Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Körde rattfull utan körkort - åtalas

En man åtalas misstänkt för att vid tre fall kört bil utan körkort, två gånger rattfull och en gång med amfetamin i blodet.

En man i trettioårsåldern är åtalad misstänkt för flera rattfyllor och olovliga körningar. Enligt förundersökningen var det i september i fjol som mannen körde en bil ned i ett dike. I bilen hade också mannen en ölburk i drickhållaren, samt ett flak öl bredvid sig i bilen.

En ordningsvakt misstänkte att mannen hade kört rattfull, omhändertog honom och ringde sedan polisen. När polisen kom till platsen vägrade mannen först blåsa i alkoholmätaren. Senare upptäckte man dock att mannen hade 1,7 promille alkohol i blodet, samt saknade körkort.

Drygt en månad senare har mannen, enligt åtalet, återigen varit ute och kört bil, även denna gång rattfull. Då är det polisen själva som ser en bil som beter sig konstigt på vägen. De bestämmer sig för att kontrollera fordonet. När mannen ser att polisen kommer går han ur bilen och försöker springa därifrån. Mannen omhändertas. Vid tillfället hade han 1,62 promille alkohol, samt amfetamin i blodet.

Två månader efter det blir mannen återigen tagen av polis, även denna gång kör han bil utan körkort. Detta brott är det enda han erkänner, resterande förnekar han och hävdar att han inte överhuvudtaget har kört bil. Mannen är nu åtalad misstänkt för tre fall av olovlig körning grovt brott, två fall av grov rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

MEST LÄST