I somras stoppade polisen (bilden är från ett annat tillfälle) en man som körde bil utan körkort. Förklaringen var att han hade bråttom eftersom hans fru hade svimmat, men att han var tvungen att leverera en pizza innan han tog hand om hustrun.
I somras stoppade polisen (bilden är från ett annat tillfälle) en man som körde bil utan körkort. Förklaringen var att han hade bråttom eftersom hans fru hade svimmat, men att han var tvungen att leverera en pizza innan han tog hand om hustrun. Bild: Liz-Marie Wretborn Falk

Körkortslös förare skyllde på gravid fru

Mannen körde bil utan körkort, och förklarade det med att hans gravida fru svimmat. Han skulle bara leverera en pizza först.

ANNONS
|

I juni förra året stoppades mannen av polis i Uddevalla, sedan han kört bil fastän han saknade körkort. Mannen har tidigare dömts för olovlig körning, varför han nu åtalades för grov olovlig körning.

Mannen förklarade under rättegången att han var medveten om att han inte fick lov att köra bil, men att han kände sig nödgad eftersom hans gravida fru hade svimmat hemma och behövde komma till sjukhus, och att både taxi och ambulans skulle dröja.

Därför lånade mannen en bil för att kunna köra sin hustru till sjukhuset, berättade han. Men innan han åkte och hämtade sin fru skulle han först leverera en pizza.

ANNONS

Uddevalla tingsrätt anser inte att det förelegat någon nödsituation som friar mannen från ansvar för brottet. Tingsrätten menar vidare att mannens uppgifter framstår som en efterhandskonstruktion. Mannen döms till dagsböter på totalt 2 800 kronor.

ANNONS