Fångade blodröda supermånen på bild i Ljungskile

Tobias Åberg i Ljungskile har många talanger. Förutom att kunna plåta både det ena och det andra, så har han ett enormt tålamod. Han kan vänta. Och vänta. Och dessutom biter inte lite minusgradig kyla på honom.

ANNONS
|

Tidigt på måndagsmorgonen hade många spända förväntningar och stod och glodde upp mot himlen. Då var det nämligen dags för den blodröda supermånen att visa sig.

LÄS MER: Dags för spektakulärt fenomen

Nästa gång det är dags igen, är först om tio år.

Det här ville så klart inte konstruktören på Volvo och med bakluckor som arbetsområde, 29-årige ljungskilebon Tobias Åberg, missa.

Passion

Att fotografera är en passion och ju mer motiven handlar om himlar och fenomen, desto roligare är det. Tycker Tobias Åberg.

Många minns bilden han tog på just månen och Uddevallabron, och att han väntade i nästan ett halvår på den perfekta bilden.

ANNONS

Redan vid 04-tiden på morgonen vaknade han. Tittade ut genom köksfönstret - och minsann, där såg han den med egna ögon. Månen. Då hade den inte hunnit förmörkas så mycket, inga tecken på att den skulle bli en blodröd supermåne.

– Meteorologer sa ju på söndagen att det inte skulle gå att se det här i Västsverige. Att det skulle vara meningslöst att ens gå ut och titta. Men eftersom den syntes så gav den ju hopp om att jag skulle få se något, säger Tobias Åberg.

Tål skakningar

Få saker är omöjliga, enligt Tobias Åberg. Och när han såg månen började han klä på sig, ställde han ihop stativet och 30 minuter senare parkerade han sig i trädgården på en stol.

Men vilken ridå. Rullgardinen ner.

– Månen var borta. Det var lite jobbigt. Jag frös ganska mycket. Skakade faktiskt.

Men skam den som ger sig och skakningar tål han.

Och bilderna fick han.

– Det var ju väldigt väldigt molnigt. Men det syntes på himlen att det skulle klarna upp så jag satt kvar där ute och efter en timme hade jag fått mina bilder. Tur att jag satt kvar, säger han nöjt.

ANNONS