm brand, Hålgjutegatan.

00:57
Sotenäs: I Kungshamn får räddningstjänsten larm om röklukt i ett hus och man åker för att kontrollera. Det är en elfilt som blivit överhettad.

00:53
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till en busskur på Äsperöd som har brunnit.

Tisdag

18:01
Uddevalla: Automatlarm Norra Drottninggatan

16:24
Bullaren: Räddningstjns larmas till ett omlastningsområde där en lastbil läcker hydralolja. Omfattningen är strax innan 17 okänd. Läckaget påverkar inte trafik i övrigt. 

14:19
Ljungskile: Två bilar har krockat på Arendalsvägen. Det är oklart om personskador. Räddningstjänst och ambulans på plats.

13.23
Strömstad: Två bilar har kolliderat på vägen från Nordby köpcenter till motorvägen. Inga personer är skadade och ambulans har lämnat platsen. En av bilarna har läckt bränsle som räddningstjänsten vid 13.30-tiden höll på att sanera. Det är oklart hur olyckan uppkom.

12:14
Uddevalla: Räddningstjänsten får larm om en brand i terrängen på Kågårdsberget. Det brinner i en björk, oklart varför. Elden sprider sig dock inte och kan snabbt släckas.

11:30
Lysekil: Räddningtjänsten larmas till ett par gräsbränder. Den ena vid Uteby hinne rsprida sig över ett område av runt 1000 kvadratmeter. Men båda brädner släcks och ingen person kommer till skada. Den branden ska enligt räddningstjänsten ha startat efter att en privatperson eldat i en plåttunna. 

11:21
Strömstad: En person skadas i benet efter en trafikolycka i ett parkeringshus. 

10:13
Tanum: SOS Alarm får flera larm från allmänheten som ser en gräsbrand vid Gullbringa i Tanumshede. Det handlar dock om en kontrollerad eldning som räddningstjänsten känner till. Ingen åtgärd.

08:54
Lysekil: En 19-årig man misstänks ha kört bil berusad och orsakat en trafikolycka på Landsvägsgatan i slutet på januari. Han ska ha kört på en refug och en lyktstolpe och ska därefter ha smitit från olycksplatsen. Han åtalas nu för grovt rattfylleri, enligt åtalet ska han ha kört med en alkoholkonentration på 1,95 promille, och för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Han har i förhör erkänt.

08:06
Tanum: En 55-årig kvinna åtalas för grovt sjöfylleri, hon misstänks ha kört båt med en alkoholkoncentration motsvarande 1,16 promille. Det hände i början av juli i fjol, i Fjällbacka. Kvinnan har erkänt brott.

Måndag

22:49
Uddevalla: På ett företag vid Björbäck får enlastbilschaufför någon form v järnbalk i huvudet när han jobbar med ett släp. Han får dock inga allvarligare skador och behöver inte söka vård. En anmälan om arbetsplatsolycka gös.

22:14
Uddevalla: Vid Hogstorp stoppar polisen en bilist för kontroll. Föraren visar upp ett körkort som polisen misstänker är förfalskat. Mannen, som är född 1988, misstänks för brukande av falsk urkund och olovlig körning. Körkortshandlingen tas i beslag.

21:29
Uddevalla: På 44:an vid Källdal stoppas en bil och föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagnign och vidare utredning, misstänkt för rattfylleri. Fordonsskatten är dessutom inte betald varför polisen tar bilens registreringsskyltar i beslag.

17:55
Lysekil: En lastbil läcker diesel i närheten av en bensinmack i Brodalen. Räddningstjänsten åker dit och sanerar marken.

17:00
Uddevalla: Två 17-åriga pojkar åtalas skadegörelse, efter en händelse som inträffade i november förra året. De två pojkarna ska då ha klottrat på en vägg som tillhör en av kommunens gymnasieskolor. Enligt åtalet fångades pojkarna på en övervakningskamera, och båda erkänner brott. Den ena av dem erkänner dock enbart åverkan, vilket är en lindrigare form av skadegörelse.

15:10
Munkedal: Räddningstjänsten larmas till en mindre gränsbrand på Stalevägen. Branden kan släckas snabbt och det finns ingen misstanke om brott bakom branden. 

13:19
Smögen: Ett mindre område, 30 gånger 15 meter, eldhärjas. Spridningsrisken bedöms liten. 

07:24
Munkedal: En 52-årig man döms för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott till att betala dagsböter om totalt 5 000 kronor. Mannen stoppades vid Saltkällan i maj i fjol, och körde då bil trots att han saknar körkort och var även påverkad av narkotika samt hade en mindre mängd amfetamin på sig. Mannen erkände brotten.

