Peiman Eliassi och elever i klass 3 B på Ljungskileskolan
Peiman Eliassi och elever i klass 3 B på Ljungskileskolan

En juste match med LSK-idolerna


– Säg "förlåt" bara. LSK:s Hannes Stiller ropar över planen och spelet fortsätter med en frispark. Tillsammans med Peiman Eliassi är han på Ljungskileskolan och pratar om fair play i fotbollen.

ANNONS
|

Både föräldrar och lärare har märkt att det är tuffa tag i matcherna på rasterna. Hårda tacklingar och en hel del svordomar.

– Istället för att förbjuda och säga att det är dåligt vill vi göra något konstruktivt, säger Erika Wettre Westdahl, i föräldrarådet.

Föräldrarådettog kontakt med Ljungskile SK och frågade om de ville hjälpa till. Och det ville de.

På torsdagen kom Hannes Stiller, assisterande tränare, och Peiman Eliassi, och träffade klass3 B.

– Det är jätteroligt om vi kan hjälpa till. LSK vill vara en aktiv samhällsaktör. Våra spelare ska ju vara goda föredömen och det är väldigt roligt att få vara med i den processen, säger Hannes Stiller.

ANNONS

Först pratade de med eleverna.

– För att det ska vara roligt finns det regler om hur man ska förhålla sig. Vet ni vad man inte får göra, frågar Hannes Stiller.

– Inte tackla, hörs det från flera håll.

– Håller ni det då?

– Nää.

– Det blir fel ibland, då är det ganska enkelt, gå fram och säg "förlåt", säger Hannes och visar på Peiman, hur man också kan klappa den andre lite snällt på armen.

Han pratar om svordomar, LSK-spelarna får inte heller svära motvarandra, och hur man ibland får en klump i magen när man gjort något dumt. Då hjälper det med ett ärligt menat "förlåt".

Alla måste få vara med och spela.

– Ställ frågan "Vill du vara med", då tror jag det blir roligare i slutänden. Det är det tråkigaste som finns att stå och titta på.

Sedan kom höjdpunkten för eleverna-att få spela med sina idoler. Det blev bra fart och Ljungskilespelarna hade minst lika roligt som eleverna.

Men varför blir det ojuste spel på rasterna? Oscar Barck och Alexander Björk hade flera svar.

– Ibland börjar det med att det är ojämna lag och så bråkar man och tacklar, så får man bollen lättare, säger de.

ANNONS

– Om man gör mål, börjar de retas och då retar man tillbaka.

Hjälper det att LSK kommer hit?

- Ja, lite.

ANNONS