Livshotande skador efter knivbråk - en anhållen

En man knivskars svårt, mitt på dagen i ett bostadsområde på Skogslyckan. En misstänkt gärningsman kunde gripas ett par timmar efter dådet.

ANNONS
|

Knivskärningen inträffade alldeles intill en lekplats på Sunnanvindsvägen, vid 12-tiden på måndagen. Enligt polisens presstalesman hade en man i 26-årsåldern fått flera knivhugg och skadats svårt.

– Två män har bråkat och en person har blivit knivhuggen i buken och i armen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Mannen kördes med ambulans till sjukhus där man senare bekräftade att skadorna var livshotande. En patrull skickades till sjukhuset för att prata med den skadade, men skadorna var för allvarliga.

– Vi gör alltid så när någon avförs från en brottsplats att vi försöker åka till sjukhuset med en patrull för att försöka få de initiala uppgifterna. Patrullen väntade där och efter en stund kom sjukvårdspersonal och sa att det inte går att prata med honom, han är nedsövd, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

ANNONS

Polisen rubricerade knivskärningen som mordförsök och satte snabbt in stora resurser i jakten på gärningsmannen. Ett flertal polispatruller kallades till Skogslyckan, liksom hundpatruller och polishelikopter som syntes hovra över området.

Under tiden spärrades också brottsplatsen av, en garageuppfart och delar av en lekplats alldeles bakom Coop Konsum. En teknisk undersökning påbörjades och polisen hittade vad man tror är vapnet som användes.

– Kniven tog vi i beslag på brottsplatsen, den tog gärningsmannen inte med sig, berättar Ulla Brehm.

Polisens tekniker säkrade också andra spår på plats, bland annat topsade de på marken i jakt på dna-spår. Husrannsakningar gjordes på flera adresser.

Samtidigt pågick polisens spaning efter gärningsmannen, som man trodde hade tagit sin tillflykt till ett bostadshus en bit ifrån brottsplatsen. Vid 14-tiden, cirka två timmar efter knivskärningen, greps en misstänkt man i 25-årsåldern. Mannen fördes ut ur bostadshuset iförd handfängsel, men gripandet gick lugnt till och polisen beskriver det som odramatiskt.

Det var under måndagseftermiddagen fortfarande oklart om offret och den misstänkte var bekanta med varandra sedan tidigare eller vad som ska ha föranlett knivattacken.

– Vi kan inte säga något om orsaken till bråket, det är alldeles för tidigt, sa en av poliserna på plats till Bohusläningen.

ANNONS

Flera vittnesförhör genomfördes på plats, och även åklagare var på plats under dagen. Denne avböjde dock att kommentera fallet. Vid 18-tiden informerade polisen att den misstänkte mannen efter förhör har anhållits av åklagare.

ANNONS