07:10
Stenungsund: En förvirrad man rör sig på spåren vid Stora Höga varför polisen besltar att tågtrafiken ska stoppas. Mannen misstänks vara narkotikapåverkad och omhändertas. Händelsen leder till förseningar i tågtrafiken under morgonen.

02:21
Uddevalla: Automatlarm brand, Gräsholmsvägen.

01:41
Uddevalla: På Nordmannerödsvägen stoppar polis en manlig bilist i 50-årsåldern som får göra ett utandningsprov. Provet visar positivt och han tas med för provtagning, misstänkt för rattfylleri.

Söndag

22:50
Uddevalla: Automatlarm brand, Gräsholmsvägen.

16.24
Lysekil: En singelolycka har inträffat på väg 162 norr om Brodalen.

12:45
Tanum: Sidokrock på väg 163 vid Oppen. 

09:00
Uddevalla: Polisen har omhändertagit ovanliga många fyllerister under den gångna natten.

05:01
Strömstad: Anmälan om inbrott. En person  som bor på Tångenvägen kommer hem och upptäcker att någon har varit inne i bostaden. Närmare information saknas än så länge.

04:05
Uddevalla: Polisen stoppar en bil med tre personer i på Jacob Trahnsgatan. En av passagerarna är troligen narkotikapåverkad och tas med för provtagning. Han är nu misstänkt för narkotikabrott. Föraren är OK.

03:12
Uddevalla: En man uppger att han har blivit nedslagen av två andra på en restaurang på Torp Köpcentrum. Han, och eventuellt någon mer, följer efter i bil när de båda ger sig av därifrån. Det finns alkohol med i bilden och en del bråk, uppger polisen. En anmälan om misshandel skrivs.

Lördag

 02:40

Uddevalla: Polispatrullen stoppar en bil på Motettvägen där man misstänker att föraren är påverkad.

00.29

Uddevalla: En person ser en personbil med sönderslagen bakruta på Strömstadsvägen. Det är mycket gods inne i bilen och eftersom det kan vara stöldgods kontaktas polisen. En anmälan om stöld skrivs.

 

Fredag

22:36

Uddevalla: Polisen omhändertar en man som sitter i en bil på en parkering på Torp och röker, vad man tror är, cannabis.

15:38 

Mollön: Gräsbrand Mollön

13:58

Munkedal: Vid Håby-Skåttene brinner det i terrrängen. Räddningstjänsten får kontroll på elden vid cirka 14.15-tiden. 

07:14
Uddevalla: En lastbil och en personbil krockar på Västgötavägen. Räddningstjänst, polis och bärgare har kallats till plasten. Enligt polis har inga personer skadats och båda förarna har tagit sig ur fordonen. 

00:08
Lysekil: Automatlarm brand, Södra Kvarngatan.

Torsdag:

19:41
Uddevalla: Automatlarm brand, Melodivägen.

14:57
Uddevalla: En man i 25-årsåldern togs av väktare då han klippt av larm på varor inne i en butik på Torp. En anmälan om skadegörelse har gjorts.

14:04
Munkedal: Två bilar krockade vid Håby. Detta skedde vid korsningen med Gårdsvägen. Inga personskador.

13:56
Strömstad: Väktare griper en man på Nordby shoppingscenter, efter att han varit inne i en tobaksbutik och stulit cirka 50 limpor cigaretter. Polis åker till platsen och övertar gripandet. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för stöld och körs till polisstationen för fortsatt utredning.

Onsdag:

22:01

Strömstad: En glömd kastrull med olja på spisen gör att lägenhet och trapphus fylls med rök. Ingen kommer till skada och räddningstjänsten vädrar ut på platsen. 

14:14

Lysekil: Räddningstjänsten släcker en gräsbrand. Runt 50 meter gräs har brunnit av efter att elden spritt sig från en tunna. 

14:01
Uddevalla: En kvinna blir påbackad på blomsterlandets parkering. Då de inte kom överens ringde hon polisen. Polisen behövde inte åka till platsen utan kunde lösa situationen med båda parterna över telefon. En skadeanmälan skrevs.

08:15

Uddevalla: Arbetsplatsolycka med traktor. Man hamnar under traktorn. 

07:44

Uddevalla: En sopbil börjar brinna på Hogstorp.

Tisdag:

20:54

Ljungskile: Automatlarm, brand.

20:00

Uddevalla: En man omhändertas för rattfylleri.

