Under måndagen kommer Owe Gustafsson att hålla sin utställning "Tänk om jag hade en snabel" på Bohusläns museum.
Under måndagen kommer Owe Gustafsson att hålla sin utställning "Tänk om jag hade en snabel" på Bohusläns museum.

Detta kan du göra på sportlovet

Trots att snön lyser med sin frånvaro finns det gott om sportlovsaktiviteter. Du kan bland annat lära dig cirkuskonster, skapa fantasidjur eller vara med på skräpverkstad.

ANNONS
|

Befinner du dig i Uddevalla under sportlovsveckan anordnar Bohusläns Museum flera aktiviteter för barn och ungdomar. De kickar igång sportlovsmåndagen med en skaparverkstad tillsammans med konstnären Owe Gustafson och utställningen "Tänk om jag hade en snabel".

– Vi kommer tillsammans med honom att ha öppna verkstäder där barnen kan pyssla ihop sina egna fantasidjur, säger museipedagogen Elisabeth Corsander.

På tisdagen blir det cirkusföreställning och cirkusskola. Då kommer nämligenCirkusexpressenoch lär barnen jonglera och göra cirkuskonster.

På Orust ska biblioteken engagera barn och ungdomar genom att ha en skärpverkstad. Tanken är att man på kreativa sätt ska skapa konst av sådant som annars oftast slängs bort.

ANNONS

– Man kan bygga allt från vindsnurror till plånböcker, säger initiativtagaren Noomi Edvardsson.

Till exempel kan man bygga och pyssla med gamla glasburkar, konservburkar eller mjölkpaket.

– Det här sättet att arbeta sätter igång fantasin och kreativiteten hos barnen. Jag tycker att det är viktigt att man tänker utanför boxen. Det har man användning av även när man blir vuxen, säger Noomi Edvardsson och fortsätter:

– Att återanvända vanligt hushållsskärp är bra för både ekonomin och miljön.

Skärpfabriken kommer under sportlovsveckan att pågå måndag till torsdag, men flyttas runt på de olika biblioteken på Orust.

Andra sakeratt göra på lovet:

- Under hela vecka 8 har Friskis och Svettis i Färgelanda gratis träning för studerande och i Uddevalla är det gratis för personer 2- 20 år under vecka 8.

- På Färgelandas fritidgsgård kommer det under veckan att vara film-mys, tipspromenad och bowling. Mer information på Fargelanda.se

- På Havets hus i Lysekil kan du paddla kajak och klappa sjöborrar. Alla vardagar under lovet kommer det också att finnas en dykare som berättar om livet under ytan.

- Onsdag 22 februari kommer föreningen Orusts släktforskare till Henåns bibliotek för att visa barn och ungdomar hur man släktforskar.

- På Munkedals bibliotek kan du under veckan bland annat gå på sportlovsbio, prova på att rita en egen serietidning, lära dig vika origami eller gå på sagoteater. Mer information på Munkedal.se

ANNONS