Rånade som spindelman.
Rånade som spindelman.

Fyra män åtalas för hänsynslösa rån

Fyra män åtalas nu för en rad personrån i Uddevalla. Enligt åtalet ska tre av dem bland annat ha lurat tre män till en avlägsen plats där man hotat en man med en morakniv.

ANNONS
|

Fyra män står åtalade för flera olika brott. Det handlar om en 19-årig man, två män i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern. I åtalet finns tre punkter som handlar om rån. En av männen i 20-årsåldern är inblandad i samtliga punkter som rör rånen.

De tre rånen ska ha skett 8-9 januari i olika delar av Uddevalla.

Enligt åtalet har den 20-åriga mannen ensam rånat två män genom att ha knackat den ena av dem på axeln med en morakniv, viftat med kniven och sedan krävt att få deras pengar och mobiltelefon. Rånet ska ha skett på Dalaberg den 8 januari.

ANNONS

Det andra rånet ska ha begåtts av samtliga fyra åtalade, också på Dalaberg samma dag.

Offret ska här ha varit en ensam man som de åtalade ska ha greppat tag i och omringat och sedan skrikit till honom att ge dem pengar. De ska också ha hållit tag i hans jacka och känt efter i hans fickor samtidigt som man också hållit en kniv nära hans hals och även petat på honom med en batong. Man ska också ha visat honom en glasskrossare eller liknande.

Männen ska ha fått med sig en mobiltelefon och ett bankomatkort med tillhörande pinkod. Männen ska ha varit maskerade med rånarluvor vid händelsen.

Det tredje rånet ska ha utförts dagen därpå av tre av männen (förutom mannen i 30-årsåldern) vid Bohusläns museum. En kvinna och två män ska då ha lurats till en avlägsen plats av männen, som var maskerade med rånarluvor vid tillfället. Här ska männen ha tagit fram en morakniv och hållit den mot en av rånoffrens hals och begärt att få offrens tillhörigheter. Även här ska rånarna ha känt efter i offrens fickor.

Rånarna fick här med sig bland annat en mobiltelefon, plånböcker, en klocka och en väska.

Samtliga åtalade förnekar brott förutom en 19-årig man som erkänner inblandning i det tredje rånet.

ANNONS

Den 20-åriga mannen åtalas också för narkotikabrott, brott mot knivlagen och stöld.

ANNONS