Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

May Hallsten
Bråda dagar. May Hallsten har slitit ont för att hinna bli klar till öppningsdagen på Skogslyckans dag.

Hon öppnar ny klädaffär i Uddevalla

Hon har sneglat på lokalen i flera år. Sedan var det väl som att ödet ingrep. Så under fredagen kan May Hallsten öppna sin butik på Skogslyckan.

För er i Färgelanda är det ett välbekant ansikte. Hon driver klädbutiken Frövik Vision sedan många år.

– Jag hade tittat på den där lokalen på Skogslyckans torg för flera år sedan. Men då var det någon annan som hann före. Det är egentligen mina föräldrars fel, de kom och besökte affären i Färgelanda och sa Åh, så mycket kläder, hur ska du bli av med allt? Så jag gick in på nätet igen och kollade lokaler hos Uddevallahem, och då var den här ledig. Det var precis som att det var ödet, berättar May, som beskriver sig själv som en sån där som gillar projekt.

Hon skrev en affärsplan och fick med beröm godkänt av sin hyresvärd Uddevallahem. Så nu blir det kläder, både dam, herr och barn, lite presentartiklar och leksaker i den gamla banklokalen på torget.

– Här finns ju ett Coop som är populärt, en pizzeria, tobaksaffär, frisör, bokkafé och så jag PRO-lokalen som granne. Det blir lite som en helhet att även jag öppnar. Det känns väldigt positivt i alla fall. I närområdet bor det 5 000 personer varav 2 000 är pensionärer, så det måste väl finnas kunder och alla butiker behöver inte ligga i stan eller på Torp, tycker May.

Nu var det inte meningen att hon skulle öppna redan under fredagen, men så ringde Greger Nordfeldt som är delaktig i Skogslyckedagen.

– Han hade sett att jag skulle starta en butik och sa att du måste se till att öppna när det är Skogslyckedagen den 19 maj. Så jag har jobbat dygnet runt den senaste tiden för att bli klar. Men det var ju käckt att han ringde tycker jag.

Och det kommer att bli en nyanställning till butiken.

– Först funderade jag på om jag bara skulle ha öppet tre dagar i veckan, men min son sa att nej, ska du satsa så måste du köra för fullt.

I Färgelanda öppnade May sin butik år 2004.

– Då sålde jag bara barnkläder, men det var trögt så jag utökade med dam och herrkläder.

Med ett utökat sortiment och en flytt till lokalen mittemot Ica blev det ett lyft. Tre somrar har hon sålt på Smögen också. När Flügger färg stängde för två år sedan tog Frövik Vision över lokalen.

Och nu får Färgelandabutiken en lillasysyster i Uddevalla.

MEST LÄST