En man övergav sin bil i diket och försökte fly över ett viltstängsel när han jagades av polis. (Arkivbild).
En man övergav sin bil i diket och försökte fly över ett viltstängsel när han jagades av polis. (Arkivbild). Bild: Jesper Malmsten

Körde ifrån polisen och försökte fly över viltstängsel

En man i 30-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd. Mannen försökte först köra ifrån polisen med bil och sedan fly till fots över ett viltstängsel.

ANNONS
|

Det var sent en kväll i början på maj i år som en polispatrull körde förbi en misstänkt bil som stod vid vägkanten i Skredsviksområdet. Bilen började sedan köra och passerade senare polisen.

Enligt polisen hade bilen körförbud och de ska därför ha tänt blåljusen för att signalera till föraren att stanna. Något som mannen inte gjorde.

I jakten på mannen låg bilen, enligt polisen, ett flertal tillfällen i fel fil och körde över hastighetsbegränsningen. I samband med att han körde av mot E6:an i södergående riktning ska han även ha kört ner i gräset, upp på vägen igen och sedan ner i diket. Här ska flykten sedan ha fortsatt till fots.

ANNONS

Tog sig över viltstängsel

Enligt förhör med poliserna övergav mannen sin bil i diket och försökte fly genom att klättra över ett viltstängsel. Mannen ska nästan ha tagit sig hela vägen över stängslet när en av poliserna lyckades få fatt i mannens ben.

Mannen ska därefter ha sprejats med pepparsprej och i tumultet föll både polis och misstänkt över på andra sidan stängslet. Polisen ska ha landat ovanpå den flyende mannen och efter en hel del tumult kunnat fängsla honom.

Amfetamin i blodet

I förhör har den 30-åriga mannen erkänt vårdslöshet i trafik men förnekat våldsamt motstånd. Enligt honom ska detta inte ha varit möjligt då han landade under polisen i fallet och därför inte kunnat värja sig från gripandet.

Han förnekade även rattfylleri under påverkan av narkotika. Enligt honom skulle anledningen till att han körde ifrån polisen vara att han tidigare under kvällen hade druckit öl.

– Det gjordes ett blodprov på mannen där man påträffade amfetamin, säger Johanna Maxson, åklagare i ärendet.

Gällande misstanken om grovt rattfylleri ska mannen varken ha erkänt eller förnekat anklagelserna.

ANNONS