Här samlas bilälskarna

För nionde året rullade veteranbilsrallyt i Uddevalla.

ANNONS
|

I solstolar sitter ett gäng och bara myser. – Det här är första parkett det, säger Ulf Haugen och ler nöjt.

Han och de andra i gänget som bänkat sig intill vägen åkte från Norge tidigt på lördagsmorgonen för att hinna se bilarna som deltar i Dagny´s veteranbilsrally.

– Vi bara njuter av att titta på bilarna, säger Mariann Bjerkebekk och följer med blicken när ännu en skönhet med motor anländer till kaféet tillbaka från turen.

Det är för nionde året som rallyt anordnas och veteranbilister kör de sju milen för att tävla i styrkesporter som pilkastning och svarar på kluriga tipsfrågor. Klubben Rockn`roll West driver kaféet Dagnys men det var Ing-Marie Gustafsson somtog initiativet till bilrallyt.

ANNONS

– Första året var det bara 17 bilar som deltog. I år är det över 200 bilar. Det här har ju blivit ett tillfälle för hela familjer att träffas. Vi gillar ju alla bilar och det märks att fler och fler skaffar, säger hon.

Hennes granne Roger Johansson som också var med redan från starten står i gul reflexväst och dirigerar bilarna på parkeringen.

– Vi har ju verkligen vädret med oss. Det här är så roligt. Hit kommer folk för att träffa vänner, säger han.

Här finns bilar i alla regnbågens färger. Solen blänker i lacken och i vinden vajar tärningarna som hänger under backspeglarna.

– Vi har åkt från Nossebro och har sett så många bilar jag kan tänka mig här. Jag har en men kan tänka mig några till, säger Patrik Berggren.

På scenen har bandet Tom Brave och the Rattlesnakes börjat spela. Fötter stampar i gräset i takt till musiken.

För gänget från Lane-Ryr blev det aldrig något rally med deras Cheva Bel Air. – Det blev bilhaveri. Den började läcka. Vi fick ta vanliga bilen och fikar bara i stället, säger Malin Bernhardsson.

Hennes dotter Elsa Bernhardsson vet precis vilka bilar hon gillar bäst. – De som har samma färg som vår - turkost. Det är jätteroligt att titta på raggarbilar, säger hon.

ANNONS
ANNONS