18:30

Grebbestad: Automatlarm

16:53

Uddevalla: En 16-åring grips för snatteri på Coop på Torp. 

10:04
Uddevalla: Vid Sundsandvik stoppar polisen en manlig bilist för kontroll. Mannen misstänks vara alkoholpåverkad och tas med för provtagning.

07:38
Munkedal: En olycka inträffar på E6 vis Saltkällan. 

Måndag

17:58

Henån: Automatlarm, brand, Södra Strandvägen

15.52

En kvinnlig cyklist i 20-årsåldern blir påkörd av en bilist och förs till NÄL med lindriga skador. Föraren är en man i 60-årsåldern. 

12:04

Uddevalla: En person välter med en truck på en arbetsplats i Uddevalla. Ingen person ska enligt uppgift från SOS Alarm ha behövt uppsöka sjukvård. 

11:44

Uddevalla: En man i 20-årsåldern åtalas för flera brott, bland annat grovt rattfylleri. Enligt åtalet ska mannen kört bil med cirka 1,4 promille i blodet. Mannen åtalas också för olovlig körning och ringa narkotikabrott. Mannen förnekar alla brott utom ett narkotikabrott.

08.41

Strömstad: Trafikolycka. Mopedist fick bildäck på sig. 

02:00

Uddevalla: En man grips av polisen efter att en annan man larmat polisen. Han har fått sin bil sönderslagen och blivit hotad. 

Söndag

23:30

Färgelanda: Automatlarm Folkhögskolevägen

12:10

Färgelanda: Två personer råkar i luven på varandra inne i en butik på Uddevallavägen. En av dem tilldelas ett slag, varför polis blir kallad till platsen och en anmälan om misshandel upprättas.

07:19

Strömstad: Automatlarm, brand

Lördag

23:18
Orust: En singelolycka inträffar på väg 178 i närheten av Varekil. Inga allvarliga skador rapporterades.

21:35
Orust: En husvagn uppställd på ett industriområde brinner upp. Förbipasserande upptäcker elden och larmar räddningstjänsten, men inga personer befann sig i eller i närheten av husvagnen.

09:31

Uddevalla: Brand i byggnad, flerfamiljshus. Något har brunnit på spisen i en lägenhet. Äsperöd.

Fredag

15:41

Herrestad: Vakter griper en kvinnlig snattare på Torp. Man hittar även annat stöldgods i hennes väska och kvinnan grips för stöld.

14:56

Uddevalla: En kvinna anmäler olaga hot på ett missbruksboende.

14:35

Uddevalla: En man omhändertas för fylleri.

13:02
Strömstad: Automatlarm brand, Nordby handelsområde.

12:29
Uddevalla: En man i 20-årsåldern misstänks ha kört bil med motsvarande cirka 1,5 promille. Det hände på Kolonnvägen hösten 2015. Mannen ska dessutom ha saknat körkort och åtalas nu för grovt rattfylleri, olovlig körning, samt narkotikabrott då han vid två andra tillfällen använt hasch eller annat cannabispreparat. 

10:37
Strömstad: En 50-årig man döms till 1 500 kronor i dagsböter för snatteri. Mannen stal i augusti varor för cirka 80 kronor från en butik i Strömstad.

06:59
Uddevalla: En man i 45-årsåldern döms till skyddstillsyn med 80 timmar samhällstjänst för att ha misshandlat sin före detta. Misshandeln ägde rum i kvinnans bostad i slutet av februari, då mannen kom hem till henne och var berusad. Bråk uppstod tämligen omgående och det slutade med att mannen sparkade eller slog kvinnan i ansiktet när hon satt ner på en säng. Mannen och kvinnans gemensamma barn fanns i bostaden när misshandeln skedde. Mannen ska betala drygt 8 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

02:18
Lysekil: På länsväg 162 vid Hallinden stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som får göra utandningsprov. Det visar positivt och han tas med för vidare provtagning på polisstationen.

Torsdag

18:30
Munkedal: Automatlarm Åtorpsvägen

13:45: En bil tappade en släpkärra vid Saltkällemotet. Bakomvarande bil körde rätt in i kärran och E6 fick stängas av i norrgående riktning för cirka en halvtimme. Inga personskador. 

10:07
Tanum: Automatlarm brand, Höjden, Tanumshede.

09:44
Uddevalla: Automatlarm brand, Svensebergsvägen.

07:55

Uddevalla: En man sågar sig i handen vid ett bygge och får vård. En anmälan om arbetsplatsolycka upprättas. 

04:51
Uddevalla: En bil kör av vägen och kraschar in i en fontän vid Anders Knapes väg. Inga personskador.

