Här är årets dyraste hus

Fem i topp ligan sålda hus i Bohuslän i år ligger i Lysekil, Orust, Smögen, Hamburgsund och Marstrand. Och intresset för att köpa hus är fortsatt stort.

ANNONS
|

Det dyraste sålda huset i Bohuslän blev inte helt oväntat Katteklåvan i Hamburgsund för 35 miljoner kronor. Därefter kommer fyra olika bostäder i Smögen, Marstrand och i Lysekil som gått för runt 10 miljoner kronor stycket. – Intresset för nya objekt är stort i Lysekils kommun, säger Phillip Loewen, mäklare på Fastighetsbyrån i Lysekil. Vi har ett samarbete med en trähustillverkare om försäljning av bostadsområdet i Mariedal där det ska byggas 21 hus. Flera hus är redan bokade.

MISSA INTE:

Phillip Loewen konstaterar också att det varit en kraftig uppgång när det gäller priserna på fastigheter på senare år. Men att det är ganska lugnt på marknaden under jul och nyårshelgerna. – Man ska inte vara rädd at lägga ut sitt hus till försäljning den här tiden på året, säger han. Det finns få lediga hus och många intresserade köpare. Mäklarna i kustkommunerna i Bohuslän tycker att 2016 varit ett bra år på fastighetsmarknaden. – Jag tycker att fastighetsmarknaden varit stabil även i år, säger Alexander Gergils, på Fastighetsbyrån i Kungshamn. Han är i nuläget helt inriktad på att sälja fastigheter i Sotenäs kommun och har bland annat sålt Östra Hamnen Smögen som är en kombinerad bostad och affärslokal på 152 kvadratmeter: för 12 miljoner kronor. Den här fastigheten ligger precis vid Smögenbryggan. – Priserna har stigit även under 2016 men en sak som jag upplever är att tillgången till olika objekt minskat. Det gäller för villor, bostadsrätter och fritidshus.

ANNONS

LÄS MER:

Vissa objekt har haft ett stort allmänt intresse. Så var exempelvis fallet när det gäller försäljningen av Katteklåvan i Hamburgsund såldes till företaget Carneode i Hongkong med adress i Taiwan. – Det tog två veckor att sälja den här fastigheten, berättar Leif Fourong på Svensk Fastighetsförmedling i Grebbestad och Strömstad, som skött försäljningen av Sveriges dyraste fritidsfastighet. Nämnas bör att det dyraste fritidshuset per kvadratmeter som såldes i Sverige i år ligger på Brännö och där hamnade kostnaden per kvadratmeter på 169000 kronor. Leif Fourong har sett en märkbar förändring när det gäller utbudet av fastigheter på marknaden. – Priserna är fortsatt stabila när det gäller bostäder som används permanent, säger Leif Fourong. Däremot har det skett en förändring när det gäller försäljningen av fritidsfastigheter. Det finns inte lika många objekt som är till salu och en förklaring till detta kan vara de nya reglerna som införts när det gäller amortering.

Fem i topp ligan sålda hus i Bohuslän: 1) Katteklåvan Hamburgsund. Villa 254 kvadratmeter: 35 miljoner. 2) Östra Hamnen Smögen. VBostad och affärslokal: 152 kvadratmeter: 12 miljoner. 3) Långgatan 8 Marstrand: Villa 244 kvadratmeter: 11, 250 miljoner. 4) Ramholmen Långevik, Lysekil: Villa 114 kvadratmeter: 10, 5 miljoner. 5) Krabben Gullholmen, Orust Villa 101 kvadratmeter: 10, 2 miljoner.

Källa: Hemnet och Fastighetsbyrån

ANNONS