Fick tänderna utslagna av gokart-förare

En man skadades på motorstadion i Uddevalla när han blev påkörd av en gokart.

ANNONS
|

Det var under söndagskvällen som olyckan inträffade.Klockan 19.58 kom larmet till SOS.Ambulans skickades då till motorstadion på Glimmingen.Enligt polisens presstalesman för region Väst, Tommy Nyman, hade då en man blivit påkörd av en gokart.

Peter Ernholm är delägare på motorstadion. Han berättar att man under söndagskvällen hade hyrt ut gokartbanan till sällskap.När en av gokartförarna, en tonåring, skulle köra in i depån råkade han trycka på gasen istället för bromsen.

- Samtidigt väjde föraren för en annan gokart och råkade istället köra in i en av våra anställda, säger Peter Ernholm.

Den anställde, en man i 20-årsåldern, fick två tänder utslagna samt skrapsår.

ANNONS

- Det var ett 20-tal personer närvarande och det är klart att det är obehagligt att se något sådant här. Vår anställdefick åka till Näl med ambulans men han kunde åka hem redan igår kväll, säger Peter Ernholm.

Föraren blev chockad av det som hände.

- Det var väldigt olyckligt, för alla inblandade. Tack och lov händer sådant här nästan aldrig. Det är extremt ovanligt skulle jag vilja påstå. Visst händer det situationer när en förare tar fel på gas och broms. Men att det slutar i skador så här, det händer nästan aldrig. Det var en väldig otur och väldigt svårt att förutse, säger Peter Ernholm.

Polisen utreder olyckan som en arbetsplatsolycka.

ANNONS