Flydde i kalsongerna när polisen kom

Polis misstänkte att mannen var drogpåverkad och ville ta prov. Då flydde mannen ut i snön i bara kalsongerna och flera patruller fick sättas in för att hitta mannen.

ANNONS
|

Det var i december förra året som polisen kontrollerade en bil i Helenedal. När polisen bad mannen visa sin legitimation sprang denne från platsen och poliserna hann inte kapp honom. Men mannen hade uppgett sitt namn så poliserna gick till mannens bostad, och där fanns han. De erbjöd mannen göra ett urinprov på plats eller följa med till polisstationen, men då flydde han på nytt. Denna gång i bara kalsongerna och ut i snön.

Polisen fick dra igång en sökinsats efter försvunnen person och flera polispatruller sattes in. En hundpatrull lyckades dock spåra mannen till ett hus där en anhörig bodde, och i en soffa låg mannen.

ANNONS

Döms av tingsrätten

När polis skulle ta med sig mannen för provtagning satte sig mannen på nytt på tvären, genom att kränga med kroppen och spotta mot poliserna.

Mannen, som är i 20-årsåldern, åtalades för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott eftersom provtagningen visade att han var påverkad av hasch eller annat cannabispreparat. Nu har Uddevalla tingsrätt funnit honom skyldig till båda brotten och dömer honom till dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor.

ANNONS