Hot riktat mot MP-kongressen

Tidigt under morgonen riktades hot mot Miljöpartiets kongresslokal i Karlstad. - Det är ofattbart tråkigt, säger Vivian Uddén, ombud från Uddevalla.

ANNONS
|

Under natten till fredagen har någon hällt ut mängder med rödfärg vid Carlstad Conferens Centerdär MP har sin kongress.

Larmet till polisen kom strax efter klockan fyra på fredagsmorgonen. – Vi tror att det är färg men det ser ut som blod trappan, säger Morgan Connedahl, vakthavande befäl vid polisen i Värmland till Göteborgs-Posten.

I färgen ska det dessutom ha legat papper med bilder och text så explosioner och raserade byggnader. Ärendet utreds som olaga hot mot grupp.

Vivian Uddén fick höra talas om hotet på fredagsmorgonen, precis när hon kom till kongresslokalerna för att registrera sig.

- Registreringen började klockan åtta, men det var lång kö. Då blev vi informerade vad som hade hänt, om hotet som riktats och så, säger Vivian Uddén när Bohusläningen tidigt på fredagsmorgonen.

ANNONS

Hon berättar att det för tillfället inte syns några poliser i eller utanför kongresshallen. Något mer riktat hot har hon inte heller hört talas om.

- Inte så vitt jag vet. Men det är naturligtvis obehagligt, även om vi först inte förstod vad det handlade om, säger Vivian Uddén.

Hon tror inte att kongressen kommer att påverkas av det som hänt. Inte mer än att polisensuppsiktkommer att öka en aning.

- Jag tror egentligen att det här är en liten sak. Det är ofattbart tråkigt. Miljöpartiet är inte ett hot mot någon eller något som jag anser det, säger Vivian Uddén.

–Vi rubricerar det som olaga hot mot grupp. Det är en allvarlig brottsrubricering, säger Morgan Connedal.

Polisen har utfört en teknisk undersökning under morgonen. Nuvidtas"åtgärder för att upprätthålla säkerheten" underkongress som pågår i Karlstad under helgen. Polisen vill dock inte berätta vilka åtgärderna är.

ANNONS