Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Här är hela julbordet på pizzan

Bland de vanliga alternativen på menyn, som Margarita och Vesuvio, har en ny rätt dykt upp på en av Uddevallas pizzerior.

På Pizzeria Papillons facebooksida presenterar restaurangen sitt senaste tillägg, julpizzan. Toppingen består av det mesta man kan finna på ett julbord; prinskorv, julost, julskinka, räkor, köttbullar med rödbetssallad och ägghalvor med kaviar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Enligt pizzerian är den gjord på begäran av kunderna som sedan länge önskade något nytt på menyn.

– Vi beslöt oss för att experimentera lite och tycker själva att resultatet blev gott, om inte skulle vi inte ha vågat sälja den, säger Joseph Gergi som jobbar på pizzerian, .

Enligt Joseph Gergi har de hittills bara fått positiv respons från de som provat på julpizzan, men om den ovanliga matkombinationen är god råder det skilda åsikter om bland de som fått höra talas om den.

– De som inte har testat den brukar inte tycka att den verkar god, men de som har gjort det gillar den, säger Joseph Gergi.

För att ta reda på hur det egentligen smakar beslöt sig Bohuslänningen för att testa julpizzan. Vid första anblicken av rödbetssallad på pizza är det lätt att känna sig tveksam, men efter en tugga blir betyget lätt att fastställa. Slutsats: Gott, om du gillar julmat. Du kan förvänta dig att få precis det du beställt.

Pizzerian har redan sålt flera stycken sedan säljstarten i fredags. De planerar att fortsätta baka pizzan fram till jul och den kan enligt dem bli en bestående tradition.

Minns du den här: Vulkanpizzan har nått fram till Uddevalla

MEST LÄST