Hotade döda p-vakter och tjänstemän

" Fattar du att jag kommer att ha ihjäl dom här vakterna? " 24-åringen som ringde till stadshuset och hotade personalen har nu dömts.

ANNONS
|

Det var vid flera tillfällen i december i fjol som 24-åringen ringde och hotade personalen på stadshuset i Uddevalla. Anledningen var att han var förbannad på parkeringsvakterna, och att han fått två av sina bilar flyttade.

I det första samtalet hotades p-vakten med orden " ta hit den där fete vakten klockan 24, så kan vi se vad som händer med honom." En vecka senare var det dags igen. Även nu ringde han samtal och uttalade hot som "jag ska komma till kommunhuset och slå skiten ur er med ett fucking jävla baseballträ." 24-åringen har även sagt att " du har en timme på dig och att ringa upp mig och säga var min bil är annars ska jag ta en kofot och ett bollträ och gå ut på stan och slå ihjäl varenda parkeringsvakt jag ser."

ANNONS

Samma dag tog sig 24-åringen i taxi till stadshuset. Då hade han redan uttalat hot på telefon. Hot som spelats in och polisanmälts. En av de hotade p-vakterna såg den 24-årige mannen komma i taxin och att han skrek och gapade, Innan någon hann stoppa honom hade han tagit sig förbi en branddörr och in i lokalerna innan väktare hann komma till platsen.

Mannen greps slutligen av polis. Han säger själv att han var arg och frustrerad och att han blev ännu argare när han inte fick några riktiga svar av tjänstemannen om hans flyttade bil. Han menade även att det han sagt i telefon kan uppfattas som hot, men att han inte menade det och han hade heller inte tänkt att verkställa något av dem.

Tingsrätten gör bedömningen att 24-åringen gjort sig skyldig till olaga hot och hot mot tjänsteman. Hoten var ämnade att framkalla allvarlig rädsla och det sistnämnda, hot mot tjänsteman inte ska anses som ringa. Mannen som tidigare är dömd för sju olika brott, döms nu till villkorligt och ska genomgå den behandling som frivården beslutar om. Han ska även betala skadestånd till de hotade personerna.

ANNONS