Vägen var täckt av välta träd.
Vägen var täckt av välta träd.

Hundratals träd föll vid Lindesnäs

Gustafsbergsstiftelsens skog drabbades hårt i stormen. Mängder av träd blåste ner.

ANNONS
|

– Det är en sträcka på 150 meter som träden låg över, berättar Gunnar Klasson, förvaltare på Gustafsbergsstiftelsen, som dokumenterat skadorna som skett efter stormen Egons framfart.

Stiftelsen äger 330 hektar skog, varav delar finns runt Gustafsberg och Lindesnäs, och på vägen ut mot Lindesnäs, alldeles före grusplanen blev det omfattande skador efter nattens hårda vindar. Träd efter träd låg längs med vägen.

Under söndagen pågick uppröjningsarbetet och hur stora värden som blåst ner kan inte Gunnar Klasson uttala sig. Den skog som föll till marken var granskog, som inte var tänkt att skördas än på många år.

– Vår konsult har varit i kontakt med skogsbolag men de har väl en del att stå i innan vi får reda på mer, fortsätter Gunnar Klasson.

ANNONS

Klasson var även ute och besiktigade Gustafsbergsallén på söndagsmorgonen.

– Här har det blåst ner en del sly men allén är skör och vi har kontakt med länsstyrelsen om att göra en trädvårdsplan för allén, fortsätter Klasson.

Området där Gustafsbergsallén är ett naturreservat och det innebär att stiftelsen inte får göra vad som helst med träden i allén.

ANNONS