Kommunen råkade tutta på 200-årig lind

Ett träd längs lindallén vid Bäveån räddades från att brinna ned efter ett rådigt ingripande vid 11-tiden på onsdagen.

ANNONS
|

Systrarna Rosa-lill Andersson och Eva Gustavsson från Dragsmark hade båda klipptid inne i centrum. När de kom dit såg de frisören Emelie Jakobsson springa fram och tillbaka med en hink vatten från Salong Coquette på Södra Hamngatan till ett träd längs med Bäveån. Trädet som ligger nära Järnbron hade börjat brinna i stammen efter att två parkarbetare gått omkring och eldat med en gasolbrännare.

Enligt Agneta Johansson på tekniska kontoret i Uddevalla var männen utskickade för att bränna ogräs. Men hur ett träd hade kunnat börja brinna har hon ingen förklaring till.

– Det skulle ju också kunna var någon som slängt en cigarett. Men visst, det kan också ha varit en ihålighet i trädet där lite löv fått fräs, säger hon.

ANNONS

Men att det hänger ihop med parkarbetarnas eldning råder det inga tvivel om, enligt Rosa-lill Andersson och Eva Gustavsson.

– Det är nonchalant av dem att inte gå tillbaka och kolla. Det ligger ju hus i närheten, säger Eva Gustavsson.

Hade det inte varit för Emelie Jakobssons rådiga ingripande så hade det kunnat sluta illa för allén längs Bäveån som planterades på 1800-talet efter att stora delar av Uddevalla brunnit ned.

ANNONS