Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fredrik Stengafvel, gatu- och parkchef i Uddevalla. Foto: Andreas Olsson/Instagram/Montage.
Fredrik Stengafvel, gatu- och parkchef i Uddevalla. Foto: Andreas Olsson/Instagram/Montage.

Instagramkontot som hånar "Fula Uddevalla"

På Instagramkontot @uglyuddevalla finns över 250 bilder på stadens skräp och klotter: "Man måste förstå att det kostar pengar att städa", säger Fredrik Stengafvel, kommunens gatu- och parkchef.

Instagramkontot @uglyuddevalla har över tusen följare och den första bilden publicerades i december 2016. Sedan dess har följarskaran växt och bilderna blivit fler. Kontots skapare är anonyma och på foton syns Uddevalla i en aning osmickrande variant: Skräp, klotter, mögel och fimpar.

 

Bävebäcksgatan #uglyuddevalla #uddevalla #ugly #Bävebäcksgatan

Ett inlägg delat av Ugly Uddevalla (@uglyuddevalla)

Fredrik Stengafvel är gatu- och parkchef och ansvarar för kommunens utomhusmiljö. Han menar att det är lätt att bara ta en bild i en stad, vilken som helst, och påstå att den är ful.

– Varje medborgare måste ta sitt ansvar och inte skräpa ner. Man ska veta att kommunen lägger rätt mycket pengar på städning som vi kunde använt till annat istället. Det kanske är roligare att få en ny lekplats eller satsningar i äldrevården. Man måste förstå att det kostar pengar att städa, säger han och fortsätter:

– Vi städar oftast en gång om dagen och på kvällen är det skräpigt igen. Då är det jättelätt att hitta sådana här bilder och säga "Titta vad skräpigt det är!".

 

Centralstationen #uglyuddevalla #uddevalla #ugly #Centralstationen

Ett inlägg delat av Ugly Uddevalla (@uglyuddevalla)

Fredrik Stengafvel berättar att flera satsningar görs för att förbättra gatumiljön. Bland annat har de startat upp ett arbetsmarknadslag som sanerar klotter. Dessutom kommer de i vår arrangera en städdag för upprustning i centrum.

Tycker du att Uddevalla sticker ut på fulhetsskalan?

– Nej, absolut inte. Jag har jobbat i Göteborg innan och andra ställen och man har jättemycket problem med skräp och klotter.

Bohusläningen har försökt komma i kontakt med personen eller personerna bakom Instagramkontot @uglyuddevalla utan framgång. Är det du eller vet du möjligtvis vem det är? Tveka inte att tipsa oss på [email protected] eller 0522-99 099

MEST LÄST