Lov för alla 2018 bjuder på många höstaktiviteter för barn och ungdomar i Uddevalla kommun.
Lov för alla 2018 bjuder på många höstaktiviteter för barn och ungdomar i Uddevalla kommun.

Höstlovsveckan är späckad med gratisaktiviteter

Nästa vecka börjar höstlovet. Flera gratisaktiviteter anordnas med hjälp av Lovstödet 2018 som arbetar för att fler barn och ungdomar, oavsett ekonomiska förutsättningar, ska ha något kul att göra under lovet.

ANNONS
|

Mellan den 29 oktober och 4 september är det höstlov för Uddevallas skolor. Flera aktiviteter anordnas under veckan för rastlösa barn och ungdomar. Många av dem är gratis och går under stämpeln "lov för alla"

– Lovstödet är ett utökat bidrag från Socialstyrelsen till kommunerna för att främja gratisaktiviteter. Det är därför de är så många i år, säger Lotta Henriksson, handläggare för lovstödet.

För den aktive kommer det på Walkesborgsbadet att vara vattenhinderbana, prova på livräddning, halloweenpyntad simhall och även utklädd personal. På alla helgonsdag visas Badbio i två versioner, en liten snällare och senare en rysare med 15-års gräns. Barn under 12 år behöver vuxet sällskap i badhuset.

ANNONS

Alla ska ha kul på lovet

I Ramnerödsskolans idrottshall ordnas höstlovskul med fotbollsturnering och i Rimnershallen kommer det att vara friidrottsskola.

– Syftet är att alla ska kunna vara med. Oavsett ålder eller socioekonomiska faktorer, det ska vara integrations främjande, och jämställdhetsfrämjande, Lotta Henriksson.

För den stillsamme så ordnar Biblioteken sagostunder som räddningstjänstens brandmän håller i, det visas lovbio, och ordnas olika workshops i pappersmaskineri. Det kommer också författarbesök med Peter Bergting som har boksignering och workshop i hur man tecknar fantasy.

– Flera av gratisaktiviteterna kommer i från mindre föreningar, stiftelser och privata initiativ som nu, tack vare lovstödet, har möjlighet att nå ut till barn och ungdomarna, säger hon.

För både barn och ungdomar

För ungdomar och lite äldre barn anordnas disco på flera håll, bland annat Dalaberg. Har du ett stort hästintresse och funderar på att kombinera detta med framtida studier finns chansen att vara med en dag på Ljungskile ridklubb och få en inblick i hur det kan vara att jobba professionellt med hästar. Först till kvarn gäller.

Ligger din passion snarare i matlagning kan du vara stjärnkock i två dagar och lära dig laga en trerättersmiddag på Agnebergsgymnasiet. Sista anmälningsdag är fredag 26 oktober.

För data- och spelsugna anordnas UddeLanet den 2-4 november vid Högskolecentrum Bohuslän. 13 år och uppåt är välkomna och lokalerna rymmer 100 spelare. Turneringar kommer spelas i Overwatch, CSGO på PC och Super smash melee. Viss möjlighet till att låna dator finns och föranmälan krävs.

ANNONS

Till Rosseröds fotbollsförenings stuga kommer även Jägarnas Riksförbundkan för den som vill lära sig allt om jakt och prova simulatorprojekterad storbildsskytte.

– Veckan kommer bli jätterolig och det är kul att se så många nya initiativ, säger Lotta Henriksson.

För mer information besök Uddevalla kommuns hemsida med höstlovsaktiviteter.

Disco Vision

0
Unga arrangerar gratisdiscot Vision i Folkets hus fredagen den 26 oktober klockan 18-21 för mellanstadiet. Här står unga i garderoben, hanterar ljus och ljus samt dj:ar.
Bild: Ronny B Nilsson

Vattenhinderbana

0
På Walkesborgsbadet, tisdag 30 oktober, badar alla barn och ungdomar upp till 16 år gratis.
Bild: Kent Eng

UddeLanet

0
Över 100 platser finns för deltagare i UddeLanet den 2-4 november i Högskolecentrum Bohuslän. En del av platserna är avsatta för gratisaktiviteter. Har du ingen egen dator kan du låna en på plats, 9 stycken datorer finns tillgängliga för utlån.

Sport, sport, sport!

0
Alla är välkomna till Ramnerödsskolans idrottshall måndag-fredag mellan kl.11-16.
Här kan man prova på fotboll, volleyboll och innebandy. Ingen anmälan behövs . Mellis bjuder man på så alla orkar ha kul så länge som möjligt.
Bild: Stefan Bennhage

Gör din egen Halloween-mask

0
På tisdag den 30 oktober kl. 13-16 i Spisrummet på Bohusläns museum kan du göra den igen dödsmask.
Deltagare från 7 år och uppåt är välkomna med max 15 deltagare och en materialavgift på 20 kronor.

Badbio

0
Den 3 november på Alla helgons dag visas både snälla och rysliga filmer på Walkesborgsbadet. Filmerna visas i undervisningsbassängen som är uppvärmd till 34 grader med 60 platser.
Klockan 17.00 är det Angry Birds och är gratis. För 15 år och upp, visas Evil Dead klockan 20.30. Avgift är på 100 kronor och legitimation krävs.

Bli en stjärnkock

0
Går du i årskurs 9 och är nyfiken på kockyrket kan du under två dagar få du lära dig att laga mat av några ungdomar som valt kockyrket som sitt yrke.

I köket på Agnebergsgymnasiet kommer 12 personer i varje grupp att laga mat, med start 29 eller 31 oktober. Sista anmälningsdag är fredag 26 oktober och först till kvar gäller.

Prova att ha din egen häst

0
Emaus lantgård har öppet som vanligt med ridning tisdag-söndag och gratisaktiviteter som haloweensminktips för barn på onsdag. På Ljungskile ridklubb kan man få prova på hur det är att ha sin egen häst. Måndag den 29 oktober mellan klockan 8-14 är barn och ungdomar från 12 år välkomna. Men man behöver minst två års erfarenhet på ridskola och en avgift tillkommer på 200 kronor.
ANNONS