00:54
Munkedal: Polis får en anmälan om att det har skett en stöld av koppar på järnvägen i Hällevadsholm.

Onsdag

22:19
Lysekil: Polis får larm om att det ligger träd över halva vägbanan på länsväg 866 vid Stranderäng. Trafikverket kontaktas för att ta hand om träden.

20:21
Uddevalla: Ett vittne ser en man förstöra rutor till en föreningslokal. Vittnet konfronterar mannen och blir då sparkad. Den våldsamme mannen går därefter ombord på en buss. Han övermannas dock av passagerare och polis tillkallas. Mannen omhändeertas för berusning, och en anmälan görs om skadegörelse och misshandel.

20:18
Munkedal: En bil kontrolleras på Järnvägsgatan. Föraren misstänks för rattfylleri och tas med för provtagning.

20:07 
Strömstad: En äldre dam har eldat gräs runt sitt bostadshus och en granne har sett öppna lågor i skymningen. Räddningstjänsten får ett larm om skogsbrand. Väl på plats är branden släckt. Ingen kom till skada. 

16:40
En singelolycka har inträffat i Tossene i riktning mot Bovallstrand. Ambulans och räddningstjänst är på plats. 

16:00
Munkedal: Två bilar kolliderar i centrala Munkedal

14:00
En personbil och en moped har krockat vid McDonalds på Kungsgatan i Uddevalla.
– Båda var stillastående initialt. En ambulans har varit på plats och en person blev avförd till sjukhus, berättar Jimmy Tjörnvik, produktionsledare på SOS alarm.
I nuläget finns ingen information om skador.

11:19
Uddevalla: En kvinna i 30-årsåldern misstänks ha stulit tre par skor från en butik på Torp. Kvinnan åtalas nu för stöld. Hon förnekar brott.

09:36
Lysekil: En man i 50-årsåldern döms att betala 2 000 kronor i böter för brott mot fiskelagen. Detta sedan han i juli i fjol fiskat med burar avsedda för ett visst djup, men som påträffats på ett grundare djup än vad som är tillåtet. Uddevalla tingsrätt anser inte att mannen handlat uppsåtligen, utan av oaktsamhet.

07:46
Strömstad: En man i 30-årsåldern åtalas för ringa dopningsbrott, samt för brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. I januari ska han innehaft fyra tabletter med dopningsmedel och drygt 130 kapslar av ett kosttillskott som klassas som en hälsofarlig vara. Den misstänkte mannen förnekar brott.

07:35
Uddevalla: Två 23-åriga kvinnor åtalas för snatteri. De misstänks ha stulit varor för cirka 350 kronor från en butik på Torp i januari i år.

04:47
Uddevalla: Polis stoppar en bil som har körförbud på Fjällvägen. En ordningsbot skrivs ut till föraren.

03:02
Strömstad: Polis får larm om att kopparkabel stulits från järnvägen.

Tisdag

23:55
Lysekil: På länsväg 828 i Brastad krockar en kvinna med ett rådjur. Rådjuret avlider och tas om hand av jägare, kvinnans bil får plåtskador men inga personskador uppstår.

21:26
Uddevalla: En ordnignsvakt griper en kvinna som misstänks ha stulit från en butik på Torp. Polis kommer dit och det visar sig att det är två kvinnor som stulit varot till ett värde av 1 600 kronor. De misstänks också vara narkotikapåverkade och tas med för provtagning.

20:05
Uddevalla: Polis får samtal från en person som befarar att en kvinna blir illa behandlad av sin partner. Polis åker dit och pratar med paret, och en anmälan om ringa misshandel och olaga hot görs.

17:44
En singelolycka har inträffat vid LErbomotet. Trafiken påverkas. 

14:45
Orust: En kvinna i 35-årsåldern åtalas för rattfylleri, sedan hon ska ha kört bil påverkad av amfetamin. Det ska ha hänt på väg 160 vid Henån, i november förra året. Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

13:24
Munkedal: Räddningstjänsten rycker ut för att släcka en brinnande granhäck.

11:30
Strömstad: Automatlarm Norra Hamngatan

08:58
Uddevalla: En Uddevallabo i 25-årsåldern döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott, sedan han tagit amfetamin.

08:00
Tanum: En trafikolycka inträffar vid Rabbalshede skola. En personbil kör in i sidan på en annan. Hastigheten är dock låg och räddningstjänst behöver inte rycka ut. Bara lätta plåtskador uppstår och inga personer skadas.

