Enkät: Är det för tidigt med semlor?

Semlorna har börjat dyka upp på konditorierna nu efter nyår. Vi frågade folk på stan i Uddevalla om det är för tidigt med det gräddiga bakverket i januari.

ANNONS
|
När är det för tidigt att äta semla?

Nina Schmidt, 51 år, Vänersborg.

0
– Jag tycker bara det är härligt och jag såg faktiskt semlor i ett skyltfönster här förut. Det gjorde mig lite sugen. Däremot har jag svårt för alla nya sorter som har tillkommit, där är jag mer traditionell medan mina barn tycker det är jättekul med alla variationer.

Britt Torgerson, 83 år och Sten Torgerson, 85 år, Uddevalla.

0
– Nu är det alldeles för tidigt. Det ska vänta fram till fastan annars försvinner hela charmen. Det är ju det som är det speciella med fettisdagen.

Tommy Antonsson, 48 år, Vänersborg.

0
– Jag såg faktiskt att det såldes semlor på Torp redan innan jul och det tycker jag nog allt är alldeles för tidigt. Min pappa var bagare och då gällde det mellan jul och påsk, så jag tänker väl att det funkar nu.

Sven-Olof Bjurhult, 76 år, Uddevalla.

0
– Att det säljs nu känns alldeles för tidigt men traditioner försvinner allt mer. Julmusik spelas redan så långt innan julafton att man är trött på det när det väl är dags och det har blivit samma med semlan.. Det ser mysigt och läskande ut i skyltfönstren men det finns så mycket annat man kan ha nu.

Lena Höij, 70 år och Christer Höij, 74 år, Uddevalla.

0
– Att äta semlor nu tycker vi är fel, traditioner är till för att hållas och det är fettisdagen som gäller. Det är samma med alla de här nya semlorna. Till exempel såg jag att det finns räksemlor nu och det känns inte alls rätt.
ANNONS