Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Hemvändarkvällen lugnare än normalt

Bråk och fylla. Så brukar det se ut på juldagsnatten, en av året stora festkvällar. Men i år förvånades polisen över lugnet.

ANNONS
|

På flera håll i landet har polisen rapporterat att det har varit stökigt under natten, med fylleri, bråk och misshandel. I Linköping och Norrköping till exempel ska omkring 50 personer ha gripits, och bland annat rapporteras om en våldtäkt på en krog i Linköping.

Men i Fyrstadsområdet verkar festnatten ha gått betydligt lugnare tilloch på polisen, som brukar ha fullt upp under juldagen, är man förvånad.

– Det har varit lugnt. Vi har omhändertagitfyra personer för fylleri här i Uddevalla och fem i Strömstad. Det är väldigt lite,det brukar vara betydligt högre siffror. Du kan dubbla eller tredubbla dem, det brukar vara fullt i cellerna, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

ANNONS

– Vi har inte fått någraanmälningar om misshandel eller bråk heller. Så folk har skött sig, lägger han till.

Inte heller i Trollhättan och Vänersborg har det varit några större händelser. Polisen i Trollhättan omhändertog under natten knappt fem personer för fylleri, och på en krog i centrum tog vakter en kvinna som ska ha slagit en person i ansiktet med en flaska.

– Det blev en anmälan ommisshandel, men kvinnan greps inte av polis.Det förvånar mig, men det var faktiskt det enda vi hade i Trollhättan, säger Victor Prästbacka, stationsbefäl på polisen i Trollhättan.

Inga anmälningar alls hade kommit in från Vänersborg, däremot ska det ha varit bråk på en krog i Mellerud. Exakt vad som hänt är oklart men en anmälan om misshandel har upprättats. Det finns inga uppgifter om allvarligare skador.

– Det har varit ovanligt lugnt, det får jag ändå säga. Vädret kan ha spelat in,sen hade vi ganska mycket polispersonal ute också och då dämpar det antalet ärenden faktiskt. Det är så vi ska jobba, både brottsutredande och brottsförebyggande, säger Victor Prästbacka.

ANNONS