Ett jobbcentrum där socialtjänsten, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen ska finnas kan bli av i Lotcens gamla lokaler.
Ett jobbcentrum där socialtjänsten, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen ska finnas kan bli av i Lotcens gamla lokaler.

Ett centralt jobbcenter kan bli av

När stiftelsen Lotcen gick i konkurs i våras satte det stopp i arbetet för det planerade kommunala jobbcentret som skulle flytta in i stiftelsens lokaler. Nu kan centret trots allt bli av i de tänkta lokalerna.

ANNONS
|

Lotcen försattes i konkurs den 9 maj av Uddevalla tingsrätt på begäran av stiftelsens styrelse som dragit slutsatsen att ekonomin var i ett alldeles för tufft läge. Bland annat hade stiftelsen inte satt av pengar till de anställdas pensioner.

Kommunen var då på väg att flytta in i Lotcens andra och tredje våning för att driva ett projekt med bland annat socialtjänsten, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen i ett jobbcentrumssamarbete för att på bästa sätt kunna hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden.

"Konkursen ställde arbetet på sin ända"

– Konkursen ställde det arbetet på sin ända. Nu blev kommunen de som är ansvariga för lokalerna och nu ser vi över frågan igen, säger arbetsmarknadsutskottets ordförande Evy Gahnström (V).

ANNONS

Hon ser fortfarande att en samverkan mellan de olika förvaltningarna skulle vara ett positivt sätt för kommunen att arbeta framåt för de som står längst ifrån arbetsmarknaden. Och Lotcens gamla lokaler är fortfarande platsen som man allra helst ser för projektet.

"Det är alldeles förträffliga lokaler"

– Det är alldeles förträffliga lokaler. Det ligger mitt i centrum och har dessutom historian från att varit platsen för hjälp efter att varvet las ned, säger hon.

Ärendet kommer att tas upp arbetsmarknadsutskottets nästa sammanträde onsdagen den 10 oktober.

ANNONS