Det blir inte läge för skidor på sportlovet

Kanske, kanske kommer det ett blygsamt snöfall. Men ni som är sportlovslediga får resa bort om ni vill åka skidor.

ANNONS
|

Nästa vecka är det dags. En vecka ledigt från skola, och kanske arbete. Men det där riktiga vintervädret kan vi inte hoppas på.

–Nej, temperaturerna ligger fortfarande över det normala för februari. Men i nästa vecka är det kallare luft på väg ner över landet. På onsdagsmorgonen kan det möjligtvis komma lite snö också, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Nåja, lite vitt på backen kan det bli, men det kommer inte att ligga kvar. Det blir plusgrader och sedan kommer temperaturen att pendla kring nollstrecket. Regn är inte heller uteslutet. Den som vill åka skidor får bege sig till Värmland, eller Dalafjällen.

ANNONS

Men det finns ju så mycket annat att hitta på. Hela veckan är det sportlovsbio på museet. Alldeles gratis men du måste hämta biljett på museet. Du kanske vill testa dataspelsprogrammering? En sådan kurs är det på stadsbiblioteket på tisdag. Tycker man att det är roligare med sport anordnar fritidsgårdarna fotbollsturnering på Rimnershallen på onsdag. Eller varför inte testa livet som cirkusartist. På Regionteater Väst håller Cirkusexpressen skola måndag till torsdag.

Nytt för i år är en häst- och ridkurs som Ljungskile Ridklubb fixar på onsdag. Du får prova på att vara hästägare för en dag. Och det gör ingenting om du är nybörjare. Samma dag är det också mysdag med korvgrillning och isfiske på Herrestadfjället vid Krokestugan.

Hela programmet finns på kommunens hemsida.

ANNONS