Gick förbi polishuset med yxa och kniv – åtalas

Uddevallabon gick förbi polisstationen med flera väskor. Ur en av dem stack en yxa ut. Nu misstänks mannen för narkotikabrott, cykelstöld, inbrott, häleri och brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Det är en man i 25-årsåldern som nu åtalas för en rad brott som enligt stämningsansökan har skett framförallt under hösten. Det första brottet gäller ett inbrott i en källare i ett bostadshus på söder i augusti. Tjuven kom aldrig över något byte den gången, men fotograferades av övervakningskameror medan han bröt upp en dörr.

Han filmades även av övervakningskamera när han tog en cykel i Kochska gränden i mitten av oktober. Cykelns ägare berättade i förhör att hon skulle in i en butik och hade ställt cykeln olåst utanför. Hon hade knappt kommit in i butiken innan hon märkte att cykeln var borta.

ANNONS

– Jag gick förbi cykeln och den såg inte låst ut. Så rullade jag iväg med den, har den åtalade mannen berättat i förhör.

Inte våldsam

Polisen undrade om han inte förstod att cykeln tillhörde någon annan.

– Ja jag hade mina misstankar att det inte var min, svarade mannen.

Någon vecka tidigare hade mannen gått på Skolgatan med tre väskor och då passerat polishuset. Från en av väskorna syntes skaftet på en yxa hänga ut. Polis visiterade mannen och hittade då även en kniv och ett knogjärn. Mannen ska även flera andra gånger ha burit på kniv, vilket han också åtalas för.

– Jag är ingen våldsam människa. Den världen jag är i finns våldsamma människor. Hellre äta än att ätas, har han förklarat i ett förhör.

Uddevallabon har också varit i befattning med stöldgods för tiotusentals kronor. Det handlar bland annat om ett flertal stulna musikinstrument.

Den misstänkte mannen har i förhör erkänt de sammanlagt elva brottspunkter han åtalas för.

ANNONS