00:04
Orust: Väktare upptäcker genom övervakningskameror att två personer rör sig inne på en inhägnad återvinningsstation utanför Henån. Polis larmas, men när patrullen kommer fram har personerna lämnat området. De har försökt slanga bensin från två lastbilar och diesel har runnit ut på marken. En anmälan om försök till stöld och miljöbrott görs. På plats hittas också en bil som eventuellt kan tillhöra männen. I bilen finns gods som eventuellt kan vara stulet.

Måndag

20:59
Munkedal: Vid Krokstad kör en bilist på ett rådjur. Rådjuret springer från platsen, inga personskador.

20:06
Orust: En privatperson utanför Ellös larmar polis om att två stora, lösspringande hundar har bitit ihjäl en tupp. Hundarna springer därefter vidare. Polisen upprättar en anmälan om brott mot lagen om tillsyn av katter och hundar.

15:23
Uddevalla: Automatlarm brand, Hovhults servicehus.


15:19
Uddevalla: En person tänder eld inne på en toalett på Uddevalla sjukhus. En väktare är på plats och släckte ensam branden. En anmälan om skadegöresle har gjorts.

14:13
Färgelanda: Ett larm om inbrottsförsök på två bostäder kommer in.  Man kan se brytmärke på dörrarna men inbrottstjuvarna har inte lyckats ta sig in. En anmälan om försök till inbrott har gjorts.

05:40


Uddevalla: Polis får larm om två personer som rör sig vid en källare på Skogslyckan och åker dit för att kontrtollera. På plats grips en man som bär kniv, han misstänks för brott mot knivlagen. Inget kan konstateras vara stulet.

Söndag

23:42
Munkedal: En biljakt uppstår sedan en bil vägrat stanna när polisen ska göra en kontroll. Mannen grips till slut i Hunnebostrand.

23:16
Färgelanda: Ett inbrott upptäcks på Höjdenskolan, väktare rycker ut. Det är oklart vad som stulits.

11:58
Uddevalla: Automatlarmet går i en byggnad på Skidlöpargränd.

01:39
Uddevalla: En fest på Göteborgsvägen blir så livlig att polisen får rycka ut och lugna ner festdeltagarna.

Lördag

13:59
Strömstad: Automatlarmet går på Västra Hamngatan

12:14
Munkedal: En ledning från järnvägen har ramlat ner på järnvägsbanken och det uppstår någon form av överslag. Räddningstjänsten kan snabbt släcka den lilla brand som uppstår.

03:30


Strömstad: En stressad och upprörd anmälare ringer och säger att en man har blivit misshandlad i centrala Strömstad. Tre killar springer från platsen innan polisen är framme. Ambulans kommer till platsen men det är oklart om den misshandlade måste följa med. Ingen person är gripen. 

03:29


Uddevalla: En man född 1964 kommer i bråk med flera yngre killar på Kungsgatan. Det slutar med att han får ett slag mot ansiktet som ta så illa att två tänder slås ut. Polisen kommer till platsen och en av killarna omhändertas för fylleri. Han är gripen och förhör kommer att göras när han har nyktrat till. Den misshandlade mannen uppsöker vårdcentral.
Fredag

22:13


Uddevalla: Ungdomar "roar" sig med att kasta ägg på ett hus och springer därefter därifrån. Anmälan görs om ofredande.

19:54
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till en villa i Ljungskile där det börjat brinna i en tvättmaskin. Husägarna lyckades själva släcka elden med en pulversläckare och när räddningstjänsten kom fram återstod mest att vädra ut byggnaden. Förutom rökskador i byggnaden och en förstörd tvättmaskin ska inga större sakdor ha uppkommit. Ingen person skadades.

15.35
Uddevalla: Vid Högås brann en gryta i ett hus. Räddningstjänsten larmades men de boende lyckades få på ett lock och släcka elden Räddningstjänsten åkte ut till platsen och kontrollerade.

14:44
Uddevalla: Mindre gräsbrand på Herrestad. Ingen skadad. 

14:07
Strömstad: Mindre gräsbrand på Änggård. INgen skadad. 

13:47
Uddevalla: En man i 30-årsåldern åtalas för ringa narkotikabrott. Enligt åtalet ska mannen använt hasch eller cannabispreparat. Mannen förnekar brott.

Torsdag

22:20

Munkedal: Ett nedfallet träd på järnvägen orsakade ett elfel och skadpade en bränning. Men den mindre branden kunde släckas snabbt. 

18:44

Strömstad: Räddningstjänsten larmas till en gräsbrand på Västra Hamngatan men när manskapet kommer fram är den släckt. Man ser spår av en grill men inget annat.

