Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Charlotte Skyllborg

  Denna artikel ingår för dig som är kund.

  Lägenhetsbrand i centrum

  Under söndagseftermiddagen inträffade en brand i en lägenhet i centrala Uddevalla.

  Vid klockan 15.02 fick SOS alarm samtal om en lägenhetsbrand i centrala Uddevalla.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Branden startade på spisen i en stekpanna med överhettad olja. Boende i lägenheten försökte släcka branden på egen hand med hjälp av handdukar.

  – Ägaren skulle göra mat och hade hällt olja i en stekpanna och sedan gått därifrån. Det brann i stekpannan och upp i fläkten när vi kom till platsen, säger Håkan Axelsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.

  Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Rökdykare gick in i lägenheten och brandstege användes för kontroll.

  – När vi hade kommit till platsen gick det ganska fort att släcka branden. Sedan har vi ventilerat med fläktar i drygt en halvtimme. De som bor i lägenheten gick till en granne, säger Håkan Axelsson.

  Ingen person har skadats allvarligt i branden. Ambulansen undersökte alla i lägenheten och lämnade utan att lasta någon person. Räddningstjänsten kontrollerade även så att branden inte hade spridit sig till andra delar av fastigheten.

  – Inget hade spridit sig, det brann endast i stekpannan och köksfläkten. Det fanns två små barn i boendet. Men ingen skadades då de snabbt hade slängt handdukar på branden och sedan stängt dörren och lämnat köket, säger Håkan.

  Enligt räddningstjänsten är lägenheten troligen inte lämplig att bo i en tid framöver.

  – Det är tveksamt om de kan bo i lägenheten nu. Det tror jag inte och även fast vi har ventilerat så luktar det fortfarande väldigt mycket rök. Men nu har vi lämnat och avslutat vårt arbete.