Förhördes om försvunna Uddevallamän

Den äldre av det tre männen som på onsdagen greps misstänkta för grova ekobrott har förhörts i samband med försvinnandet två Uddevallamän 2008.

ANNONS
|

– Han är hörd i ärendet, men i övrigt vill jag inte kommentera det mer än så, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson som på onsdagen fanns på plats när polisen gjorde en husrannsakan vid den misstänktes bostad i västra Uddevalla.

Det var under av tre veckor mellan september och oktober 2008 som en 31-årig man från Uddevalla och en 41-årig man från Ljungskile försvann under mystiska omständigheter. Gemensamt för de båda försvunna männen var att de hade arbetat i byggbranschen, att de anlitat utländsk arbetskraft och polisen misstänker att kriminella gäng figurerat i deras affärer.

Enligt Bohusläningens uppgifter upplevde den 41-årige mannen sig hotad av den nu anhållna 47-åringen. Det ska ha både ha gjort affärer med varandra och även haft privata kopplingar till en gemsam tredje person.

ANNONS

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson har i samband med att media skrev om männens koppling till varandra för ett par år sedan tydligt utryckt sig om att det inte finns något som talar för att 47-åringen haft något att göra med 41-åringens försvinnande.

Om länskriminalen kommer att höra 47-åringen gällande Uddevallamännens försvinnande 2008 nu när han är gripen misstänkt för andra brott vill Haraldsson inte kommentera.

– Länskrim har hjälpt till med insatsen men det här ärendet är inte vårt, säger Thord Haraldsson.

ANNONS