Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fem personer anhållna efter rånet i Uddevalla

Tre personer misstänks för att ha varit behjälpliga.

Det var vid lunchtid på torsdagen en guldbutik i centrala Uddevalla rånades av två personer iförda hjälmar. 

LÄS MER: Skottlossning efter rån i centrum

Två blåklädda unga killar iförda hjälm kom på moped, gick in i butiken där de misshandlade och rånade ägaren, och lämnade butiken med stöldgods i väskor. Flera vittnen på gatan såg när rånarna flydde. 

– Det var två maskerade, de hade vita hjälmar och svarta handskar, och vi följde efter dem en bit upp på Kilbäcksgatan. Då vänder sig den ena mot oss och skjuter. Då springer vi mot ett annat håll, berättade ett av vittnena till Bohusläningen på torsdagen. 

En attrapp

När polisen hittade föremålet som rånaren ska ha kastat i flykten skulle det visa sig att det inte var en riktig pistol. 

– När vi har undersökt det är en attrapp men för allmänheten uppfattas den ju säkert som äkta och det kan jag tänka mig var mycket obehagligt, säger polisens presstalesman Hans Lippens. 

Exakt vad det var för något är för tidigt att säga enligt Lippens men det kan till exempel vara en knallpulverpistol. 

Fem greps

En intensiv polisjakt påbörjades på torsdagen av polisen. Gärningsmännen eftersöktes med bland annat både helikopter och hundpatrull. 

– Under sen kväll och natt greps fem personer. Två personer har gripits för själva rånet och tre för medhjälp, meddelar polisens presstalesperson Hans Lippens på fredagsmorgonen. 

– De andra tre har varit behjälpliga på något sätt och varit delaktiga men hur i detalj är för tidigt att säga,säger Hans Lippens. 

Personerna som alla är män är anhållna. Några är kända av polisen sedan tidigare. 

– Bra vittnesuppgifter och spaningsinformation internt i Uddevalla har lett till gripandet. Nu återstår förhör med de här och fler husrannsakningar under dagen, säger Hans Lippens. 

Gripandet ska ha skett på flera adresser i centrala Uddevalla. 

– Alla har gått lugnt till väga, säger Hans Lippens. 

Under fredagen hålls förhör med de misstänkta och polisen går igenom spår och den tekniska undersökningen. 

Tappade stöldgods

Vad det är för stöldgods som rånarna fått med sig är på fredagsförmiddagen okänt. Rånarna ska ha tappat saker i flykten. 

– Vi får se vad husrannsakningarna under fredagen ger och så måste vi gå igenom med målsägaren om vad som kan ha stulits. Det är ett stort pusselarbete som kvarstår, säger Hans Lippens. 

Se filmen och bilderna från rånet

Guldbutiksrån i Uddevalla
Se mer från - Guldbutiksrån i Uddevalla
MEST LÄST