Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

stream-binary
Nu har värmen kommit på allvar och det innebär att det kommer att ta rejält fart i alla blomsterrabatter. Bild: Maria Gredeskog

Kan bli 20 grader varmt denna vecka

Nu har våren kommit för att stanna. Den här veckan kan det till och med bli närmare 20 grader varmt på dagen. Det är varmluft från södra Europa som innebär att det kommer att bli varmt och soligt utomhus.

– Veckan kommer att inledas lite ostadigt på måndag och tisdag med moln, enstaka skurar och en dagstemperatur på tio till tolv grader, säger Erik Rindeskär, meteorolog på väderprognosföretaget Foreca. Sedan ser det bättre ut.

På onsdag kommer molnen att spricka upp i Bohuslän och det som väntar är sol och en temperatur på närmare 16 grader. Sedan kommer högtrycket att förstärkas ytterligare. Under torsdagen och fredagen kommer solen att stanna kvar. Däremot kan det vara en del dimma ute vid kusten. Det är under dessa dagar som det kan bli sommarvärme med en temperatur som är högre än på Gran Canaria.

– Nuvarande prognoser pekar på en temperatur på 17 till 19 grader, säger Erik Rindskrär. Det kan till och med bli så att temperaturen närmar sig 20 grader de här två dagarna.

Det fina och soliga vädret stannar kvar även på lördagen och söndagen men det kommer, enligt Rindeskär, att bli mellan 15 och 16 grader varmt ute.

Förra veckan var det en hel del sol men stundtals lite kyligt ute, framför allt längs Västkusten. De lågtryck som låg över södra Europa styrdes samtidigt undan på grund av ett väderfenomen som kallas för skandinavisk blockering.

– Det fenomenet har försvagats de senaste dagarna, säger Erik Rindskär.

MEST LÄST