15:35
Sotenäs: Räddningstjänst får larm om en gräsbrand i Kungshamn. Men när räddningspersonalen kommer fram har elden redan självslocknat. Omfattningen var mindre och inga skador rapporteras. 

13:46
Brastad: En bilist åkte av vägen i Brastad i höjd med Kyrkvägen. Föraren larmade SOS själv, ambulans åkte ut till platsen, inga personskador rapporteras. 

12:18
Uddevalla: En snattare döms av Uddevalla tingsrätt att betala dagsböter på totalt 9 000 kronor, sedan han stulit skyddsfilm till mobiltelefoner värt cirka 250 kronor från en butik på Torp. Snattaren, en man i 30-årsåldern, erkände stölden.

12:02
Strömstad: En 18-åring döms till skyddstillsyn efter en misshandel på Södra Hamngatan i september i fjol. Efter att ha hamnat i dispt med en annan man på en krog skallade 18-åringen den andra mannen i ansiktet. Den skallade mannen fickbland annat krossår på näsroten och en del av en tandavslagen.

10:30
Västsverige: Stopp i tågtrafiken på grund av sabotage. 

06:55
Grebbestad: Automatlarm Gisslerödsbacken

03:00
Uddevalla: Räddningstjänsten larmas till en lägenhet. En torrkokning hade skett och räddningstjänsten lämnar utan åtgärd. 

Onsdag

16:35
Orust: En kvinna i 35-årsåldern åtalas för ringa narkotikabrott. Hon misstänks ha använt amfetamin, i Varekil i början av november i fjol. Kvinnan har i förhör erkänt och riskerar 1 500 kronor i böter.

13:42
Munkedal: En man i 45-årsåldern åtalas för rattfylleri. Han stoppades vid rondellen i Gläborgsmotet i december i år, och ska då ha blåst positivt i utandningsprov. Mannen har i förhör erkänt brott. Åklagaren yrkar att han ska dömas till dagsböter på totalt 52 500 kronor.

13:04
Tanum: En lastbil drabbas av ett motorhaveri, vilket gör att en mindre mängd dieselolja läcker ut på E6. Räddningstjänsten åker dit och sanerar. Lastbilen står vid sidan av vägen, så trafiken behöver inte stängas av under arbetet.

10:23
Tanumshede: Automatlarm Storemyrsvägen

07:39
Färgelanda: Automatlarm Håbynvägen

03:21
Lysekil: Hus brann ned till grunden

Tisdag

15:01

Tanum: En singelolycka har inträffat vid Grindmotet på E6 i norrgående riktning. Inga allvarliga skador rapporteras, men vägen var avstängd ett par timmar.

14:35

Strömstad: Atuomatlarm Grålösvägen

12:04
Uddevalla: En man i 40-årsåldern stoppades av polis vid Torpmotet i somras när han körde bil fastän han saknade giltigt körkort. Han misstänktes för grov olovlig körning och kallades till polisförhör, men under polisförhöret visade han upp ett körkort som var förfalskat. Nu misstänks han ocksåför brukande av falsk urkund och har åtalats vid Uddevalla tingsrätt.

11:22
Strömstad: En27-årig Dalslänning döms för att ha misshandlat sin tidigare sambo, till villkorlig dom med samhällstjänst. Misshandeln skedde i det dåvarande parets gemensamma bostad, i slutet av 2013. Sambon har berättat att mannen varit kontrollerande mot henne och misshandeln ägde rum en dag efter att de haft besök. Kvinnan hade pratat med den manlige besökaren och efter att han hade gått blev 27-åringen arg. Han tog tag i hennes armar, lyfte upp henne och kastade ner henne, därfter satte han sig med knäna på hennes bröst. Man förnekade att det inträffat men döms ändå av Uddevalla tingsrätt. Han ska betala drygt 11 000 kronor i skadestånd till exsambon, och ska även betala advokat- och målsägarbiträdeskostnaderna på drygt 26 000 kronor.

04:42
Steungsund: Smash andr grab-inbrott i klädbutik

Måndag

14:01

Strömstad: Automatlarm Linnégatan

10:00
Orust: En man och en kvinna misstänks för stöld på äldreboende. 

09:51
Lysekil: En polispatrull stoppar en bil som det är körförbud på vid Gåseberg. Föraren misstänks dessutom för rattfylleri. Bilen tas i beslag och ska bärgas från platsen.

09:02
Strömstad: Automatlarm Norra Bergsgatan

Söndag

20:02

Bohuslän: Bråk på boende. Anmälan om misshandel och skadegörelse skrivs. 

