Krock i Uddevalla - förare stack från olycksplatsen

"Det hade varit tumult och de som satt i bilen var irriterade"

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till en trafikolycka i centrala Uddevalla på tisdagsförmiddagen. En bil hade krockat med en mindre lastbil som stod och lastade varor. Detta enligt uppgifter från räddningstjänst. Bilen ska av okänd anledning ha backat upp på trottoaren och kört in i bakgaveln på själva lastbilen.

Enligt SOS Alarm fick en person förastill sjukhus men det är okänt om hur allvarligtskadas personenär. Inledningsvis ska det ha varit irriterad stämning mellan inblandade i olyckan.

- Det hade varit tumult och de som satt i bilen var irriterade. Det var inget slagsmål utan irriterad stämning men allt var lugnt när vi kom dit, berättar Mikael Bagge på räddningstjänsten.

ANNONS

Efter en stund anlände polisen. Då var personerna i bilen inte kvar.

- Då visade sig att föraren och passagerarna gått in i en fastigheten som ligger intill olycksplatsen. När vi kommer till lägenhetenär två personer där, berättar Hans Lippens som är polisens presstalesperson.

De två omhändertogs av polis och ska nu förhöras.

- Föraren misstänks för drograttfylla, narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning och avvikande från olycksplats, säger Hans Lippens på polisen.

Den andre person som ska ha suttit i bilen misstänks för narkotikabrott eget bruk.

ANNONS