Uddevalla tingsrätt
Uddevalla tingsrätt

Lurade till sig bilar för över en miljon kronor

En kvinna i 30-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för elva fall av grovt bedrägeri. Bland annat misstänks hon för att ha lurat till sig en bil till ett värde av 230 000 kronor från en person i Bohuslän.

ANNONS

Det första bedrägeriet som kvinnan misstänks för ska ha inträffat 2013. Hon ska då ha svindlat till sig en bil till värde av 135 000 kronor i Skåne.

Detta var starten på den bedrägerivågen som kvinnan nu står åtalad för. Under en fyraårsperiod misstänks kvinnan för att ha kommit över sammanlagt åtta bilar samt en klocka genom att vilseleda de personer som har lagt ut föremålen till försäljning.

För att lyckas med bedrägerierna ska hon bland annat ha visat upp falska kontoöverföringar på de aktuella beloppen.

BMW till värde av 230 000 kronor

Det totala värdet uppgår till över en miljon kronor och den dyraste bilen, en BMW 520D till värde av 230 000 kronor, misstänks hon för att ha lurat till sig av en person i Bohuslän.

ANNONS

Kvinnan misstänks även för att ha skinnat två personer på deposition och månadshyror till en lägenhet som hon inte ägde. Detta ska hon ha gjort genom falska uthyrningsannonser. Hon ska även ha skrivit falska andrahandskontrakt med de två målsäganden, vilket nu är en del av bevisningen.

Nu åtalas kvinnan för sammanlagt elva fall av grovt bedrägeri vid Uddevalla tingsrätt. Brotten ska enligt åklagaren bedömas som grova på grund av de höga beloppen samt att de har gjorts genom ett systematiskt vilseledande av de utsatta personerna.

Kvinnan har i förhör nekat till brotten.

ANNONS