Foto: Abbi Tehyrell
Foto: Abbi Tehyrell

Julhälsningen till trafikanterna - inne i Uddevallatunneln

Trafikverket vill önska alla trafikanter en god jul. Har du sett deras julhälsning inne i tunneln?

ANNONS
|

I höstas öppnades tunnel 3 för trafik efter en renovering. Det är den nya som går från Torp till Uddevalla. I mitten av tunneln har Trafikverket placerat en effektbelysning och den har sedan invigningen lyst blått.

– Det är ju en symbol för havets närvaro i Uddevalla, berättarAbbi Tehyrell på Trafikverket.

Men julen närmar sig med stormsteg. Och som en liten hälsning till alla trafikanter har det blå bytts ut. Nu är ljuset i tunneln rött.

– Det här är vårt sätt att välkomna julen och säga god jul till våra trafikanter, sägerAbbi Tehyrell.

När den tunnel som ska gå från den ena till den andra som en utrymningsväg, tvärtunneln, är klar, kommer den att lysa grönt.

ANNONS

Det röda ljuset i det som kallas tunnel 3 tändes rött på fredagen och kommer lysa under en månad. Vad det blir sedan är inte klart ännu. FörAbbi Tehyrell har idéer om fler färger.

– Regnbågens färger har varit på tapeten. Att det skulle vara som man körde genom regnbågen. Men vi får se om det går. Just nu är det rött i alla fall. Och det är jättefint, jag körde genom där för en stund sedan, säger han.

Vad är ert budskap?

– Att man tar det försiktigt i trafiken. Det är många som väntar på att man ska komma hem i juletid, sägerAbbi Tehyrell på Trafikverket.

ANNONS