Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

DSC_0010
IT - entrepenörer. Patrik Ärlsjö, Niklas Helgesson och Thomas Fälldin leder KON-IT som totalt har åtta anställda och 2015 omsatte 8 miljoner.

De vill hjälpa företag med digital handel

Det lilla It-företaget KON - IT i Uddevalla vill slå sig in på den växande marknaden för digital handel. Det gör man med att lansera en genväg till digital handel för alla små- eller mellanstora företag, som kanske inte själva har greppet om hur detta går till.

– Vi har byggt en plattform för digital handel som våra kunder kan komma igång med nästan omedelbart och utan stora investeringskostnader som gällde förr i tiden, säger Patrik Ärlsjö.

Kollegan Thomas Fälldin hänvisar till en ny prognos från Svensk Handel om att butiksdöden ökar och att 42 000 jobb kan försvinna på tio år i landet. Samtidigt ökar e-handeln kraftigt. I det här uppkomna läget bjuder KON - IT hjälp åt kunder med att sälja sina produkter digitalt.

– Man ansluter till e-handelsfabriken och bestämmer själv hur mycket service man vill köpa. Vi kan erbjuda allt från att visa produkterna till se till att de kommer hem till kunderna med lastbil när de väl är sålda, säger Niklas Helgesson.

Rätt använd kan e-handeln ge nya jobb med att paketera, fotografera och visa upp varor på nätet, transporttjänster och mycket annat, menar de här e-handelsfabrikörerna.

– Ny teknik förändrar näringslivet. Men vi menar att digital handel som komplement kan rädda kvar vanliga butiker i glesbygden. säger Partrik Ärlsjö.

MEST LÄST