14.46

Strömstad: Ett automatlarm om brand i byggnad på Edetgatan i Strömstad. Enligt SOS Alarm ska väktare vara på platsen och får dessutom hjälp av räddningstjänst.
Väl på plats visar det sig inte vara någon brand och räddningstjänsten drar sig tillbaka. 

12.06

Tanumshede: Enligt SOS Alarm ska det vara en gräsbrand i ett område som heter Vitevall, som ligger i Tanumshede. 

06.22

Uddevalla: Automatlarm brand, Österled 2.

00.42

Orust: En polispatrull stoppar en personbil på länsväg 160, i närheten av Henån. Föraren, som är en man i 45-årsåldern, blåser positivt och tas med för provtagning.

00.17

Strömstad: Ett larm om olaga intrång i en bostad i Strömstad. När polisen kommer till platsen påträffar de en person som vägrar lämna bostaden. De medlar med personen som tillslut lämnar platsen. 

Lördag

23.59

Orust: En man i 45-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott. Han tas med av polisen för provtagning. Händelsen inträffar på en gata i Henån. 

23.46

Uddevalla: Polisen stoppar en person som misstänkts för drograttfylleri. Personen tas med för vidare provtagning. 

19.59

Lysekil: Två män omhändertagna efter bråk

15.33

Sotenäs: Polisen får samtal från en person som precis kommit hem från sin semester och upptäckt att någon ryckt upp dörren till hans hus. Väl inne i huset är TV:n borta och även en borrmaskin. Polisen kommer till platsen och tar upp en anmälan samt söker efter spår. 

11.55

Munkedal: En personbil stoppas av polisen på grund av ett trafikbrott. Händelsen ska ha inträffat på Fossvägen.

09.29

Strömstad: En person ringer till polisen och berättar att grannarna är högljudda och bråkar. När polisen kommer fram till adressen visar det sig vara ett par som bråkat. Men ingen av dem är skadade. Däremot omhändertas en av personerna för fylleri.

Fredag

23.32

Uddevalla: En person ringer till polisen och uppger att man sett en kille som verkar påverkad. Polisen åker till området Bleket och får syn på killen, som är i 19-års åldern. Han tas med av polisen för vidare provtagning. 

20.08

Uddevalla: Polisen får in ett larm om stöld i butik på Torp. Det visar sig att en 16-årig kille tagit godis från en matbutik. En anmälan skrivs på platsen. 

19:07

Uddevalla: Två kvinnor är inblandade i ett bråk i närheten av Hönseberget. 

16:00

Orust: Larm om misshandel på buss.

13:59
Ljungskile: Två bilar kolliderar på Lyckrnavägen i höjd med busshållplatsen Ljungås. Ambulans och räddningstjänst rycker ut och en person körs till vårdcentral för kontroll. Inga allvarligare skador befaras.

08:59
Uddevalla: Automatlarm brand, Buddeberg.

07:27
Uddevalla: En man i 30-årsåldern åtalas för flera fall av narkotikabrott. Bland annat ska han haft flera gram cannabis på sig både i Uddevalla och Lysekil och han misstänks ha kört bil på Vindfällegatan när han var påverkad av narkotika. Mannen har i förhör erkänt. Åklagaren yrkar att han ska dömas till dagsböter på totalt 10 000 kronor.

00:14
Munkedal: Automatlarm brand, Dingle.

Torsdag

23:06
Strömstad: På E6 kör en personbil in i en flock med vildsvin.

15:30
Uddevalla: Misstänkt rån. 

15:06
Orust: Räddningstjänst larmas till Slussen på Orust där det ska brinna i väggen på ett uthus. Boende på tomten hann släcka branden innan räddningstjänst kom till platsen. Ingen kom till skada. 

11:34
Lysekil: En man i 20-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri. Han kontrollerades i februari på Länsväg 162 i höjd med hållplats Brodalen, Brastad, och utandningsprov visade då att han hade motsvarande drygt 1,8 promille. Han har i förhör erkänt brott.

10:38
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms till dagsböter om totalt 3 000 kronor för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Mannen kontrollerades av polis på Tureborgsvägen och var då påverkad av hasch eller annat cannabispreparat. Han hade också tre knivar, två knogjärn och en yxa med sig, i bland annat en ryggsäck och i sin jacka. Tillhyggena beslagtogs och Uddevalla tingsrätt har beslutat att de ska förverkas.

10:07
Munkedal: Automatlarm brand, Klockvägen.

