"Det är bara tragiskt"

När delägaren Fredrik Andersson kom till jobbet på morgonen möttes han av en totalförstörd butik.

|

En krossad discokulaligger i en hög med annat kolsvart bråte ute på gatan. Butikens rutor är helt sotiga. Insidan av det som varit en butikär helt förstörd efter branden på måndagsmorgonen. Lukten av brandrök sprider sig ut på Kungsgatan och den intilliggande frisersalongen.

– Jag fick samtalet på morgonen och när jag hörde att det brunnit blev jag jätteorolig. Jag visste ju inte då hur allvarligt det var. Allt är förstört, säger Fredrik Andersson som är delägare i Ismokekingoch som säljer e-cigaretter.

I hyllorna står cigaretterna i långa rader. De är helt kolsvarta ochser ut som förkolnade pinnar.

När Bohusläningen träffar Fredrik Andersson är det bara några timmar efter branden. En firma är där för att röja upp det första och poliser ser sig runt om i lokalen.

– Det är bara tragiskt. Det är tur att vi inte var här, materiella ting går ju att åtgärda, säger Tobias Lindlöf som jobbar i butiken.

– Det är ju både min arbetsplats och min hobby kan man säga. Jag trivs ju så bra här.

Redan tidigt på morgonen gick polisen ut med att man inte misstänkte att det ligger något brott bakom branden.

– Det ser ut som det startat vid disken, vid kassaapparaten och datorn, säger Fredrik Andersson.

Att e-cigaretter på något sätt skulle självantänt ser han inte som troligt.

– Nej, det är ju vid datorn vi tror den börjat. En sak att lära sig är ju att man ska stänga av sådan elektronik över natten, säger Fredrik Andersson.

Butiken är en del av en kedja med butiker i både Norge och Storbritannien. Mycket försäljning sker på nätet men butiken i Uddevalla sålde mest över disk.

– Det är ju väldigt synd att det skulle ske så här i julhandeln. Men vi får väl blicka framåt, säger Fredrik Andersson.

LÄS MER: