Får skyddstillsyn för nio brott

Det handlade om bilkörning och narkotika i samtliga brott som mannen dömdes för.

ANNONS
|

Mannen, som är i 50-årsåldern, stoppades av polisen vidfyra tillfällen 2016. Första gången var i mitten av maj, dels på Lagerbergsgatan i Uddevalladå han hade 51,6 gram cannabis på sigoch dels på Penninggatan där han körde bil utan att ha körkort, olovlig körning, och dessutom var påverkad av narkotika som amfetamin och nordazepam eller diazepam. Det sistnämnda innebar två brott: narkotikabrott, ringa brott och drograttfylleri.

Han nekade dock till att ha varit påverkad på ett medvetet sätt eftersom han äter ADHD-medicin som innehåller amfetamin i mycket liten dos.

Andra gången var två dagar senare i Ljungskile då han var påverkad av diazepam eller nordazepam och körde bil utan körkort.

ANNONS

Tredje gången var i slutet av oktober vid Slängom i Uddevalla där han var påverkad av diazepam och körde bil.

När det gäller mängden cannabis skulle mannen kunna dömas till 14 dagars fängelse eftersom det är mer än 50 gram men Uddevalla tingsrätttycker inte att det är lämpligt i det här fallet. De andra brotten ger böter och man anser att mannen skulle ha stor nytta av skyddstillsyn och då få stöd av en övervakare. Han är dömd tidigare men det är så länge sedan att det som nu hänt inte kan anses vara ett återfall, skriver tingsrätten i domen.

ANNONS