09:51
Uddevalla: En man i 40-årsåldern döms att betala 1 500 kronor i böter för att kört över heldragen linje med motorcykel. Det hände vid Torpmotet på väg 44, i juli förra året.

05:13
Orust: En brand bryter ut i ett garage i Tegneby. Räddningstjänst släcker branden, som inte ska ha varit av strre omfattning. Inga personer uppges ha skadats.

03:40
Strömstad: På E6 vid Skee kör en lastbil in i mitträcket i norrgående riktning. Föraren skadas inte, men olyckan gör att diesel rinner ut på vägbanan och det blir bråte efter mitträcket. En bakomvarande bil kör in i bråtet och får punktering. Föraren klarar sig dock oskadd.

01:43
Munkedal: En polis blir sparkad i huvudet av en man i samband med att man rycker ut på ett larm om ett bråk i Hedekas.

Onsdag

14:04
Uddevalla: Polisen stannar en bilist på Lagerbergsgatan i centrala Uddevalla. Mannen blåser positivt i en alkoholmätare och får därför följa med till stationen för vidare provtagning, misstänkts för rattfylleri.

12:34
Orust: Räddningstjänst larmas till Kalvhagen utanför Vräland, där en lastbil har börjat brinna i hytten. Ingen person har skadats. Under bärgningsarbetet spärras vägen av helt i cirka 30 minuter.

11:18
Uddevalla: En 21-årig man döms till dagsböter på totalt 5 500 kronor för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 21-åringen stoppades i en trafikkontroll vid Kläpphede och i samband med den visiterades han och polisen fann en påse med 1,64 gram amfetamin. Knivbrottet ägde rum i Göteborg i december. 

08:21
Färgelanda: En trafikolycka inträffar på väg 172 söder om Ödeborg. Det är en personbil som kör av vägen och i diket. Ambulans, räddnignstjänst och polis larmas till platsen, när räddningstjänsten kommer fram är personen redan ute ur bilen förefaller inte vara allvarligare skadad. Föraren körs dock till Näl för kontroll. Under räddnings- och bärgningsarbetet stängs vägen av helt.

07:54
Tanum: En kvinna i 50-årsåldern döms för grov olovlig körning sedan hon i december förra året kört bil fastän hon saknar körkort. Hennes bil förklarades förverkad av Uddevalla tingsrätt. Hon dömdes så sent som i december för flera fall av grov lovlig körning och rattfylleri till tre månaders fängelse. Det nya brottet infogas i det tidigare utdömda straffet.
Kvinnan misstänktes även för grov olovlig körning och grovt rattfylleri efter en olycka på E6 i Tanumshede i augusti i fjol. En anställd på polisen i Norge blev omkörd av en bil i hög hastighet och några minuter senare såg han samma bil igen, då hade den kört in i vajerräcket och kvinnan stod utanför bilen. Hon var påverkad av narkotika men hävdade att det var en annan som kört bilen. DNA-spår som matchade kvinnan fanns på bilens utlösta krockkudde, men kvinnan hävdade att hon hade fått gå ut på förarsidan eftersom passagerardörren var blockerad och att DNA-spåret kunde ha lämnats då. Tingsrätten anser inte det bevisat att det var kvinnan som körde bilen vid olyckstillfället och hon frias.

04:32
Munkedal: Automatlarm brand, Gläborg.

01:41
Lysekil: Polis kontrollerar en personbil på Länsväg 162 vid Lyse. Den manlige föraren saknar körkort och rapporteras för grov olovlig körning.

Tisdag

21:40
Sotenäs: En singelolcyka inträffar på väg 872 utanför Kungshamn när en personbilsförare måste väja för ett vildsvin och kör av vägen. Ambulans och räddningstjänst larmas till platsen men inga personer skadas i olyckan. Bilen bärgas från platsen.

16:05
Uddevalla: En man i 50-årsåldern döms för sjöfylleri till 40 dagsböter, totalt 16 800 kronor. Mannen erkänner att han kört båt med cirka 0,5 promille alkohol i blodet.

06:29
Uddevalla: Automatlarm, Hålgjutegatan.

Måndag

16:33
Lysekil: Automatlarm Gåseberg

15:37 

Uddevalla: Automatlarm Loftvägen

12:04

Uddevalla: Automatlarm Norra Drottninggatan. 

03:57
Strömstad: Ett inbrott skre på Nordby köpcentrum. Någon krossar en ruta och tar sig in, det stjäls gods från en matvarubutik på området. Platsen spärras av för en teknisk undersökning. I samband med inbrottet har en väktarbil fått en ruta krossad.

 

MEST LÄST