Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Fler än någonsin har Bohusläningen Plus

Sedan starten i somras har antalet personer som provat Bohusläningen Plus ökat stadigt. Nu har tidningen över tusen nya prenumeranter.

– Vi har nått en milstolpe som vi sett fram emot länge, och det är att vi nu har över tusen prenumeranter som har valt att fortsätta läsa oss efter provmånaden, berättar nyhetsredaktör Christian Möller.

Det var i somras som Bohusläningen införde Plus och alltså började ta betalt för artiklar på nätet. Flera andra tidningar hade då valt att göra samma sak men Bohusläningen var först ut bland tidningarna inom Stampen.

"Plus har tagits emot väl"

I dag är det alltså över tusen personer som valt att bli fullbetalande Pluskunder och alltså fortsätta prenumerera på tidningen efter provmånaden som kostar en krona.

Angelica Dimakis, redaktionschef på Bohusläningen. Bild: Lasse Edwartz.

– Vi kan konstatera att Plus tagits emot väl. Folk förstår att bra journalistik kostar pengar och är beredda att betala. Jag känner mig också väldigt stolt över redaktionens arbete, säger redaktionschef Angelica Dimakis och berättar att tidningen på senare tid genomfört många olika satsningar.

LÄS OCKSÅ: Så gör du för att bli prenumerant

Det handlar bland annat om rekryteringen av sju nya medarbetare, men det har också hänt en hel del på Bohuslänignens sajt.

– Vi har tagit ett nytt grepp när det gäller hur vi presenterar vårt material digitalt. Vi har försökt att snygga till vår sajt och gjort den tydligare för läsarna. Vi är också mer aktiva på sociala medier för att få ut vårt material där läsarna befinner sig, säger Christan Möller.

"Vi har märkt vad prenumeranterna uppskattar"

Med fler reportrar i redaktionen har tidningen också kunnat satsa på mer fördjupade artiklar.

Christian Möller, nyhetsredaktör på Bohusläningen. Bild: Lasse Edwartz.

– Vi har märkt vad prenumeranterna uppskattar och det är bland annat att vi har en kunnig och genomarbetad rapportering kring ämnen som är viktiga för läsarna, säger Angelica Dimakis och meddelar att fler fördjupningar kommer.

– Vi kommer ha en gedigen valrapportering och i den kommer vi rapportera om saker som är viktiga för våra kommuner, bland annat frågor som skola, omsorg och arbetsmarknad.

"Nu siktar vi mot nästa rekord"

Den som läser Bohusläningen har nog inte heller missat de många livesändningar som framförallt sportredaktionen stått för.

– Vi har satsat stort på att livesända flera idrotter men Uddevalla har ju blivit en futsal-stad tack vare IFK Uddevallas framgångar, och ju längre laget gått i slutspelet, desto större intresse har vi märkt från läsarna. Därför är vi väldigt glada över att vi kommer att sända även SM-finalen i futsal från Örebro i helgen, säger Christian Möller som ser fram emot ett händelserikt år.

– Nu siktar vi mot nästa rekord och om läsarna har idéer och åsikter om vad vi borde rapportera om är vi tacksamma för alla tips.

Läs mer om Bohusläningen
MEST LÄST